Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Macedonia > News and Political talks > Macedonian Daily News

Share This Forum!  
  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27-08-2010, 17:40   #1 (permalink) Top
Stay Thirsty My Friends!
 
BorisVM's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Skopje, Macedonia.
Posts: 27,366
Pictures: 5
Agreed: 7
Agreed 36 Times in 32 Posts
Post Нова индустриска стратегија на Кина

Кина е најголем извозник на т.н. „ретки руди“ во светот од кои се произведуваат силни магнети. Но, земјата стратешки го намалува извоз на рудите за странските компании да го преселат нивното производство во Кина.

Прочитајте повеќе...
BorisVM is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Авганистан го спасува само нова стратегија BorisVM Macedonian Daily News 0 30-07-2010 00:02
Индустриска шпионажа од Кина и Русија BorisVM Macedonian Daily News 0 14-07-2010 09:00
Дневни економски и бизнис вести TrOtOaRkA Business and Economy 3262 03-06-2010 17:12
Обама подготвува нова нуклеарна стратегија BorisVM Macedonian Daily News 0 02-03-2010 22:20
Нова американска стратегија за јужна Азија BorisVM Macedonian Daily News 0 06-05-2009 15:50


All times are GMT +2. The time now is 22:57.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51