![]() |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ogan pod Zvezdite Регистриран: Oct 2006 Локација: Skopje, Macedonia. Возраст: 31
Мислења: 4.761
Блог записи: 3 Популарност: ![]() | Фабриката „Санос“ има капацитет да изработува двокатни градски автобуси, но тешко може да добие банкарска гаранција, рече вчера Славе Распашковски, директорот на компанијата. Таа е пријавена на тендерот што го распиша Министерството за транспорт и врски за набавка на 302 двокатни возила за јавниот превоз. - Автобусите ќе ги направиме според сите европски стандарди, но тешко можеме да обезбедиме банкарска гаранција за толкав број. Банките тешко се решаваат да ја дадат. Сметам дека двокатните автобуси се добар маркетиншки трик, кој ќе успее да ја врати навиката на граѓаните да го користат јавниот превоз - додаде Распашковски. Според него, ако „Санос“ го добие тендерот, корист ќе имаат и граѓаните и Владата, затоа што ќе ангажира домашна фирма, а и компанијата, која во тој случај ќе вработи повеќе работници.
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
![]() | Моменталниот број на испратени мислења: 2 Само регистрираните корисници може да ги читаат темите целосно. Притиснете тука за да се регистрирате. | ![]() |
| Тагови |
| двокатни, автобуси, може, прави, „Санос“ |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Веронаука, СВЕТО ОТКРОВЕНИЕ - Светото Писмо и Светото Предание | barba | Религија и Митологија | 250 | 27-12-2008 19:18 |
| TEMELOT NA PRAVOSLAVNATA VERA | stepo | Религија и Митологија | 72 | 22-12-2008 22:24 |
| ВИСТИНСКИ ПОКЛОНИЦИ | gospel | Религија и Митологија | 4 | 07-12-2008 18:04 |
| ХРИСТИЈАНСКИ БИСЕРИ | gospel | Религија и Митологија | 6 | 06-12-2008 00:16 |
| ОСНОВНИ РАЗЛИКИ ПОМЕЃУ ХРИСТИЈАНСТВОТО И ЊУ ЕЈЏ | stepo | Религија и Митологија | 0 | 03-11-2008 01:00 |