Virtual Macedonia Forums  

Go Back   Virtual Macedonia Forums > Macedonia > Macedonian Diaspora

Share This Forum!  
  

Macedonian Diaspora About Macedonians out of Macedonia.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14-06-2018, 20:35   #1 (permalink) Top
Пријателот на ЦХ
 
pero bravarot's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 230
Agreed: 0
Agreed 2 Times in 2 Posts
Default Гласање во странство

во однос евентуален Референдум за Уставното Име На Република Македонија

https://forums.vmacedonia.com/showth...d=1#post469679

чинам паметно е секој еден Државјанин на Републикава да може биометриски да гласа на еден ваков суштен Референдум, а тоа да не мора да го прави во Амбасада, туку преку е-Гласање каде и да се наоѓа, единствено за да биде легитимиран биометриски освен thumb логично треба и face recognition, а за да ваквите гласови не бидат некако хакирани би требало тоа да се прави на две веб страници на МНР или двапати во одреден временски рок, а како дупло би се верификувал ваквиот е-глас ...

ваквата форма е пожелна и за избори, освен слични Референдуми, но би требало МВР-то да извади архива на ачик кои сограѓани смејат, односно не се надвор повеќе од три месеца, логични секој еден треба да се одјави од локална адреса доколку има намера да биде вон земјата подолго од три месеца, но иако тоа е врзано и со прекршочна казна тоа речиси и да не е случај ... но за прашања како Уставното Име чинам секој еден Државјанин без разлика дали е отселен привремено од тука како Роден овдека требало да има право на глас на ваков Референдум, бидејќи тоа не е работа која е од привремен карактер како избори, туку конечна одлука на сите Граѓани ...
__________________
...
pero bravarot is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are OffAll times are GMT +2. The time now is 14:53.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51