![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Мода, Живот и Убавина Се за модата, како и каде живеете и убавината. |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| маца до тебе, гребеееееее | Темава и ја посветувам на Александра оти она си пазарува од овие де ![]() Популарниот портал AskMen.com, објави 5 факти за светскиот бренд Victoria’s Secret, кои сигурно досега не сте ги знаеле. Најпознатиот бренд за долна облека има над 1.000 продавници ширум светот, а нивните производи ги рекламираат само најубавите и најскапо платените манекенки во модната индустрија. 1. Основачот на Victoria’s Secret, се самоубил скокајќи од мост Roy Raymоnd ја основал компанијата Victoria’s Secret во 1977 година и ја отворил својата прва продавница во "Stanford Shopping Center" во Калифорнија. По отварањето на уште неколку продавници и започнување на продажбата преку каталог, Raymond во 1982 година решил да ја продаде компанијата на "Limited Brands". Во 1993 година, "Limited Brands" ја направи Victoria’s Secret национално препознатлив бренд, додека новиот бизнис на Raymоnd завршил со банкрот, а неговиот живот со самоубиството кое Raymоnd го извршил од познатиот мост во Сан Франциско - "Golden Gate" . 2. Компанијата го добила името по кралицата Викторија Компанијата го добила името по англиската кралица Викторија која во 19-от век долго била на престолот на Англија. Кралицата Викторија и нејзиниот сопруг - принцот Алберт, имале дури 9 деца, а по неговата ненадејна смрт во 1961 година, англиската кралица жалела се до нејзината смрт, 40 години подоцна. Во тоа време жените носеле корсети кои совршено ги нагласувале женските облини над и под струкот. 3. Victoria’s Secret редовно ги одбива барањата на славните Ed Razek, директорот на маркетинг одделот, изјави дека секој месец мора да ги одбива бројните барања на славните женски личности кои очајнички сакаат да бидат почестени со улогата на ангелите на ревиите на Victoria’s Secret. 4. Ангелите се бираат според изборот на жени, а не на мажи На поголемите извршни позиции во компанијата, се наоѓаат жени, кои го имаат главниот збор при изборот на ангелите. 98% од потрошувачката база на Victoria’s Secret се жени, кои воедно ги обожаваат Tyrа Banks и Heidi Klum кои се многу драги и приземјени личности и кои не се расфрлаат со својата убавина како на пример - Naomi Campbell. 5. Поради Victoria’s Secret Fashion Show, секоја година безброј жалби Иако веќе седум години Victoria’s Secret Fashion Show се прикажува и на телевизија, и има огромен број на лојални обожаватели, секогаш постои група на конзервативни луѓе кои ова модно случување го сметаат за вулгарно. Секоја година до FCC (Federal Communications Commission) стигнуваат бројни жалби и поплаки за тоа дека ова шоу е непристојно и вулгарно.
__________________ ![]() until you have truly loved, and you will never understand what pain really is until you have lost it. Happiness can be found with someone near when you look closely and discover the good in their heart |
| | |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| TOP SECRET | slasa | Вести и Политика од Македонија | 10 | 19-07-2008 12:29 |
| Victoria Abril (49) | BorisVM | Биографии на актери | 0 | 05-07-2008 00:30 |
| Victoria Rowell (49) | BorisVM | Биографии на актери | 0 | 11-05-2008 01:20 |
| Secret Protocol Between Greece And Serbia | slasa | Вести и Политика од Македонија | 0 | 13-09-2007 21:36 |