Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Macedonia > News and Political talks > Macedonian Daily News

Share This Forum!  
  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19-11-2010, 13:51   #1 (permalink) Top
Stay Thirsty My Friends!
 
BorisVM's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Skopje, Macedonia.
Posts: 27,367
Pictures: 5
Agreed: 7
Agreed 36 Times in 32 Posts
Post Македонското вино ќе се брани во Брисел или на суд

Проблемите со извозот на македонско вино на пазарот во ЕУ Македонија ќе ги решава во Брисел. Идеја е терминот, кој Грција го заштитила во ЕУ како „Македоникос“ во 1989 година, да се користи како хомоним за двете страни.

Прочитајте повеќе...
BorisVM is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Балканска крчма Jakov Macedonian History 135 12-03-2010 22:04
Уставниот суд како непријател на народот MakOhrid News and Political talks 107 19-02-2010 12:14
Дали Исламот Православие Католицизам Протестантизам се Монотеистички Религии ? ateisst Religion and Mythology 11 04-09-2009 03:06
Книжевниците од Македонија mopo-R Macedonian History 76 14-02-2008 21:11
Историски лекции by Македон Makedon Macedonian History 1 21-04-2007 07:15


All times are GMT +2. The time now is 23:52.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51