![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Љубов и Секс Разговори за секогаш актуелните теми љубов и секс. |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| catwoman by mona | Прашањето од насловот си го поставуваат голем број луѓе, и мажи и жени кои се во врска. Да убаво им е во врската, нема некои големи несогласувања, но што ако „негде таму“ има некој што е подобар? Или дури не е ни неопходно да е подобар, туку само поинаков, а вие би сакале и тоа да го пробате? Таквата дилема неретко доведува до раскинување. Можно е да ви делува дека прашањето од насловот може да го постави само незрела личност. Ако е така, не сте далеку од вистината. Навистина е незрело да ја прекинете врската во која ви е добро, само за да можете уште малку да „пипкате, штипкате и пробувате“. Да најдете нешто „помладо и послатко“ или што и да е што ќе ви биде по воља. Навистина е незрело, но незрелоста не е грев сам по себе. Не се раѓаме зрели, ниту пак постои точно одредена брзина со која сите мораме да созрееме. А да се прекине врска во која сте кога ќе увидите дека не сте расположени за нешто сериозно, туку дека сте расположени да испробувате, некогаш е сепак подобро и пофер отколку со сила да останете во врска во која повеќе не сакате да бидете и да ја лажете таа прекрасна личност која е со вас дека неизмерно ја сакате, или да останете во врска со таа личност и да ја мамите со секого што радозналоста ќе ве привлече. „Што ако се појави некој подобар?“ е фаза низ која минуваат голем број луѓе. Не сите, но многумина, па кога е веќе така, подобро е себе си да си признаеме дека сме во таква фаза и да се однесуваме согласно со тоа отколку да се лажеме себеси и другите и на крајот да ја повредиме личноста која е со нас уверувајќи ја дека ја сакаме колку и таа нас и да ја држиме како златна резерва така што не и дозволуваме да си најде некој друг - некој кој ќе биде способен навистина да и ја возврати љубовта. Кое е вашето мислење за ова?
__________________ ![]() until you have truly loved, and you will never understand what pain really is until you have lost it. Happiness can be found with someone near when you look closely and discover the good in their heart |
| | |
![]() | Моменталниот број на испратени мислења: 13 Само регистрираните корисници може да ги читаат темите целосно. Притиснете тука за да се регистрирате. | ![]() |
| Тагови |
| Ако, некој, Подобар, појави, Што |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| „Тим за подобар живот“ | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 20-06-2008 21:30 |
| Зошто Стариот Календар е Подобар ? | Nikki | Религија и Митологија | 2 | 15-04-2008 10:39 |
| Далас подобар од Феникс | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 07-04-2008 18:50 |
| Металург подобар од шампионот на Словенија | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 02-02-2008 06:10 |
| Кој беше подобар премиер: Бранко Црвенковски или Љубчо Георгиевски? | Hristo | Вести и Политика од Македонија | 8 | 11-01-2008 18:48 |