Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Macedonia > News and Political talks > Macedonian Daily News

Share This Forum!  
  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-11-2010, 20:54   #1 (permalink) Top
יְהֵא שְׁמֵהּ רַבָּא מְבָ
 
barba's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Skopje
Возраст: 40
Sign: Scorpio
Posts: 10,141
Agreed: 121
Agreed 47 Times in 46 Posts
Default Македонија доби четврти мобилен оператор

Македонија доби четврти мобилен оператор. Агенцијата за електронски комуникациии денеска соопшти дека компанијата „WTI Macedonia“ е првата која се нотифицирала на македонскиот пазар како виртуелен мобилен оператор.


Тоа значи дека компанијата има право да ги користи мрежите на останатите оператори во земјава за да дава телефонски услуги на македонските граѓани.

За таа намена АЕК на WTI и доделила 100 илјади броеви кои компанијата ќе може да ги продава на СИМ картички.

Според првичните информации компанијата базирана во Холандија ќе почне со работа во земјава за два до три месеци и прво ќе нуди меѓународни разговори. Главниот извршен директор за Сител најави дека операторот до крајот на месецот ќе се претстави пред јавноста на прес конференција.

Властите сметаат дека четвртиот оператор во мобилниот бизнис допонително ќе ја засили конкуренцијата, ќе ги намали цените и ќе ја подобри понудата за потрошувачите заради што и беше распишан меѓународен повик.

Трите компании кои веќе работат на нашиот пазар во повеќе наврати коментираа дека тој е премал за нови учесници.

Од друга страна, во Словенија, со прибилжно ист број корисници како Македонија, мобилна телефонија нудат пет оператори од кои два виртуелни.

Според податоците на нивниот веб сајт, ВТИ работи во Холандија, Германија, САД, а отсега и во Македонија. Компанијата нуди услуги во фиксна и мобилна телефонијата на големо и мало.Филип Момировски
__________________
I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!!

Peace is lie, there is only a passion,
Trough passion i gain
strength,
Trough
strength i gain power,
Trough power i gain victory,
Trough victory my chains are broken.

The Force shall set me free

barba is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Балканска крчма Jakov Macedonian History 135 12-03-2010 22:04
Кои беа партизаните во Македонија gorcevski News and Political talks 146 19-01-2008 20:53
Крсте Мисирков MakOhrid Macedonian History 6 22-07-2007 00:13
Историски лекции by Македон Makedon Macedonian History 1 21-04-2007 07:15
Drzavjanstvo The_Crow Law 1 17-05-2006 05:08


All times are GMT +2. The time now is 13:09.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51