Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Science and Art > Мистерии

Share This Forum!  
  

Мистерии All about the unexplained.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2008, 19:23   #1 (permalink) Top
Emperor
 
Wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Македонија
Sign: Gemini
Posts: 4,576
Agreed: 0
Agreed 17 Times in 16 Posts
Default Масони

Ја отворам темата како повеќе информативна, за да дознаеме повеќе работи за нив, значи кои знае по нешто за масоните и информации кои луѓе биле и се во масоните.
Масони како што многу ги опишуваат се луѓето што ја контролираат економијата во светот, значи се е во нивни раци, има информации денес дека Јосип Броз Тито, Ајнштајн, Њутн, сите тие биле во масоните.
Од Вас некоја информација?
__________________
Plan for the worst, hope for the best
Wonder is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 20:59   #2 (permalink) Top
E.Chanel
 
Magical Storm's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Where nobody can come
Sign: Scorpio
Posts: 3,366
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Првпат го слушам овој поим , немам информации ама сигурна сум дека на ВМФ има стручни лица кои ке го напишат за да впијам некоја од тие знаења ;) поздрав ВондеР и интересна ти е темава
Magical Storm is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 21:12   #3 (permalink) Top
Солунски Атентатор
 
Кирков's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Солун, Македонија
Возраст: 39
Sign: Virgo
Posts: 1,523
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

На времето прочитав многу книги за масоните, а планирам да прочитам уште толку и или сум глуп или сите си вртат своја приказна и не кажуваат ништо, значи ништо не дознав од тоа што ме интересираше, не ништо ама најбитните работи не ги кажува никој, читав за ритуалите нивни на пример, за симболиките, за британските кралеви, за нивниот прогон, за светиот грал, за храмот на Соломон... ама тоа се општо познати работи. Мене ме интересираше која е нивната улога во денешно време, каде се имаат замешано прсти но ептен се таинствени и никој ништо незнае, само претопставки... или ако каже нешто се е под знак прашалник. Мислам дека не се демонска или незнам каква мрачна организација, ако воопшто и постојат, еве слика од масонски клуб што ми дава за право да речам дека ги има.

Толку за сега...
Attached Images
File Type: jpg Beatrice (16).jpg (52.0 KB, 63 views)
__________________
Со темен писок птиците бегаат преку синото небо. Луѓето молчат. Крвта ме боли од чекање.
Кирков is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 00:37   #4 (permalink) Top
Emperor
 
Wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Македонија
Sign: Gemini
Posts: 4,576
Agreed: 0
Agreed 17 Times in 16 Posts
Default

Ќе кажам само дека никој не знае кои луѓе се точно масони, таму само се знае дека стојат моќни луѓе, кои ги контролираат финансиите, се знае дека и во Македонија има ваква масонска група.Грубо е речено дека ги контролираат финансиите, не се знае точно која е нивната дејност.
__________________
Plan for the worst, hope for the best

Last edited by Wonder; 12-11-2008 at 21:38.
Wonder is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 00:38   #5 (permalink) Top
Emperor
 
Wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Македонија
Sign: Gemini
Posts: 4,576
Agreed: 0
Agreed 17 Times in 16 Posts
Default

Еве го симболот на масоните.
Click the image to open in full size.
__________________
Plan for the worst, hope for the best
Wonder is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:21   #6 (permalink) Top
Магаре
 
Jakov's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Република Македонија - Republic of Macedonia
Возраст: 44
Sign: Taurus
Posts: 24,442
Pictures: 1
Agreed: 2
Agreed 27 Times in 25 Posts
Default

Quote Originally Posted by: WondeR View Post
Ќе кажам само дека никој не знае кои луѓе се точно масони, таму само се знае дека стојат моќни луѓе, кои ги контролираат финансиите, се знае дека и во Македонија има ваква масонска група.Грубо е речено дека ги контрорлираат финансиите, не се знае точно која е нивната дејност.
Vo Makedonija edna od masonskite lozi t.e prvata so se formira ja vodi B. Tozija ex-direktor na Eurostandard banka, a aktiven tranzicionene meshetar i prevarant. Pa sea vie videte na so spadnalo slobodnoto dzidarstvo vo Mk.
__________________
Тошо Мачорот
Jakov is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:29   #7 (permalink) Top
Магаре
 
Jakov's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Република Македонија - Republic of Macedonia
Возраст: 44
Sign: Taurus
Posts: 24,442
Pictures: 1
Agreed: 2
Agreed 27 Times in 25 Posts
Default

Quote Originally Posted by: WondeR View Post
Еве го симболот на масоните.
Click the image to open in full size.
Eve go pak, na cudno mesto.

Click the image to open in full size.
__________________
Тошо Мачорот
Jakov is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 12:29   #8 (permalink) Top
inspiring wild one
 
MaCkiCa`'s Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Скопје, МК
Возраст: 37
Sign: Leo
Posts: 3,294
Pictures: 1
Agreed: 3
Agreed 7 Times in 3 Posts
Default

Јас колку што знам масоните како братство се појавило од пред 600 години , живееле во заедници, без жени, биле чувари на Христовото богатство и тајните за Христос. Со оглед на тоа дека кај нив се присобрале доста пари, го измислиле банкарството и монетарната политика.
Поради некакви сознанија, повеќе рекла-казала поради тоа што секој масон и да го прашаш ќе ти каже дека такво нешто колку што знае он не постои, се водечките сили или пак наречената светска влада која знаеме дека постои и го диктира крвотокот на светот.
Велат дека една од целта на Хитлер била да ги истреби масоните и да го превземе нивното богатство но во тогашното време Черчил и Рузвелт кои биле членови на масоните токму заради тоа и објавиле војна на Германија.
__________________
- Mind -

A beautiful servant,
A dangerous master.
MaCkiCa` is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 12:46   #9 (permalink) Top
inspiring wild one
 
MaCkiCa`'s Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Скопје, МК
Возраст: 37
Sign: Leo
Posts: 3,294
Pictures: 1
Agreed: 3
Agreed 7 Times in 3 Posts
Default

еве што најдов на нет за нив подетално.
Click the image to open in full size.


Слободно ѕидарство, масонство, масонерија е интернационално религиозно-мистичко, хиерархиско организирано движење, формирано во XVIII век во Англија. Наводната цел на движењето, била морално усовршување на луѓето врз основа на братска љубов, а вистинската е потпомагање на разни видови општествено - политички движења, членовите се од аристократско потекло, крупна буржуазија и високи слижбеници или јавни личности. Нивните организации се нарекуваат ложи. Примање на членови се врши со одредени ритуали, а темнината, свеќите, черепи и сабји имале за цел да направат мистичен впечаток на новопримените членови и ги уверат во значението на масонството.
Увод

Слободно ѕидрство е посебен систем на морални вредности, завиткан во алегорија и илустриран со симболи.

Click the image to open in full size.
Слободно ѕидарство е најголем и најраспространет братски ред во светот.
Ѕидарските еснафи прво биле ограничени на каменорезачи, али со завршување на градбата та на катедрали воXVIIвек, апосебно во Англија за време на реформациите, биле примани за членови богати и угледни луѓе.Еснафите станале здруженија посветени на идеите како што се братство, еднаквост, мир.
Четири или повеќе такви еснафи, т.н. ложи ,се соединиле во Лондон на 24јуни (на денот на Рождество Св. Јован Претечи и Крстител) 1717.година и ја основале Големата ложа на Лондон и Вестминстер која за шест години станала Голема ложа на Англија. Ова тело е ,,мајка’’ Голема ложа на сите слободни ѕидари во светот и од неа потекнуваат сите останати ложи. Голема ложа “Све Енглеске” формирана е во Јорк 1725, а ирската најдоцна до јуни истата година, потоа шкотската во 1736-1737. Јоршката ложа доаѓа под јурсдикција на Големата ложа на Лондон на крајот од векот.

Како резултат на покровителство од страна на благородниците, растечкиот слој на британски трговци, гледал е на слободното ѕидарство како помош при општествен успех.
Масонските идеали за верска посветеност и основна еднаквост меѓу сите луѓе биле во духот на тогашниот либерализам на XVIII век. Едно од масонските начела е дека религијата се однесува на поединецот. Противниците во Римокатоличката црква , стоеле цврсто на ставот дека слободното ѕидарство, со своите принципи и религиска природа, и го одзема исклучивото право на црквата. Во однос на тоа ,слободните ѕидари никогаш не фатиле корен во земјите со римокатоличко население, пр. во Шпанија. Во Франција пак доживува процвет благодарејки на атеизмот и протестантскиот дух на Големата граѓанска револуција.

Слободните ѕидари понекогаш масовно се нарекуваат големо друштво. Мал број на масони е упатен во мистичниот и езотериски вид на слободното ѕидарство. Тоа е причината што слободните ѕидари во своите редови бираат и луѓе заинтересирани за проучување на масонството.
Голем број информации за масоните потекнуваат од самите членови или застапниците на антимасонските движења. Социолозите кои се заинтересирани за ова друштво не може да го истражуваат поради неговата тајност. Ако се одлучат да влезат во него мора да се придржуваат на кодексите кои во него владеат.

Масонски симболи
Основни симболи се агломер ( прикажан со страните нагоре и аголот надолу) и шестар( со краците надолу). Оваа поставка понекогаш ја има буквата ,,G”.


Click the image to open in full size.
Севидно око
- Обично претставено во тријаголник, претставува симбол на многу култури.

Давидова ѕвезда или Грб на Крал Соломон. Ја користел Исус бидејки сакал да стане Давидова ѕвезда, не се појавува ниту во една стара хебрејска книга, се применувала на Блискио исток. Давидовата ѕвезда е симбол на Кралскиот лак.

Симболот Т- ,,Тау” е еврејски симбол кој го носеле кенитите пред да ги пронајде Мојсије во Синјската пустина , на таков крст е распнат Исус, а не на оваков ( + ), египетски хиероглиф во облик на крст значи Спасител –еврејски. Jешуа – грчки. Исус, од тука овој знак ( + ) не претставува облик на распнување туку негово име.

Тростран ,,Тау” - масонско обележие кое претставува крал, свештеник ин пророк.


Риба - Симбол на зореја, на арапски назарани – мали риби, од тука и Исус Назаречанин, знак за свештенство.

Митра - Со раздвоени преден и заден дел и денес ја претставува капата на бискупот. Јаков Праведник бил првиот бискуп, хиероглиф за богот Амон-Ра. Амон илити амин.
__________________
- Mind -

A beautiful servant,
A dangerous master.
MaCkiCa` is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 12:47   #10 (permalink) Top
Emperor
 
Wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Македонија
Sign: Gemini
Posts: 4,576
Agreed: 0
Agreed 17 Times in 16 Posts
Default

Quote Originally Posted by: MaCkiCa` View Post
Јас колку што знам масоните како братство се појавило од пред 600 години , живееле во заедници, без жени, биле чувари на Христовото богатство и тајните за Христос. Со оглед на тоа дека кај нив се присобрале доста пари, го измислиле банкарството и монетарната политика.
Поради некакви сознанија, повеќе рекла-казала поради тоа што секој масон и да го прашаш ќе ти каже дека такво нешто колку што знае он не постои, се водечките сили или пак наречената светска влада која знаеме дека постои и го диктира крвотокот на светот.
Велат дека една од целта на Хитлер била да ги истреби масоните и да го превземе нивното богатство но во тогашното време Черчил и Рузвелт кои биле членови на масоните токму заради тоа и објавиле војна на Германија.
И јас сум слушал за овие работи и многу од ова се знае дека е така, но никој не знае со точност кои се таму.
А, во врска со тоа дека тие ги чувале тајните за Христус е исто точно,тие во почетокот соработувале со Темпларите, Темпларите и ја однеле Марија Магдалена во Франција за да не биде убиена.Значи тогаш темпларите и масоните биле заедно, по години, масоните вршат друга дејност, но не значи дека не ги знаат вистините за Христус.
__________________
Plan for the worst, hope for the best
Wonder is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 20:53   #11 (permalink) Top
Форум зависник
 
cece90's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Во твоите мисли
Posts: 1,003
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Се согласувам со многу погоре наведени мислења и верувам дека е така. Случајно седев со еден познаник кој никогаш во животот нема кажано ништо на памет, човекот одсекогаш зборувал со факти. Мислам дека ме разбирате за каков човек зборувам. Е токму тој човек ми кажа една необична ,,приказна,, за која на почетокот мислев дека е само бајка. Помеѓу другото ми кажа дека бил поканет на прием кај луге кои незнаат од пари како се викаат. Тие луге не биле од МК, не ми кажа каде живееле, ниту ми откри нешто повеќе одошто требаше за нив. Кажа само дека биле дел од групација со која што раководеле масоните. А масоните биле вкупно 6 луѓе во целиот свет, кои го раководеле светов од многу одамна, се состанувале само по потреба и кај нив неможел да влезе било кој, масонството им било генерациски и масонот го наследувал член од фамилијата. Исто кажа дека се што се случува во светот се случува под нивна палка, и ние и да сакаме нешто да смениме неможеме затоа што тие ги имале лидерите во светот како марионетки во рака. Тоа што ми го опиша мене ми изгледаше како луѓе на округла маса со картата на светот пред нив и тие се сценаристи, режисери, костимографи...... а претседателите на државите главни личности. Незнам колку можете во ова да поверувате, јас......немав и сега немам коментар.
__________________
Љубовта,верата,верноста и правдата отидоа на спиење, кога ке се разбудат на светот ке биде подобро.
Не се случува секој ден да се заљубиш, но кога тоа ке се случи, тогаш тоа мораш да го сватиш многу сериозно.


cece90 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 01:07   #12 (permalink) Top
Форум почетник
 
Join Date: Jun 2008
Location: makedonija,stip
Posts: 25
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Masonite prvo se formirani vo rusija so ruskata loza a potoa se sirat vo fransija i vo svetot tocno seka titoo bil mason i zatoa jugoslavija dobivase tolku privilegii od svetot
sonja5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 01:15   #13 (permalink) Top
Форум почетник
 
Join Date: Jun 2008
Location: makedonija,stip
Posts: 25
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Imame vaka prilika da slusneme nesto poveke Megikal Storm i toa e ubavo.kolku covek poveke znae poveke vredi.
sonja5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 01:18   #14 (permalink) Top
Форум почетник
 
Join Date: Jun 2008
Location: makedonija,stip
Posts: 25
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

jas sum slusnala deka eden od Ohrid(pisuvase za nego vo star)deka bil clen na masonska loza vo Germanija.
sonja5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 01:22   #15 (permalink) Top
Форум почетник
 
Join Date: Jun 2008
Location: makedonija,stip
Posts: 25
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Za onoj za kogo zboruvam bil izbegan od mk vo seesetite godini a kako dosol vo taa loza ne mi e jasno a i ako masonite gi cuvaat zavestuvanjata na hristos zosto tito bil protiv crkvata i religijata.Smetal deka crkvata e opium za narodot.
sonja5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 01:25   #16 (permalink) Top
Форум почетник
 
Join Date: Jun 2008
Location: makedonija,stip
Posts: 25
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Eden od simbolite e i prestilkata.Kako ne mozam dase setam za knigata stoja citav a toa bese mnogu odamna i ja opisuvase ruskata loza?
sonja5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 04:20   #17 (permalink) Top
_________
 
toni_a's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Германија
Posts: 6,600
Agreed: 0
Agreed 6 Times in 5 Posts
Default

Quote Originally Posted by: WondeR View Post
Еве го симболот на масоните.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.


A S N O M
__________________
home sweet home
toni_a is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 05:56   #18 (permalink) Top
клабер
 
gandalFF85's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA,Illinois
Возраст: 32
Sign: Leo
Posts: 2,617
Agreed: 0
Agreed 11 Times in 10 Posts
Default

Масно бре,не Асном:))
Јас мислам дека простиот и обичен човек отсекогаш бил склон кон фантазии и барање причина за неговиот обичен и досаден живот...
Такво нешто како Илуминати или Масони или Давиди уопште и не постоело со континуитет..
Можда се собрале некаде во светоф милијардери и почнале у филм да влегуваат дека се Богови па демек ова демек она...
Нема контрола над 6 милијарди луѓе...нема никој таква моќ..
Дека има мафијашки моќници кои се удружени ИМА....ама да се до вој степен организирани околу Рим,Израел,банкарство,Хитлер, па и наш Тито (кој беше нешто над обичен државник па испраниот народ во ЈУ го сметаше за Бог-и сега нели,одма и он е Масон) се чисти глупости...
gandalFF85 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 10:33   #19 (permalink) Top
inspiring wild one
 
MaCkiCa`'s Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Скопје, МК
Возраст: 37
Sign: Leo
Posts: 3,294
Pictures: 1
Agreed: 3
Agreed 7 Times in 3 Posts
Default

Сигурно постоеле но не верувам дека постојат сега пошто кога нешто тајно ќе стане јавно и за него почн да се бруе... тука нешто не е како треба..
__________________
- Mind -

A beautiful servant,
A dangerous master.
MaCkiCa` is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 20:49   #20 (permalink) Top
_________
 
toni_a's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Германија
Posts: 6,600
Agreed: 0
Agreed 6 Times in 5 Posts
Talking

Quote Originally Posted by: MaCkiCa` View Post
Сигурно постоеле но не верувам дека постојат сега пошто кога нешто тајно ќе стане јавно и за него почн да се бруе... тука нешто не е како треба..
нема ништо тајно се’ си е како што треба:

Click the image to open in full size.
__________________
home sweet home
toni_a is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 01:51   #21 (permalink) Top
ThE ChieF
 
wolf_pack's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Кочани, Македонија
Возраст: 35
Sign: Libra
Posts: 5,207
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Quote Originally Posted by: gandalFF85 View Post
Масно бре,не Асном:))
Јас мислам дека простиот и обичен човек отсекогаш бил склон кон фантазии и барање причина за неговиот обичен и досаден живот...
Такво нешто како Илуминати или Масони или Давиди уопште и не постоело со континуитет..
Можда се собрале некаде во светоф милијардери и почнале у филм да влегуваат дека се Богови па демек ова демек она...
Нема контрола над 6 милијарди луѓе...нема никој таква моќ..
Дека има мафијашки моќници кои се удружени ИМА....ама да се до вој степен организирани околу Рим,Израел,банкарство,Хитлер, па и наш Тито (кој беше нешто над обичен државник па испраниот народ во ЈУ го сметаше за Бог-и сега нели,одма и он е Масон) се чисти глупости...
хехе гандале, викам јас таму у Охајо ти си се сменил, првин викаш тревата у америка е зелена и чиста, сега не ти текнува кој е кој во светот...

масоните се околу сите вас, сакајки или не...Хенри Форд а не Рудолф Дизел, зашто?? Рудолфиот модел е поефикасен, ама г-ин Форд е масон! не генијалец, туку масон! господин тесла или томас едисон?? едисон е масон! и на тесла петентите се во "војска" каде после неколку децении се прецртуват...

нафтени гиганти, ексон мобил, есо, БП, Шел, тие ја копаат нафтата секаде каде има нафта за копање...лидерите нивни ги знаете нели??

симболот нивни што го прикажувате тука, триаголникот со окото и давидовата звезда, каде ги наогате?? AOL, знамето на израел, грбови на англија, пентагон, крајслер...за ова, дали се глупости или не, имаш случаеви каде масон ке просперира а обичен човек не, еве еден:

Во мојот стар град, има огромно Српско маало каде се говореше да се отвори нивен кафич, со Ди-Џеј, сателитска програма, нивна кујна...само таканарелениот член на ложата позната како "Knights of Colombus" кои исто имаат свој храм и свој приватен дом, доби лиценца со сите адвокатски и градски дозволи (да не е и адвокатот помогнал, и судијата кои се исто членови во истиот храм??) све беше легално, само изборот на сопственикот беше оној кој е член таму...а татко му имаше доста пари така да....биснисот е негов и масоните се потрудија АПСОЛУТНО НИКОЈ друг, особено не србин да има нешто такви во радиусот на неговото маалао

банкарство?

Last edited by wolf_pack; 13-06-2008 at 02:01.
wolf_pack is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 05:23   #22 (permalink) Top
клабер
 
gandalFF85's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA,Illinois
Возраст: 32
Sign: Leo
Posts: 2,617
Agreed: 0
Agreed 11 Times in 10 Posts
Default

Ама стварно не е така.Има организиран криминал,лоби групи,организации кои чтитат организации кои па штитат и прикриваат даноци на Трамп и сите други..
Ама ако некој од овие е поврзан со Медедев или со оној на Северна Кореја,или со Џинтао....
Масоните сами по себе значат како апсолутни режисери на Светската сцена.
Овие погоре сигурно немаат никакви односи со внуците на Форд или Хилтон или Евреине...
Сигурен сум затоа шо америчките нафтени компании се лути ривали на ОПЕК и на Русите...Затоа шо Пабло Ескобар сигурно немал некои планови (за светското добро или лични интереси) да им падне во раце на џандарите чиишто засилени акции и интервенции беа спонзорирани од Талибан Екипа...

Имало на времето Александар и Дариј
После дошле Ханибал и Цезарот...
Па Сталин и Америка...
ама дека они членувале во една иста организација па сето тоа уствари било испланирано...
Абе ај..
gandalFF85 is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 09:12   #23 (permalink) Top
ThE ChieF
 
wolf_pack's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Кочани, Македонија
Возраст: 35
Sign: Libra
Posts: 5,207
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Quote Originally Posted by: gandalFF85 View Post
Имало на времето Александар и Дариј
После дошле Ханибал и Цезарот...
Па Сталин и Америка...
ама дека они членувале во една иста организација па сето тоа уствари било испланирано...
Абе ај..
Е зошто да не?? па ај ако си веке во тоа време, од рим, па инфилтрирање на ватикан, соборување на блискиот исток, африка, јужна америка, си се запрашал ли зошто некои земји немат ни леб да јадат а некои да?? на атласот, кои се главните газди во светот??

во секоја организација ке се роди паралелни ривали, како се шири така и проблеми се оварат повеке...
wolf_pack is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 09:17   #24 (permalink) Top
ThE ChieF
 
wolf_pack's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Кочани, Македонија
Возраст: 35
Sign: Libra
Posts: 5,207
Agreed: 0
Agreed 0 Times in 0 Posts
Default

Quote Originally Posted by: gandalFF85 View Post
Ама стварно не е така.Има организиран криминал,лоби групи,организации кои чтитат организации кои па штитат и прикриваат даноци на Трамп и сите други..
Каков организиран криминал? Hells Angels? IRA? Taliban? Fark? KLA? тоа е све ситна рибичка...како мост за одење се тие...кој ги гази со наредби да знаеш...

Тие организации морат да постојат за да се вклучат во вистинската цел, подели, победи и држ го за јајца и уцени...
wolf_pack is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 16:17   #25 (permalink) Top
Emperor
 
Wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Македонија
Sign: Gemini
Posts: 4,576
Agreed: 0
Agreed 17 Times in 16 Posts
Default

Quote Originally Posted by: sonja5 View Post
Masonite prvo se formirani vo rusija so ruskata loza a potoa se sirat vo fransija i vo svetot tocno seka titoo bil mason i zatoa jugoslavija dobivase tolku privilegii od svetot
Јосип Брзо Тито беше во масоните, тие го поставија претседател на Југославија.
Мислиш дека еден обичен човек од Кумровец ќе биде ставен претседател на моќна држава.Нормално дека треба да има јака позадина за тоа.
__________________
Plan for the worst, hope for the best
Wonder is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are OffAll times are GMT +2. The time now is 21:40.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51