![]() |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C Регистриран: May 2005 Локација: Muenchen, Germany.
Мислења: 7.688
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Koja farba za kosa vi e najdobra? - Najdolgo drzi bojata, kosata ne vi ja ostetuva tolku (spored vas), hidrogenot/bojata, kvalitet, Marka.... Iskustva - pisuvajte SE za farba za kosa....
__________________ - - - Never stop thinking - - - |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Samo napred!!! Регистриран: Jun 2007 Локација: Vo jabana
Мислења: 1.978
Се согласил: 1
Се согласиле 1 пат во 1 мислење
| Koristam so godini Loreal i Koleston i mnogu sum zadovolna. Prethodno ja koristev Garnier i mozam da kazam deka i taa ne e losa. So ogled na toa sto imam plava kosa i koristam jak hidrogen mojata kosa ne e ostetena.
__________________ Minatoto e kradec sto ne moze nisto da ni dade, a moze da ni ja ukrade ubavata idnina... |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник Регистриран: Jan 2008 Возраст: 28
Мислења: 1.807
| Не ја фарбам косата затоа што природната боја најдобро ми стои. Некогаш кога ептен имам потреба од промена (ако сум исфрустрирана од секојдневната монотонија ) ставам колор шампон од Keune, излегува по неколку миења.
__________________ Where there's smoke there's . . . pollution. |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| E.Chanel Регистриран: Feb 2008 Локација: Where nobody can come
Мислења: 3.396
| Не ја фарбам имам супер боја - руса и не ми треба друга ;) еве некои фарби |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Jas koristam najcesto Loreal ili Schwarzkopf. So DIADEM posleden pat se farbav - bojata odma padna. So Koleston se imam vo MK poodamna farbano- mnogu bev zadovolna od bojata, drzese dolgo i imase Sjaj. Ima Koleston - vo MK uste? Bas bi kupila i za tuka. Mislam deka Kolestonot (slovensko proizvodstvo) - najkvaliteten ke ispadne za mene.
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| Црните фарби сите се исти. Паѓа бојата со секое миење. Менував дур менував, сега веќе не. Се префрлив на Лонда и ако ништо друго количински 2 ми се доста.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник | Jas koristam najcesto Loreal ili Schwarzkopf. So DIADEM posleden pat se farbav - bojata odma padna. So Koleston se imam vo MK poodamna farbano- mnogu bev zadovolna od bojata, drzese dolgo i imase Sjaj. Ima Koleston - vo MK uste? Bas bi kupila i za tuka. Mislam deka Kolestonot (slovensko proizvodstvo) - najkvaliteten ke ispadne za mene.
__________________ Љубовта,верата,верноста и правдата отидоа на спиење, кога ке се разбудат на светот ке биде подобро. Не се случува секој ден да се заљубиш, но кога тоа ке се случи, тогаш тоа мораш да го сватиш многу сериозно. |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Da ve prasam, nezavisno plava, crna, kafeava, crvena, brinet, rozena....boja se farbate. Kolku cesto se farbate? - na kolku Meseci, Nedeli?
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник | За плава треба да се фарбаш на две недели за да бидеш средена секогаш, за потемни бои можеш да ескивираш малку подолго
__________________ Љубовта,верата,верноста и правдата отидоа на спиење, кога ке се разбудат на светот ке биде подобро. Не се случува секој ден да се заљубиш, но кога тоа ке се случи, тогаш тоа мораш да го сватиш многу сериозно. |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| admin Регистриран: May 2002
Мислења: 22.593
| |
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Jas se farbam na mesec ipol.
| | |
| | #12 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jun 2008
Мислења: 81
| Jas so godini koristam strogo GARNIER zelenata kutija pa sum mnogu zadovolna kakva ja ima bojata na slikata na kutijata ista izleva i trae mnogu. |
| | |
| | #13 (Линк до мислењето) Најгоре |
Мислења: 81
| Jas se farbam na dva meseca samo korenot na kosata go farbam. |
| | |
| | #14 (Линк до мислењето) Најгоре |
| tetkica of d` forum Регистриран: Jun 2008 Возраст: 48
Мислења: 1.114
| Месец за да не се гледа коренот од авион, поготову ако е голема разликата од природната и фарбаната коса. Јас користев се можно. Ама не сум задоволна со фарбите во последно време. Како која доаѓа добра е два три месеца и потоа го расипуваат квалитетот. Сега неколку пати се имам фарбано со некои грчки фарби од 150мл е тубата, а хидрогенот се користи 1:1,5. И доста сум задоволна и од квалитетот на косата, има сјај, не паѓа...многу пристојно Но не е тоа тоа што го имаше порано. Ева2марија тие колестон веќе не се како што беа пред десетина години. Последна категорија. Дури и Лореалот, кој е релативно скап за наши стандарди, не е нешто.
__________________ Насмевката е мерило дека треба некого да викнеш дома |
| | |
| | #15 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | до сега имам испробано се и сешто. лисап му е мајката. Единствена фарба која не избледнува со месеци, го држи сјајот и за седи коси фаќа ептен и држи. Тоа е италијанска марка од Милано која сега почна да се шири во Македонија. Повеќе е за професионална употреба така да можете да ја најдете во некој салон. Препорачано и загарантирано дека има квалитет 100%. http://www.lisapitalia.com/
__________________ ![]() until you have truly loved, and you will never understand what pain really is until you have lost it. Happiness can be found with someone near when you look closely and discover the good in their heart |
| | |
| | #16 (Линк до мислењето) Најгоре |
| tetkica of d` forum Регистриран: Jun 2008 Возраст: 48
Мислења: 1.114
| до сега имам испробано се и сешто. лисап му е мајката. Единствена фарба која не избледнува со месеци, го држи сјајот и за седи коси фаќа ептен и држи. Тоа е италијанска марка од Милано која сега почна да се шири во Македонија. Повеќе е за професионална употреба така да можете да ја најдете во некој салон. Препорачано и загарантирано дека има квалитет 100%. http://www.lisapitalia.com/
__________________ Насмевката е мерило дека треба некого да викнеш дома |
| | |
| | #17 (Линк до мислењето) Најгоре |
| I mene. Moze da se isproba. Samo zavisi Mackica za koja boja ni kazuva: plava, brinet, crna, kafeava, siva ...... Deka drzi?! Mackice: odma na raport da ni kazes
| | |
| | #18 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | Епа види вака. јас бев виолетова, црвенкаста. За првпат значи неморав да се фарбам секој месец ради немање сјај. Сега веќе одам накај плава, златна сум, некоја си таква нијанса. Верувајте, ако коренот не ми никне, мислам дека неам потреба да се фарбам. Тетка ми ја однесов кај мојата фризерка. Она има бели влакна ептен делот до ушите што е и досега сите фарби не и фаќаа пошто нели на бело не иде и плус ако и фати по 3-4 миења пак исто. Со овие фарби е раат, вика на раат сум сега. Други што ги гледам и што ги слушам, значи збориме конкретно за овие фарби, сите се воодушевени. Пробајте ги, ако неможете да ги најдете кажете ми ја ќе ви помогнам. Плус, бидејќи и многу ми се допаднаа и пените и шампоните, си се запознав со дистрибутерот и сега имам и него број
__________________ ![]() until you have truly loved, and you will never understand what pain really is until you have lost it. Happiness can be found with someone near when you look closely and discover the good in their heart |
| | |
| | #19 (Линк до мислењето) Најгоре |
| A vo Skopje kaj moze da se kupat?
| | |
| | #20 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | по салони. Ако сакаш ќе прашам и ќе ти кажам во кој да отидеш, ич ен ми е проблем.
| | |
| | #21 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Prasaj i postiraj pred da pojdam za MK. Blagodarime
| | |
| | #22 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | дечкото се вика Трајче и е дистрибутер. Сега му се јавив и ми вика дека има 12-13 салони во ?Скопје, кај Континентал, Ѓорче итн итн. Вика слободно нека ми се јават и ќе им кажам. На кој го интересира нека ми прати пп, ќе ви дадам број.
| | |
| | #23 (Линк до мислењето) Најгоре |
Мислења: 4
| а какви се тие колор шампони? се нанесуваат на природна боја на косата така? и дали има зависност ако косата е потемна...јас имам темно кафеава боја...е сега ако ставам некој од тие шампони за посветла боја ке ми фати? |
| | |
| | #24 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | мислам дека нема да ти фати. Тие не содржат амонијак и само на некое време се задржуваат на косата. Додека имаш случаеви како на пример со Кадус, постои ФЕРВИДОЛ и се нанесува но е малку појако од колор шампон. Треба да се консултираш со фризерка која ја познава твојата коса, но ако ти е темна, нема да ти се познава.
| | |
| | #25 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Kolor shampon samo do 24 mienja drzi bojata, a jas bi rekla do 15 mienja.
| | |
| | #26 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Чо'ек во средни години Регистриран: Jun 2008 Локација: Нормално, дома о периодите кога сум без работа Возраст: 49
Мислења: 249
Се согласиле 3 пати во 2 мислења
| Може едно прашање? Знам дека ќе ми се сипате, ама тоа е она што го прави животот интересен. А, башка и не додржав а да не прашам... Зашто сите жени (најголемиот дел) сакаат да се фарбаат плави, кога постојат толку многу вицови за "плавушите"? |
| | |
| | #27 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | што имаат врска вицовите со фарбата и одлуката да се офарбаш плав/а ако ти прилега???? Зошто на пример има толку полицајци а уште толку вицови... Што би рекол еден од администраторите, ако немате нешто паметно да кажете на темата, подобро не пишувајте.
| | |
| | #28 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Aug 2008
Мислења: 4
| Jas ja koristam bojata za kosa tinta i navistina da vi kazam mnogu sum zadovolna kolku golgo i da ja drzis kosata otkako ke ja isfarbas bojata ne paga si ostanuva ista sto znaci deka bojata ima kvalitet. Pa ako sakate da imate ubava boja na kosata tinta - boja i ke bidete vooduseveni od rezultatot. |
| | |
| | #29 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Samo napred!!! Регистриран: Jun 2007 Локација: Vo jabana
Мислења: 1.978
Се согласил: 1
Се согласиле 1 пат во 1 мислење
| Ne nekoi deka tokmu sakaat tuku im prilega tokmu taa boja. Nema vrska so vicovite.
__________________ Minatoto e kradec sto ne moze nisto da ni dade, a moze da ni ja ukrade ubavata idnina... |
| | |
| | #30 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Vo MK se farbav so boja za kosa - REVLON. Super bese bojava. Od Vero (i toa samo vo GTC dolu ja ima, voi drugite NE). Prezadovolna - tuka ja nema.
| | |
| | #31 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Oct 2008
Мислења: 5
| Dali nekoj od vas se ima farbano so Kadus? Ve molam da mi prenesete vase mislenje dobri se ili ne. |
| | |
| | #32 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Sto e toa?
| | |
| | #33 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумски пензионер Регистриран: Feb 2006 Локација: Los Angeles, California, USA. Возраст: 35
Мислења: 7.094
| Da imam koristeno na vremeto koga ziveev vo SK i koga idev kaj Goran-Vog. On mi vlecese prameni so Kadus. Mislam deka od site farbi vo toa vreme najzadovolna bev od Kadus, ali racunaj toa bese odamna. Sega imas i mnogu drugi.
__________________ |
| | |
| | #34 (Линк до мислењето) Најгоре |
| inspiring wild one | аххх... Јас со години милсев дека се многу добра фирма па уствари се свестив дека за едно 3 миења ти избледнува косата и немаш никаков сјај, поготово оние што се фервидолите без амонијак, катастрофа.
| | |
| | #35 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Oct 2008
Мислења: 5
| Thanks za mislenjeto devojki |
| | |
| | #36 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Imam plava kosa sekakva farba sum probala i sekogas koristam najkvalitetna no takvov mi e pigmentot na kosata nikoga ne mi kako jas sto ja sakam. |
| | |
| | #37 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Јас имам пробано многу фарби ,а во последно време ја користам Garnier color naturals,најдобра ми е сега за сега и е со маслиново масло-двојна заштита винк
__________________ SMILE! It`s free therapy! ![]() |
| | |
| | #38 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Dec 2008
Мислења: 1
| Bi sakala da prasam kako moze da gi nabavuvam "koleston" farbite.Voodusevena sum od rezultatot na farbata,no ovde vo Gevgelija,nema kaj da se najde.Potrebno mi e tel.brojce da iskontaktiram,za nekako da ja nabavuvam i da ja koristam ponatamu.Blagodaram odnapred,se nadevam ke dobijam odgovor. |
| | |
| | #39 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Za Koleston i jas bi bila na listata a poracka. Inaku sakam da probam sega so crna Kna da se farbam.Znae nekoj nesto poveke da mi kaze?!- kako sto, kolku da ja drzam na kosata, so sto...... Posto redovno menuvam boja: plava,crvena,temno kafeava i nrazni nijansi - dali znae da mi kaze nekoj dali posle Knata ostanuva bojata stalna ili faka posle na primer eden Mesec ako ja farbam vo svetla boja?
| | |
| | #40 (Линк до мислењето) Најгоре |
| karneval | I jas se farbam so istata. 4.26.
__________________ Na arno e lesno aren da si, na makata covek se poznava. http://www.ourspacer.com/images/grap...stmas-baby.gif |
| | |
| | #41 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Mojata e 113 a nekogash 111 src
| | |
| | #42 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Se izmuabetisavte vie dve sega, a nisto ne spomnavte za Kna. Aj koj ceka ke doceka.
| | |
| | #43 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Eva neznam bash ama mislam deka ne ostanuva bojata dolgo vreme mozesh da menuvash i pobrzo od mesec ako sakash.Taa boja ne e trajna ,probaj pa kazi
| | |
| | #44 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Завршив со Garnie-от Првата ќе ја најдете секаде ,ама Диксон само во фризерските салони ,или купете си ја од кај фризерот и дома фарбајте си се ,или во салонот . Јас сама си се фарбам ,зашо да не !
| | |
| | #45 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Jas Kna si poracav - pa cekam da ja isprobam.
| | |
| | #46 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
| Јас вчера купив нова некоја Фара, ама и бојата малку е поразлична од она што ставам постојано. Со години користам црна -тегет сјај. Сега купив две фарби зш една ми е малку за цела коса, и е црна-бордо сјај. Ќе видиме шо ќе испадне.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #47 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Јас користев црна пред 6-7 години ,само Ноне оваа црна со бордо сјај дали ќе ти се допаѓа ,може да дава сјај на коса која не е фарбана или е за фарбање,пробај па види. Ако некогаш сакаш да ја осветлиш пробај со Кене Тинта 7.32 ...кафена и убава нијанса Јас сега користам Туто (од Диксон)Колор 11.1,ја нема по парфимерии ја купувам од кај мојата фризерка има убав мирис и хидрогенот исто така и не е скапа. Малку графитна боја има ако излезам како старица не се плашете :happy:
| | |
| | #48 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Јас користев црна пред 6-7 години ,само Ноне оваа црна со бордо сјај дали ќе ти се допаѓа ,може да дава сјај на коса која не е фарбана или е за фарбање,пробај па види. Ако некогаш сакаш да ја осветлиш пробај со Кене Тинта 7.32 ...кафена и убава нијанса Јас сега користам Туто (од Диксон)Колор 11.1,ја нема по парфимерии ја купувам од кај мојата фризерка има убав мирис и хидрогенот исто така и не е скапа. Малку графитна боја има ако излезам како старица не се плашете :happy: Јас и не сакав многу да ја осветлувам тогаш (тоа пред 2 месеци беше), туку темно кафеава - чоколада, со лесно нијансирање...вака нешто ![]() Ми предложија „миење„ на косата со некои хемикалии кое се правело САМО еднаш во животот Се ставале тие хемикалиите и се миела бојата целосно, со што се добива природен изглед на влакното, па после можеш што сакаш да ставаш, фаќало се. Кошта 2800 денари миењето. Само што нормално не се осмелив баш да се изложувам на толкав ризик, да останам без коса јбг.
| | |
| | #49 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Sep 2009
Мислења: 1
| Zdravo Eva2Marija jas sum isto vo Germanija i pred nekoe vreme pocnav da ja koristam Schwarzkopf novata linija na 80% prirodna boja, so white tea i slicno, i mnogu sum zadovolna. Definitivno ne ja ostetuva kosata, ne mirisa jako dodeka se farbas. Ako sakas da probas kako mene, jas sega koristam i sampon i balsam na baza na kna (henna), znaci kolku poprirodno moze, i kosata sega mi e mnogu sjajna. Prethodno kosata mi bese mnogu ostetena (citaj, izgorena) od edna godina satiranje i zatoa preminav na ovie metodi i sum prezadovolna.. Golem pozdrav |
| | |
| | #50 (Линк до мислењето) Најгоре |
| jagoDica Регистриран: Nov 2008 Локација: Недојдија Возраст: 40
Мислења: 1.698
Се согласил: 17
Се согласиле 7 пати во 6 мислења
| Najdobra mi e loreal . Stvarno ke dades 400 denari, ama kosata e prekrasna potoa oti ne se ostetuva, dava sjaj i ja neguva. Plus edno pakuvanje mi e dosta iako kosata mi e dolga i gusta.
__________________ If you cannot do great things, do small things in a great way ... |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Kако да одберете боја за вашата коса | MaCkiCa` | Мода и Убавина | 4 | 27-11-2008 02:55 |