![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Љубов и Секс Разговори за секогаш актуелните теми љубов и секс. |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ogan pod Zvezdite Регистриран: Oct 2006 Локација: Skopje, Macedonia. Возраст: 31
Мислења: 4.140
Блог записи: 3 Популарност: ![]() | Na osnova na edna tazna sudbina na moj blizok prijatel ( a donekade i strav deka moze na sekogo da mu se sluci) go otvoam topikov, za da mi kaze nekoj koj moze doziveal isto ili slicno iskustvo ili ednostavno poznavate nekogo/ja shto istoto se slucilo i dali ima lek ili nekakva prevencija. (priatelot ke go oslovuvam so X, a devojkata so Y za da go namalam tipkanjevo ) znaci X zapoznava devojka, pametna, raskoshna, ubava, visioka... Son, vo nekoj si sosema incidenti okolnosti, izleguvaat na kafe ednash, dvapati... Poveke pati, ona mu se dopaga shto prakticno X se izmeni totalno mozeshe da se vidi na negovoto lice a i negovoto odnesuvanje se izmeni od totalno deprimirana licnost samo so cigarata vo raka i mumlanje se transformira vo vedra i srekna licnost, a i on na neze i se dopadna, i taka posle nekoe vreme Y mu soopshtuva kako imala "decko" i deka ne odi vrskata bash naj sjajno vo posledno vreme, a od druga strana pak gai golemi emocii sprema X, na toj udar od vedro nebo X odlucuva da i dade ultimatum - ili ostavi go nego ili ostavi me mene, Y mu se javuva posle edna nedela so zborovite - "gotovo e megu mene i nego" i pak prodolzuvaat da se gledaat odredeno vreme od prilika eden mesec i X dobiva ushte eden ali mnogu postrashen udar, Y izjavuva mnogu posilni emocii shto duri mozat da se sporedat so ljubovni i veli - nemozam poveke da te lazam bidejki... Ne sum sigurna...mislam deka pocnav da se zaljubuvam vo tebe i zatoa moram da ti kazam - Jas sum vo BRAK veke 8 godini imam dve mashki deca! X stanal i si zaminal, sledat denovi na ocaj, depresii, eden ton "bromazepami" itn itn itn, eden den igrame tabla, zvoni telefonot - Y na telefon, telefonskite povici stanuvaat se pocesti i pocesti, X ne gi slusha moite soveti (mada ne bea nekoj intelegenti) mu velev citiram "batalija vesterkata", ili "ako doznae soprugot ke treba da se brkame so sekiri - sramoa e", i se toa kulminira so skoro sekojdnevno izleguvanje na Y od rabota na nekolku casa i slatki migovi pominati vo krevet so X, pominuvaat cetiri meseci na slatki zadovolstva i togash pocnuvaat sekojdnevnite poseti da stanuvaat ednash na dva dena... Ednash na tri dena.... Ednash na cetiri, pet, cela nedela ja nema, vtora nedela i X odlucuva da ja bara na sluzbeniot telefon, zvoni telefonot Y se javuva X veli - "jas sum, kako si, shto te nema", Y - "slushaj bilo shto bilo megu nas, ali jas si imam semejstvo, soprug shto me saka i pocituva, dve deca, zaboravi me"- klik telefonot, eve go do den deneshen nemoze da se sredi. Y sigurno imala kriza vo brakot, avanturata i pomogna da ja pomine taa kriza ,si go sredi brakot i go shutna. Sega dali e ova kazna za da ne se pletka covek so nekogo/ja shto e vo brak, mnogu luge mislat deka nema vrska brakot "vazno keifot" da si go napravime, da keifot e ubava rabota no shto ako vaka zaglavish??? Shto pravime, lek za ljubovta nema, shto posle???
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
![]() | Моменталниот број на испратени мислења: 13 Само регистрираните корисници може да ги читаат темите целосно. Притиснете тука за да се регистрирате. | ![]() |
| Тагови |
| или, неправда, правда |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Ново писмо од Маневски до хрватската министерка за правда за случајот Раштански лозја | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 06-10-2008 03:40 |
| Реакции на ВМРО-ДПМНЕ и Министерство за правда за ослободувањето на Заев | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 04-08-2008 18:30 |
| Министерството за правда бара од Хрватска да го врати случајот „Раштански лозја“ | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 15-07-2008 14:40 |
| Судската служба со писмено барање до министерството за правда | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 22-02-2008 00:50 |
| Проди не ја прифати оставката на министерот за правда | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 17-01-2008 05:40 |