![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Детско катче За децата, нашето најголемо богатство. |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C | 1. Mesec: Zdravo na site - eve sum i jas na svetov. Mozam konecno da gi vidam kako izgledaat mama i tato i golemata sestra. Glasovite im gi slusav uste koga bev vo Stomak na mama, samo uste da gi raspoznaam. 2.Mesec: Koga se raduvam mrdam po malku so ustata, a pak mama i tato samo me gledaat. 3 Mesec: Uraaaa! - Jas znam veke da zboram:"Ooooo" i "Aaaaa". I koga mama ke mi odgovori nesto - mnogu zadovolen sum. 4 Mesec: Ja osekam silata vo mene i pocnuvam da mrdam i so noze i so race: de na levo, de na desno. Taka si gi treniram muskulite, siguno pokasno mnoooogu ke mi trebaat. 5 Mesec: Preku den pocnav podolgo buden da bidam, a preku cela Nok moze da se sluci da odspijam bez da se razbudam. 6 Mesec: Zamislete si: mojot prv Zab izleze - nekoe si cudno cuvstvo vo ustava. 7 Mesec: Sega si imam edna nova Igra. Se vika: Ku-Kuk i odprilika vaka ide: mama ili tato drzat edna Salfetka pred liceto, pa vikaat Ku-Kuk i posle ja povlekuvaat Salfetkata. A jas se posiguren stanuvam deka iako ne im gi gledam facive - znam deka mama ili tato tuka nekade se. 8 Mesec: Posmatram ama bas SE. Sakam nasekade da bidam i vnimatelno pokusavam so pogled da go sledam dvizenjeto na mama - da ne propustam nesto.... sega pocnuvam svetot da go otkrivam. Sto se odnesuva do nepoznati Faci - ne me interesiraat, a imam iskreno kazano i Strav od niv. 9 Mesec: Prakticno - ne treba veke po mama da vikam...ako sakam mozam i da se svrtam. Za pocetok interesno mi e mnogu: de na Grb-de na Stomak...taka vcera zaglaviv kaj regalot za knigi, povlekov edna Kniga i taman sakav da si skinam edna Stranica za da ja probam - mama mi j zema taa ubava igracka i pocna da gi redi knigite na najgorniot Regal. Steta! 10 Mesec: Sekoj den se poveke gledam od svetot - sega mozam da sednam i sam da se ispravam. Pocnav da svakam deka prstite ubava rabota bile da gi ima coek - fakas i si zemas se sto e na podot. 11 Mesec: Pocnuva interesno da stanuva koga jadam sam. Pa ne bilo tolku tesko: edna Banana ili pak lazickata da ja potrefam vo usta. Cesto ja promasuvam ustata, ama dobro de!- ke bide. 12 Mesec: Eve veke edna godina sum na svetov, a jas se osekam veke golem. So mama i tato se ucam da odam. Samo sto ke me pustat: tri-cetiri cekori ..pa ke sednam na zadnikot da se odmoram. 13 Mesec: Zatoa sto veke stabilno mozam veke da sednuvam, mama me zema denes so nea na Tocak. Na sediste od pozadi bev - za Zal mozev mama samo odpozadi da ja vidam. Ama nema veze, zabavno mi bese. 14 Mesec: Mozam da odam i toa potpolno sam. A ke se pofalam i deka sega i gore i dolu nekolku zabcinja si imam. Pretpostavuvam deka vo najskoro vreme Cetka za Zabi ke mi poklonat. 15 Mesec: Pocnuvam naglo da rasnam...po 2 santimetri mesecno, a i sam od plasticna casa pocnav da pijam. Ubav e ovoj zivot. |
| | |
| Тагови |
| bebe, dozivuvanja, edno |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| se na edno mesto | iceee | Freeware | 1 | 01-06-2008 11:31 |
| Кукастиот крст | vlade_20 | Македонска Историја | 19 | 08-02-2008 11:17 |
| Над 400 верници по осветениот крст во Охрид | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 17-01-2008 17:50 |
| Edno vreme | BorisVM | Општо | 14 | 07-05-2007 22:08 |