Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Macedonia > News and Political talks > Macedonian Daily News

Share This Forum!  
  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30-07-2010, 00:02   #1 (permalink) Top
Stay Thirsty My Friends!
 
BorisVM's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Skopje, Macedonia.
Posts: 27,367
Pictures: 5
Agreed: 7
Agreed 36 Times in 32 Posts
Post Црногорците ги раздвојува заедничкиот јазик

Црногорското Собрание неделава го усвои Законот со кој црногорскиот јазик официјално се воведува во образовниот систем. Одлуката предизвика различни реакции, а опозициските партии ја оценија како дискриминаторска

Прочитајте повеќе...
BorisVM is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
За континуитетот на името словени во Макеоднија Filip-2 Macedonian History 159 29-08-2010 19:10
Калашите strich Macedonian History 125 06-01-2010 13:06
Дали албанскиот е официјален јазик на државно ниво strich News and Political talks 9 10-11-2007 11:56
Историски лекции by Македон Makedon Macedonian History 1 21-04-2007 07:15
Создавање на македонскиот јазик Khan Arts, Culture and Education 1 03-07-2006 12:11


All times are GMT +2. The time now is 21:57.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51