![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Хардвер Клиника Тука поставете ги сите ваши прашања за компјутерските проблеми со хардверот. Ќе се обидеме да Ви помогнеме. |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Pozdrav. Mi treba malku po profesionalna pomosh. Vcera si igrav Crysis na kompjuter i od togas kompjuterot nesto ne e stabilen,se gasi po 2-3 minuti rabota(ako go optovaruvam mnogu,sega edvaj nekako pisuvam ovde na forumov) neznam sto mu e. Se somnevam vo napojuvanjeto iako da bilo toa problemot bi trebalo da pravi problemi uste od koga go sostaviv kompjuterot (pred 3 nedeli), ili mozebi igrata ja ostetila maticnata :(. Gledav po nekoi forumi vo vrska za vakvi problemi i tamu pisuvase da gi proveram vrednostite na naponot (voltages)da ne mi se too low. I gi gledam so "everest ultimate edition" i tamu kaj rubrikata senzor i gleam : CPU JADRO : 1,41v +3.3v 2.60v (pagja i na 2.45V ako go optovaruvam pc-to) vo bios pod 2.50v warning +5v 4.95v +12v 11.75v +5v standby 4.85v vbat baterija 3.05v Sto znaci deka se too low Dali ima nekoja tweak tool aplikacija so koja bi mozel da gi zgolem ovie parametri ili mi treba novo napojuvanje i toa eventualno bi mi go resil problemot? Btw informacija za moeto napojuvanje: Echo star 580w Parametri (napisani na napojuvanjeto) +3.3v 35a +5v 45a +12v 19a (na forum citav deka za pci-e mobo treba da e najmalku 24a) -5v 0.5a -12v 0.8a +5v 3a Napojuvanjeto go koristev predhodno na agp maticna pa mozebi toa e problemot, ne se sovpagja kako sto treba na sega pci-e Asus A8N5X. |
| | |
![]() | Моменталниот број на испратени мислења: 2 Само регистрираните корисници може да ги читаат темите целосно. Притиснете тука за да се регистрирате. | ![]() |
| Тагови |
| kompjuter, nestabilen |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Kako da formatiram kompjuter? | caci_cris7 | Софтвер | 22 | 18-10-2008 14:36 |