Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Entertainment, Fun, Humor > Chit-chat & Coffee

Share This Forum!  
  

Chit-chat & Coffee Place for forum friendship and chat.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27-11-2009, 21:37   #301 (permalink) Top
Lux et veritas.

 
No_One's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Во неговите прегратки.
Posts: 16,360
Agreed: 35
Agreed 41 Times in 34 Posts
Default

[IMG]Click the image to open in full size.[/IMG]

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun.
No_One is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 17:24   #302 (permalink) Top
aha
Ведрата страна на животот
 
aha's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Возраст: 39
Sign: Scorpio
Posts: 10,262
Pictures: 1
Agreed: 145
Agreed 65 Times in 63 Posts
Default

Само во Америка

АДВОКАТ: Дали тоа е истиот нос што го скршивте како дете?
СВЕДОК: Извинете, ама јас имам само еден нос.

АДВОКАТ: Можете ли да ја опишете личноста што ве нападна?
СВЕДОК: Не, носеше маска.
АДВОКАТ: А, што носеше под маската?
СВЕДОК: Лицето?

АДВОКАТ: Можевте ли да го видите од местото каде што стоевте?
СВЕДОК: Можев да му ја видам главата.
АДВОКАТ: А каде му беше главата?
СВЕДОК: Над рамениците.

(обвинет кој се бранел себеси)
ОБВИНЕТИОТ: Дали ме видовте кога ви ја украдов ташната?
СВЕДОК: Да, ве видов јасно. Вие ми ја украдовте ташната.
ОБВИНЕТИОТ: Требаше да ве застрелам кога имав шасна.

СУДИЈА: Обвинението е кражба на замрзнати пилиња. Дали сте вие обвинетиот?
ОБВИНЕТИОТ: Не судијо, јас сум тој што ги украде пилињата.

(при селекција на порота)
АДВОКАТ: Какво мислење имате за адвокати кои бранат криминалци?
ПОРОТНИК: Мислам дека сите треба да бидат удавени уште при раѓање.
АДВОКАТ: Тогаш пристрасни сте кон обвинителите.
ПОРОТНИК: Не, мислам дека и тие треба да бидат удавени уште при раѓање.

АДВОКАТ: Колку беа оддалечени возилата едно од друго кога се удрија?

АДВОКАТ: Значи, ве немаше сѐ додека не се вративте?

АДВОКАТ: Не знаете што било тоа, не знаете како изгледало, но можете ли барем да го опишете?

АДВОКАТ: Дали се запознавте со починатиот?
СВЕДОК: Да.
АДВОКАТ: Пред или по смртта?

АДВОКАТ: Дали сте сексуално активна?
СВЕДОК: Не, само лежам.

АДВОКАТ: Оваа „миастенија гравис“, дали влијае врз вашата меморија?
СВЕДОК: Да, заборавам.
АДВОКАТ: Заборавате? Можете ли да ни дадете пример за нешто што се заборавиле?

АДВОКАТ: Што беше првото нешто што вашиот сопруг ви го кажа тоа утро?
СВЕДОК: Рече „Каде сум Кети?“
АДВОКАТ: И зошто тоа толку ве вознемири?
СВЕДОК: Се викам Сузан!

АДВОКАТ: Докторе, нели е точно дека доколку некој умре во сон, не е свесен за тоа дури до утрото?
СВЕДОК: Дали навистина го имате положено адвокатскиот испит?

АДВОКАТ: Најмладиот син, 21 годишникот, колку години има?
СВЕДОК: Ммм, 21...

АДВОКАТ: Дали бевте присутни кога ве сликаа?
СВЕДОК: Се шегувате?

АДВОКАТ: Датумот на зачнување беше 8 август?
СВЕДОК: Да.
АДВОКАТ: Што правевте вие во тоа време?
СВЕДОК: Ммм, имав секс!

АДВОКАТ: Таа имаше три деца, така?
СВЕДОК: Да.
АДВОКАТ: Колку од нив беа машки?
СВЕДОК: Ниедно.
АДВОКАТ: А имаше девојчиња?
СВЕДОК: Судијо, мислам дека ми треба друг адвокат. Може да добијам друг адвокат?

АДВОКАТ: Како беше завршен вашиот прв брак?
СВЕДОК: Поради смрт.
АДВОКАТ: Поради чија смрт заврши?
СВЕДОК: Што мислите вие, поради чија?

АДВОКАТ: Можете ли да ја опишете личноста?
СВЕДОК: Имаше среден раст и брада.
АДВОКАТ: А, беше машко или женско?
СВЕДОК: Погодете.

АДВОКАТ: Докторе, колку од вашите аутопсии се извршени над мртовци?
СВЕДОК: Сите. Да не сакате да преформулирате?

АДВОКАТ: Сите ваши одговори МОРААТ да бидат орални. Добро? Во кое училиште учевте?
СВЕДОК: Орални.

АДВОКАТ: Се сеќавате во кое време започна аутопсијата?
СВЕДОК: Отприлика 8 и пол часот навечер.
АДВОКАТ: Господин Дентон беше веќе мртов?
СВЕДОК: Не, седеше на масата и се прашуваше зошто извршувам аутопсија врз него!

АДВОКАТ: Дали сте квалификуван да дадете примерок од урина?
СВЕДОК: Дали сте квалификуван да го поставите тоа прашање?

АДВОКАТ: Докторе, пред да ја започнете аутопсијата, дали го проверивте пулсот?
СВЕДОК: Не.
АДВОКАТ: Дали го измеривте крвниот притисок?
СВЕДОК: Не.
АДВОКАТ: Дали проверивте дали тој дише?
СВЕДОК: Не.
АДВОКАТ: Значи, возможно е пациентот да бил жив кога сте ја започнале аутопсијата?
СВЕДОК: Не.
АДВОКАТ: Како може да сте толку сигурен, докторе?
СВЕДОК: Неговиот мозок беше собран во тегла и стоеше на моето биро.
АДВОКАТ: Сфаќам, но дали е можно пациентот сепак да бил жив?
СВЕДОК: Да, можно е да беше жив и да работеше како адвокат.

---------- Мислењето е испратено во 17:24 ---------- Претходното беше во 17:12 ----------

Еве некои детски одговори :)))))

КОЈ БИЛ ИВО АНДРИЌ?
- Тој бил ѕидар и го направил најголемиот мост на Дрина ама не му платиле.
- Тој пишуваше за една Елена, која ја изгубил па ја барал по камењата.
- Тој ги измисли сообраќајните знаци.
- Сите имаат по еден споменик а тој има многу.
- Тој е првата љубов на мама и кога се омажи за тато таа уште зборува за него а на тато му е сеедно.

КОЈ СИ ТИ?
- Тоа ме прашуваат мама и тато кога ме тепаат а јас им одговарам дека сум нивно дете.
- Јас сум многу фино девојчe и многу убаво пишувам по чист ѕид.
- Јас сум дедо, бидејќи се викам како него.


ШТО Е КАРАКТЕР?
- Тоа е спорт. Брат ми е карактериста.
- Тоа го видов во зоолошка. Има рогови ама нема опашка.

ШТО Е СЛОБОДА?
Слобода е кога ќе ја прашам мајка ми дали може да земам чоколадо а таа ми вели - Земи слободно!

ШТО Е ДЕТСТВО?
- Тоа е мојот живот кога бев мал.
- Тоа го добиваме кога ќе се родиме па после минува.
- Детство е кога гледаш слики со жолта боја.

ШТО Е ПУБЕРТЕТ?
- Тоа е неизлечива болест. И време кога мустаќи ќе ти порастат преку ноќ.
- Пубертет е живот составен од глупости.
- Тоа е кога ќе престанеш да бидеш девојче и можеш слободно да се шминкаш.
- Кога сум со дедо секогаш збориме за девојките од тој пубертет.

ШТО Е ОДГОВОРНОСТ?
- Тоа е нешто што сите го бараат а никој не знае што е. Ни јас не знам.
- Слушнав дека тоа е нешто многу тешко, што не може секој да го носи.
- Одговорност е кога барам сладолед а тато вика "Не може".

КАКО СЕ ПРАВАТ БЕБИЊА?
- Тие се прават од бабиците на породилно.
- Срам ми е да кажам, бидејќи тоа е безобразна работа.
- Се прават навечер бидејќи мижат кога се раѓаат.
- Тоа е една глупава работа за која се добива детски додаток.
- Бебињата се прават од штркови или од зелка. Кој како сака.
- Бебињата се прават кога си добар па ќе ти родат брат а после тој е главен па џабе ти е што си добар.

ШТО Е ХОБИ?
- Тоа се стапчињата што ги јадев како мал.
- Мој хоби е да го расипувам телевизорот.
- Хоби на дедо ми е лажење на баба ми и фаќање риби.
- Хоби е нешто бесплатно што скапо те чини.

ШТО Е СОНЦЕ?
- Кој гледа во сонце без да жмури, ќе му се разболе учителката.
- Најубавото сонце е на море. Тоа таму живее и штом дојдеме прашува колку пари имаме.
- Јас сум сонцето на баба. Најверојатно сум тоа бидејќи и мама така ме вика.

ШТО Е ХОРОСКОП?
- Таму одев за да го гледам Хари Потер.
- Тоа е наука за која не се оди во школо.
- Хороскоп е она кога децата се исто облечени и пеат иста песна во повеќе гласови.


ШТО Е ЈУГОСЛАВИЈА?
- Југославија е она кај што живееме ама веќе не постои.
- Тоа е држава од која настанале Србите.
- Кога нешто имаш па немаш, е тоа е Југославија.
- Тоа е сестра на некој Југослав ама не ја познавам.
ШТО Е КОМУНИЗАМ?
- Тоа се старци, на кои им се дерат бандо црвена.
- Тоа е некој пуст остров за непливачи.
- Тоа е само за возрасни. Децата ги боли стомак од тоа.
- Тоа е дедо ми кога бил млад и луд.
- Јас немам комунизам бидејќи постојано пијам млеко

КОЈ Е ДОКТОР НА НАУКИ?
- Тоа е доктор кој лечи науки.
- Доктор на науки е научно суштество.
- Тоа е оној што не носи бел мантил туку одело па е смешен.
- Toj не вика да отвориш уста туку само зборува.
- Тоа е некој што се маскира па не знаеш дали е доктор.

ШТО Е КУЛТУРА?
- Тоа е театар а мене често ме носат на култура.
- Тоа се добива дома а го носиш каде и да одиш.
- Тоа се сади на село па се продава на пазар во град.

ШТО Е ГЕНОЦИД?
- Тоа се оние филмови што се прикажуваа после полноќ.
- Геноцид го наследуваме од мама и тато.
- Геноцид е нешто што постојано се зборува а има врска со некој град од сребро.

ШТО Е КЛОНИРАЊЕ?
- Тоа е кога се нервира кловн.
- Тоа им се прави на овците а после и на нас.

ШТО Е МАФИЈА?
- Кога се крадат цреши тоа не е мафија.
- Тоа е една господска, многу платена работа.

ШТО Е ШОВИНИЗАМ?
- Шовинизам е кога некој се вика Специјален пратеник на високиот претставник на Обединетите нации.


ШТО Е ДРОГА?

- Дедо ми се дрогира. Он е дијаболичар и секој ден си дава дрога од шприц.

ШТО Е ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА?
- Тоа е кога една прашуваат а други седат и пијат Јелен Пиво.
- На тоа се малтретираат новинари.
- Кога некој сака нешто да излаже тогаш ја прави таа конференција.

ШТО Е АЕРОБИК?
- Тоа е сточен аеродром.
- Кога трчаш на музика а не си балерина.
- Да добиеш аеробик мораш да бидеш многу дебел.
- Во тоа веруваат само ружни тетки.

КАДЕ Е АМЕРИКА?
- Тоа се оние што не знаат каде е Србија.
- Таму живееа каубојци и Индијанци, ама се испотепаа и сега живеат само глумци.

ЗА ШТО СЛУЖИ КОМПЈУТЕР?
- Тој служи тато и мама веќе да не спијат заедно.
__________________
SMILE! It`s free therapy!

aha is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2010, 18:09   #303 (permalink) Top
Форумски пензионер
 
gorstak's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,889
Agreed: 0
Agreed 82 Times in 71 Posts
Default

Click the image to open in full size.
gorstak is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2010, 02:13   #304 (permalink) Top
Сеирџифка
 
Betonka's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: НеТука!
Возраст: 31
Sign: Cancer
Posts: 16,326
Agreed: 154
Agreed 170 Times in 158 Posts
Default

Click the image to open in full size.
__________________
There are so many people out there who will tell you that you can't. What you've got to do is turn around and say "watch me"!


Betonka is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2010, 23:59   #305 (permalink) Top
Audi, Vide, Tace !
 
Виктор.С's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Скопје
Posts: 934
Agreed: 0
Agreed 2 Times in 2 Posts
Talking

Quote Originally Posted by: Betonka View Post
Click the image to open in full size.
[:JEIN:][<img src=]" title="[:kez:]" />

Вечерва се очекува Жаре бербер да испие цијанид а Драгче Вучков да изврши харакири! Ах Бетонке...ги зема на душа "љуѓено "
__________________
one man's trash is another man's treasure
Виктор.С is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2010, 00:33   #306 (permalink) Top
Сеуште само војниче
 
liki55's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Дома, во мојата соба обично...
Posts: 3,295
Agreed: 3
Agreed 18 Times in 18 Posts
Default

A sto ke bide so peacite, zgolemen broj na nevraboteni, strajk pred sobranie[:nemenerviraj:]
liki55 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2010, 15:38   #307 (permalink) Top
Магаре
 
Jakov's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Република Македонија - Republic of Macedonia
Возраст: 44
Sign: Taurus
Posts: 24,442
Pictures: 1
Agreed: 2
Agreed 27 Times in 25 Posts
Default

Nego kako

http://www.sitel.com.mk/node/16904
__________________
Тошо Мачорот
Jakov is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 21:26   #308 (permalink) Top
Форумџија
 
pr0fi's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Возраст: 37
Sign: Scorpio
Posts: 677
Agreed: 4
Agreed 19 Times in 16 Posts
Default

Го потрошив интернетот за оваа година .......... :срам:smeenje:krez2::e da: .
Среќна Среќна Нова 2011 и многу :khm: , [:banana:] , [:cicki:] , [:seks:] , smeenje, [:wub:] , oijjkh , :zaarno: , :zauboo: , :јее: , ...... , и се по СПИСОК .
.... се гледаме следната година и убаво да си ги поминете празниците и времето за одмор ( и ако некој отиде на зимување). И .... :хаха: .
__________________
...... " never ride faster than your angel guardian can fly " .......
pr0fi is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2010, 18:04   #309 (permalink) Top
¥#£
 
Ита's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Скопје
Возраст: 26
Sign: Capricorn
Posts: 5,299
Agreed: 45
Agreed 29 Times in 25 Posts
Default

Quote Originally Posted by: Jakov View Post
Зарем 8 години магарево го држеле во затвор? Или во Хрватска имаат посебен затвор за животни? Ако имаат јас сакам да поднесам тужба против бубашвавите што ми шетаат низ стан, ми го нарушуваат мирот!
П.С. Јаков дали аваторот ти е од Џино?
__________________
Тешко е да останеш нормален во овој ненормален свет!!!
Ита is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2011, 14:16   #310 (permalink) Top
Форумџија
 
pr0fi's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Возраст: 37
Sign: Scorpio
Posts: 677
Agreed: 4
Agreed 19 Times in 16 Posts
Default

Ако ви треба код за http://shareflare.net
... ќе го најдете во папката премиум теми ....
__________________
...... " never ride faster than your angel guardian can fly " .......
pr0fi is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2011, 15:27   #311 (permalink) Top
¥#£
 
Ита's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Скопје
Возраст: 26
Sign: Capricorn
Posts: 5,299
Agreed: 45
Agreed 29 Times in 25 Posts
Default

Знам дека ова не е за тука но сепак ќе го пишам.
Продавам справа easy shaper, цена поволна
__________________
Тешко е да останеш нормален во овој ненормален свет!!!
Ита is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 17:41   #312 (permalink) Top
Lux et veritas.

 
No_One's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Во неговите прегратки.
Posts: 16,360
Agreed: 35
Agreed 41 Times in 34 Posts
Default

Click the image to open in full size.
__________________
The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun.
No_One is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 23:05   #313 (permalink) Top
pes
Фoрум почесник
 
pes's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Планета Земја.
Posts: 796
Agreed: 1
Agreed 6 Times in 5 Posts
Default

Еве ме.
Ќе играме?
Click the image to open in full size.
__________________

Патем,... да не има некој атомска бомба да ми позајми, нема многу да ја користам, само еднаш.
pes is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Agreed to pes For This Useful Post:
Ита (11-05-2018), MakOhrid (05-05-2018)
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Табла a-pin-dim Other Sports 50 11-10-2007 15:36


All times are GMT +2. The time now is 21:52.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51