PDA

View Full Version : UNIX/Linux


 1. Konekcija za internet na ubuntu-10.04.1 so pass i username
 2. Backup na EDUBUNTU 7.04??
 3. Backup na EDUBUNTU 7.04??
 4. Instalacija na Edubuntu 7.04 na eeepc 900ha problem?
 5. Ubuntu Sever 9.04 vs. Red Hat- sporedba?
 6. Како да форматирам Ubuntu во XP?
 7. Edubuntu problemi
 8. konekcija za internet na ubuntu 7.04
 9. Конекција преку рутер
 10. Linux VDR
 11. konekcija za internet na ubuntu 7.04
 12. Ubuntu 8.10
 13. DBus кај CentOS 4- како се апдејтува преку yum?
 14. Redhat Enterprise Linux AS v4.0 Update 7 X86x64 DVD
 15. Новиот X сервер на Линукс- MPX
 16. Kако да дигнам Shell сервер на Linux ?
 17. Избор на LINUX дистрибуција
 18. Виртуелизација сместена на екстерен хард драјв- пробал некој?
 19. Виртуелизација со VirtualBox
 20. What is Linux?
 21. Wine-doors 0.1.2
 22. GNOME 2.20
 23. Crossover Linux 6.1.0 pro
 24. FreeBSD 6.3 for i386 - Final
 25. Advocacy- Linux vs. Windows
 26. motd
 27. Литература - Линукс Оперативен Систем
 28. FreeBSD 7.0 Beta 1
 29. Centos 5.1
 30. NetBSD v4.00 Final
 31. Klikit-Linux 0.1-8 (beta)
 32. Mandriva Linux One 2008
 33. Debian
 34. Freespire
 35. Linux Mint
 36. Slackware 12.0 is released!
 37. Nero Linux 3.0
 38. openSuSE 10.3
 39. Feather Linux
 40. Damn Small Linux
 41. MEPIS
 42. Knoppix
 43. Fedora Core
 44. Mandriva Linux
 45. Ubuntu/Kbuntu
 46. Корисници на Linux
 47. Intranet IM, Windows Firewall и Apache проблем
 48. Конекција на интернет во Linux
 49. Perl скрипта за Linux и дупли клик
 50. Linux скрипта за проверка на фајлови
 51. Како да наместам FTP во Linux
 52. Систем на датотеки
 53. Скрипта за логин на Samba
 54. Perl GUI за GNOME
 55. DHCP масажа
 56. Networking со Centos4 - чудна порака
 57. Xandros Linux - едноставен, лесен, брз
 58. Инсталирање на изворниот код на кернелот за FC5
 59. Mandrake или Red Hat
 60. FreeBSD for i386 ISO 6.1 - Final
 61. Користење на Linux програма под WinXP
 62. Слики од различни OS кој паралелно работат на Mac
 63. picotux
 64. IP табели