Виртуелна Македонија Форуми  

Одете назад   Виртуелна Македонија Форуми > Секојдневие > Женско Катче > Детско катче

Важни забелешки

Детско катче За децата, нашето најголемо богатство.

Линкови Алатки за темата Начин на прикажување
Старо 24-06-2008, 16:19   #1 (Линк до мислењето) Најгоре
Z pred X posle C

Аватарот на eva2marija

Регистриран: May 2005
Локација: Muenchen, Germany.
Знак: Јарец
Мислења: 4.922
Популарност: eva2marija Новодојденец
Стандардно Dozivuvanja na edno Bebe

1. Mesec:
Zdravo na site - eve sum i jas na svetov.
Mozam konecno da gi vidam kako izgledaat mama i tato i golemata sestra. Glasovite im gi slusav uste koga bev vo Stomak na mama, samo uste da gi raspoznaam.

2.Mesec:
Koga se raduvam mrdam po malku so ustata, a pak mama i tato samo me gledaat.

3 Mesec:
Uraaaa! - Jas znam veke da zboram:"Ooooo" i "Aaaaa". I koga mama ke mi odgovori nesto - mnogu zadovolen sum.

4 Mesec:
Ja osekam silata vo mene i pocnuvam da mrdam i so noze i so race: de na levo, de na desno. Taka si gi treniram muskulite, siguno pokasno mnoooogu ke mi trebaat.

5 Mesec:
Preku den pocnav podolgo buden da bidam, a preku cela Nok moze da se sluci da odspijam bez da se razbudam.

6 Mesec:
Zamislete si: mojot prv Zab izleze - nekoe si cudno cuvstvo vo ustava.

7 Mesec:
Sega si imam edna nova Igra. Se vika: Ku-Kuk i odprilika vaka ide: mama ili tato drzat edna Salfetka pred liceto, pa vikaat Ku-Kuk i posle ja povlekuvaat Salfetkata.
A jas se posiguren stanuvam deka iako ne im gi gledam facive - znam deka mama ili tato tuka nekade se.

8 Mesec:
Posmatram ama bas SE. Sakam nasekade da bidam i vnimatelno pokusavam so pogled da go sledam dvizenjeto na mama - da ne propustam nesto.... sega pocnuvam svetot da go otkrivam.
Sto se odnesuva do nepoznati Faci - ne me interesiraat, a imam iskreno kazano i Strav od niv.

9 Mesec:
Prakticno - ne treba veke po mama da vikam...ako sakam mozam i da se svrtam.
Za pocetok interesno mi e mnogu: de na Grb-de na Stomak...taka vcera zaglaviv kaj regalot za knigi, povlekov edna Kniga i taman sakav da si skinam edna Stranica za da ja probam - mama mi j zema taa ubava igracka i pocna da gi redi knigite na najgorniot Regal. Steta!

10 Mesec:
Sekoj den se poveke gledam od svetot - sega mozam da sednam i sam da se ispravam. Pocnav da svakam deka prstite ubava rabota bile da gi ima coek - fakas i si zemas se sto e na podot.

11 Mesec:
Pocnuva interesno da stanuva koga jadam sam. Pa ne bilo tolku tesko: edna Banana ili pak lazickata da ja potrefam vo usta. Cesto ja promasuvam ustata, ama dobro de!- ke bide.

12 Mesec:
Eve veke edna godina sum na svetov, a jas se osekam veke golem. So mama i tato se ucam da odam. Samo sto ke me pustat: tri-cetiri cekori ..pa ke sednam na zadnikot da se odmoram.

13 Mesec:
Zatoa sto veke stabilno mozam veke da sednuvam, mama me zema denes so nea na Tocak. Na sediste od pozadi bev - za Zal mozev mama samo odpozadi da ja vidam. Ama nema veze, zabavno mi bese.

14 Mesec:
Mozam da odam i toa potpolno sam. A ke se pofalam i deka sega i gore i dolu nekolku zabcinja si imam. Pretpostavuvam deka vo najskoro vreme Cetka za Zabi ke mi poklonat.

15 Mesec:
Pocnuvam naglo da rasnam...po 2 santimetri mesecno, a i sam od plasticna casa pocnav da pijam.

Ubav e ovoj zivot.
eva2marija моментално е присутен  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Одговорете со цитат

Алатки за темата
Начин на прикажување

Правила за одговарање
Не можете да отварате нови теми
Не можете да испраќате мислења
Не можете да прикачувате додатоци
Не можете да ги изменувате вашите мислења

BB кодот е вклучен
Смешковците се вклучени
[IMG] кодот е вклучен
HTML кодот е исклучен
Trackbacks are исклучен
Pingbacks are вклучен
Refbacks are вклучен
Директно отидете до:

Слични теми
Тема Темата е отворена од Форум Одговори Последно мислење
se na edno mesto iceee Freeware 1 01-06-2008 11:31
Кукастиот крст vlade_18 Македонска Историја 19 08-02-2008 11:17
Над 400 верници по осветениот крст во Охрид BorisVM Дневни Вести 0 17-01-2008 17:50
Edno vreme BorisVM Општо 14 07-05-2007 22:08

Времето е според зоната GMT +2. Моментално часот е 00:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68