PDA

View Full Version : Macedonian History


Pages : [1] 2

 1. LETTER TO THE GREEK PRIME MINISTER
 2. Is "Ancient Greek" a mother tongue in Modern Greece?
 3. Are Modern Greeks direct descendents of the Ancient Greeks?
 4. Greeks have absolutly no connection with the ancient Macedonians,or todays Macedonians
 5. Greek Question
 6. Greek Census in 1921 shows 500,000 Macedonians
 7. The real reasons why Greece is opposed to the name of Republic of Macedonia
 8. Dear Macedonians, one way to defend ourselves
 9. Greece's Professor Miller accepts 'Republic of Macedonia'; he is now 'Saving Private Alexa
 10. Ethnic Macedonians
 11. THE GREAT ETHNIC MIX OF GREECE
 12. PANDORAS BOX IS FINALLY OPEN
 13. Greeks and Identity theft
 14. The creation of the Modern Greek
 15. Greek Distortion of History
 16. Greek barbarity
 17. The ayatollah replaces Zorba
 18. THE GREEK VAMPIRE KARAVANGELIS
 19. Modern Greeks are victims of their own making!
 20. [linked image] A response to Pozdrav Serres Makethonia
 21. Фрапантно откритие на Бугарските научници – Бугарски народ не постои !
 22. Луѓе од минатото и луѓе за иднината
 23. Книги на македонски етнографија
 24. Дали Грчките колонисти во Македонија навистина биле учесници во НОБ
 25. Имало ли воопшто Крушевска Република и битка кај Мечкин камен
 26. Дали комунистите им ја украле победата на вмро во 1945 година
 27. Fall of Great Empires: Storm Over Persia
 28. Here You are!Because some people on Balkans have identification problems!?!
 29. study
 30. Рафаел Моше Камхи
 31. odime na zapad
 32. zloupotreba na istoriski fakti na klipovi od you tube
 33. "Indebted like Greece"?
 34. Каде се потомците на некогашните кралства?
 35. Сто и педесет години пискотници за Сердарот
 36. Заентересирани за археологија, диви ископувања итн..... МИСЛЕЊА, ПРЕДЛОЗИ, ПРЕДАНИЈА
 37. Сначало было сЛоВо:Да y Aleksa Donskiego
 38. Македонија! тајни, заговори, убиства, атентати, шпионски афери
 39. Македонија го крие гробот на Александар Велики
 40. братот на Карев ликвидиран во Идризово? - po patot na komunistite
 41. A NAME IS A NAME
 42. MEGALI IDEA
 43. ПРЕДАВСТВОТО на братот, снимено на лента
 44. Banu Ghassan aka Shqiptars-Albanians
 45. UNITED MACEDONIA ! 1913-2013
 46. АЦЕ е виновен!!!
 47. Археолошко откритие во Охрид
 48. Istorijata na svetot i makedonija e prorimska i subjektivna!!!
 49. naum tufkeciev
 50. ИСТРАЖУВАЊЕ НА ШВАЈЦАРСКИОТ ИНСТИТУТ ИГЕНЕА
 51. Macedonians drafted into the US Army, World War I, 1917!
 52. За континуитетот на македонската нациjа
 53. The dispute between bulagrians and macedonians, and some facts.
 54. Greece, Bulgaria and the Macedonian Question
 55. Macedonians in Greece
 56. Recovering Macedonia Expiration of the Bucharest Treaty of 1913
 57. Ima makedonci naslednici na drevnite(pred 100 godini)
 58. Etnicka karta na Makedonija 1961.
 59. Атанас Раздолов (1872-1931)
 60. Разликата помеѓу емпиричката вистина и лагата
 61. ILINDENSKOTO VOSTANIE
 62. Омилена македонска историска личност
 63. Сталин планирал да ја минира Москва
 64. ПРИКАЗНА ЗА БОГОТ МАКЕДОН (БОГОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ)
 65. Доктор Јосиф Менгеле
 66. Прашања за Бугарите
 67. За извориштето на т.н.р словенски јазик
 68. GRCITE,STO NAROD SE?
 69. BUGARSKITE LAGI!
 70. Барон КОНСТАНТИН БЕЛИ “МАКЕДОНЕЦОТ”
 71. Alexander III the Great, King of the Macedonians
 72. The Slavic Settlement in Povardarje (Republic of Macedonia)
 73. Vojnata pomegu Makedoncite i Grcite (1945-1949)
 74. kiril i metodij i nivnite misii
 75. По трагите на писмото и јазикот на античките Македонци
 76. Русија во времето на Сталин и Ленин
 77. Можебие ова вистината незнам проценете сами
 78. slicnosti i razliki pomegu makedoncite i italijanite
 79. Колекционерство
 80. Малина и Стефан Попиванови
 81. kanal5+donski
 82. Русите го потврдија македонското потекло на Александар Македонски
 83. 1762
 84. Оригиналниот тестамент на Александар Македонски на македонски јазик
 85. Бугарите тргувале со Србите за Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала од Грците
 86. Што пишал биографот на Делчев пред да се самоубие?
 87. Името МАКЕДОНИЈА во грчки атласи
 88. Dedanoe's involves in the global political streams!
 89. InfoTwist(MACEDONIA)
 90. Јосип Броз или Јосип Амброз Тито?
 91. Грчки разговори
 92. Тито помага во Егејска Македонија
 93. info willage peklina
 94. What nationality was Alexander the Great
 95. BIG Greek Lies
 96. iGENEA - тест за гените
 97. Svajcarski institut tvrdi deka denesnite Makedonci se direktni potomci na antickite Makedonci
 98. ПРОНАЈДЕН ЗЛАТЕН КОВЧЕГ ОД 4 ВЕК ПРЕД НАШАТА ЕРА
 99. Букурешт 1913
 100. Стоби
 101. Манаки
 102. Сеќавање - Илинден, 105 години подоцна
 103. ТАТАРСКА НАЕЗДА
 104. КАКО НАСТАНАЛЕ БУГАРИТЕ (НАЈтазе откритие) ИСТОРИСКИ ФАКТИ
 105. БУГАРСКО ПРЕДАВСТВО НА ДЕЛЧЕВ
 106. Мапи на Европа од 1 година од н.е. до денес
 107. Vojnata pomegu Makedonija i Grcija vo 338 p.n.e
 108. Колку има грци во Грција?
 109. Хипотеза
 110. Зошто Македонците ја прифаќаат туѓата пропаганда?
 111. 1922 година, Македонија на Македонците
 112. Balkan nations
 113. The history of Skopje
 114. Нов блог за македонската сторија
 115. ПОКАНА!
 116. OD VMRO preku VMRO-PRAVDA do VMRO DPMNE
 117. Промовирана книгата „Македонското прашање и балканскиот сојуз“
 118. 105 години од загинувањето на Гоце Делчев
 119. Bertrandon de la Brocquiere met Macedonians in 1432-1433!
 120. Гоце Делчев предаден од грчки шпиун!?
 121. Мисирков побугарчен
 122. "Европа нe избриша во поим"
 123. nasite ednoumni istoricari
 124. MACEDONIA: ITS RACES AND THEIR FUTURE
 125. MAKEDONCITE
 126. TAEN GRCHKI DOKUMENT
 127. Treaty of Peace with Turkey Signed at Lausanne,
 128. In his “War of Statistics
 129. На повидок откривањето на крунскиот доказ за нашето право да го користиме името Македонија.
 130. Kofos recognize People's Republic of Macedonia 1964!
 131. The Chronicle of the 20th Century:The Balkans
 132. British documents about Macedonia 1944-45
 133. Contestation over Macedonian Identity 1870-1912
 134. Macedonian Appeal To Paris, 1919-08-16!
 135. Manifesto of the temporary government of Macedonia, 1881!
 136. Teodosij: Renewal of the Archbishopric of Ohrid, 1891!
 137. Пронајдени оригинални дела на античко-македонски историчари
 138. Мемоарите на Барон де Тот 1786
 139. Светиот Римски Император Леополд I
 140. Whither Macedonia
 141. шкотите биле македонци
 142. Апел до сите прогресивни сили во Македонија!
 143. Istoriski Grobovi od antikata do denes
 144. Поделбата на Голема Македонија
 145. Декларација за Македонија
 146. Антрополошки карактеристики на населението на Македонија од неолит до среден век
 147. Зошто ни ја крадат историјата
 148. Во Македонија откриен најстариот жител на Балканот
 149. Луѓе кои имаат загинато за името Македонија
 150. Кресненско востание
 151. Разловечко востание
 152. Атанас Македонецот 1846 година
 153. Балканот во античкиот период
 154. Илинденско востание
 155. Христо Чернопеев
 156. HLA genes
 157. Западна Европа и Балканот
 158. Тодор Александров
 159. ВМРО(Обединета)
 160. Писмо за историски материјали!
 161. Video: Nezavisna Makedonija
 162. Американски (Македонски) претседатели
 163. Вистината за Ѓорѓи Сугарев!!
 164. Ѓорѓи Кастриоти - втор Александар Македонски
 165. Исаија Мажовски
 166. Бугарски Фалсификати за Македонскиот Народ
 167. Antipater was born in Palikura, the Republic of Macedonia!
 168. Југославија-Yugoslavia
 169. Берлински конгрес
 170. Македонскиот јазик
 171. History of the Macedonian people
 172. 115 години МРО
 173. Телевизиска дискусија меѓу историчари
 174. Информации за Карпошово Востание?
 175. Името Орион не е грчко, туку чисто македонско
 176. Кукастиот крст
 177. НИЕ ЗА ГОЦЕ
 178. the great Macedonian Voevode - Krastio Asenov
 179. Балканска крчма
 180. Источно римско царство - Византија
 181. Bulgar Theory
 182. Македонска историографија
 183. Борис Сарафов
 184. MACEDONIA AND GREECE – COMPARATIVE HISTORY
 185. 2000 years of Christianity in Macedonia
 186. Грците однесени од виорот?????
 187. Ancient Macedonian in the Rosetta stone
 188. „Преображенците“ се само ехо на Илинден
 189. Common Balkan History Textbooks
 190. Стенче-Stence
 191. Палеолитот во Република Македонија
 192. СКАНДАЛОЗНО објавени бугарски пописни фалсификати
 193. НОВО АРХЕОЛОШКО ОТКРИТИЕ КАЈ НЕГОТИНО
 194. Ancient Macedonian words found in the Modern Maced
 195. The Treaty of Sèvres, 1920
 196. CONVENTION BETWEEN GREECE AND BULGARIA RESPECTING
 197. za na grcki forumi
 198. Who were the Macedonians - By a greek
 199. Спомени - Ѓорче Петров
 200. D.O.O.M.
 201. Спомени - Борис Сарафов
 202. На 23 октомври 1893 година
 203. Павел Шатев
 204. Крсте Мисирков
 205. Даме Груев
 206. ARCHAEOLOGY: PERSEUS REDISCOVERED IN MARSICA TOMB
 207. Оригиналноста и разликите помегу Македонците и Грц
 208. Thanks to Uncle Sam, Macedonians are no match for
 209. Фигура стара преку 2.300 г. откриена на Плаошник
 210. Зошто нашите соседи немаат проблем
 211. Каменот од Розета
 212. Византиската ТЕМА БУГАРИЈА и ТЕМА МАКЕДОНИЈА
 213. Македонските средновековни кнежевства- Склавиниите
 214. Историски лекции by Македон
 215. Најголемите лаги на бугарската пропаганда
 216. Filosofskata debada za istorija-na tochnoto mesto
 217. Кој овде збореше за монолоиди, чуваши и слично
 218. писмо од 1945 г. на Борис Бунев,братот на Мара Бун
 219. Археолозите во потрага по универзитетот на Климент
 220. The Assassination of the king Alexander in 1934
 221. Бугарските комунисти и македонското прашање
 222. "Татарите" со наj-голема териториjа на Балканот
 223. Demographic history of early Macedonia.
 224. Pro Patriaaaaaaa.....
 225. За Македонските Автономисти
 226. Словените во Македонија
 227. Превод плоче из ПЕЛЕ
 228. На понежниот пол, честит 8-ми Март
 229. Sad but true!
 230. Prva gramatika na makedonskiot jazik
 231. Бугарските фашистички окупатори.
 232. "бугаринот" Фердинанд vs "македонецот" Сандански
 233. Ancient Macedonians
 234. мегу 1 и 2млн македонци у Бугариja
 235. За континуитетот на името словени во Макеоднија
 236. Уништена спомен плоча од НОБ во Охрид
 237. Диви водичи евтино ја продаваат историјата
 238. potekloto na bugarite...
 239. Студентски протести 1997 година
 240. One question about Strumica region (1944)
 241. "Thanks to Uncle Sam, Macedonians are no match for
 242. Протобугарите. Кои се тие?
 243. predpocitam da
 244. Енциколопедија на историјата на Македонија
 245. ГЕОРГИ КАСТРИОТА-СКЕНДЕРБЕГ 1405—1468
 246. Калашите
 247. Грчките словени и Караманите
 248. Makedonskite sloveni vs. bugarskite, srpskite anti
 249. Заклетвата на ВМРО за прием на нови членови
 250. Состав на Македоно-Одринското опулчение