![]() |
| |||||||
| Општо Општи муабети чии теми не спаѓаат во ниеден друг форум. |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| go sakam zivotot Регистриран: Jun 2007 Локација: veles, macedonia, Macedonia. Возраст: 34
Мислења: 773
Се согласил: 0
Се согласиле 3 пати во 2 мислења
| Ne znaev kako da i dadam ime na temata pa ke ja vikame vaka Na ovaa tema mozeme da razgovarame za gradenje idei ceni i se okolu toa Nekoj saka da gradi kuka pa mu treba arhitekt ili mu treba nacrt mozebi imame nekoj tuka na forumov nas koj sto moze da ni pomogne ceni za gradeznite materijali mozeme da di gi kazuvame kolku kosta cigla ,cement ,zelezo i isto taka firmi koi prodavaat materijali gradezni niz Makedonija Taka da mozeme da si pomagame a isto taka i da zastedime nekoe parice neli? Isto taka i za drugite raboti mebel kujni sliki ukravcinja potpolno se za vo edna kuka Ako na nekoj mu treba nesto moze tuka da pise dali imame nekoj forumdzija arhitekt nekoj sto se zanimava so gradenje mebel montaza bilo sto eve na primer jas se zanimav so gips i gips karton a mi treba arhitekt
__________________ zivotot e surov ama mnogu sladok i ubav |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| 3/1 | Ne znaev kako da i dadam ime na temata pa ke ja vikame vaka Na ovaa tema mozeme da razgovarame za gradenje idei ceni i se okolu toa Nekoj saka da gradi kuka pa mu treba arhitekt ili mu treba nacrt mozebi imame nekoj tuka na forumov nas koj sto moze da ni pomogne ceni za gradeznite materijali mozeme da di gi kazuvame kolku kosta cigla ,cement ,zelezo i isto taka firmi koi prodavaat materijali gradezni niz Makedonija Taka da mozeme da si pomagame a isto taka i da zastedime nekoe parice neli? Isto taka i za drugite raboti mebel kujni sliki ukravcinja potpolno se za vo edna kuka Ako na nekoj mu treba nesto moze tuka da pise dali imame nekoj forumdzija arhitekt nekoj sto se zanimava so gradenje mebel montaza bilo sto eve na primer jas se zanimav so gips i gips karton a mi treba arhitekt За што ти треба архитект, за соработка или за работа? Познавам јас неколку архитекти, изведувачи, градежници, монтажери...
__________________ Нисам савршена, ал сам изузетак. |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| go sakam zivotot Регистриран: Jun 2007 Локација: veles, macedonia, Macedonia. Возраст: 34
| Ne e za sorabotka sakam da mi sredat plan za kuka arhitektura i statistika za da mozam da gradam mislam da mi ja nacrta samo idejata ja imam samo mi fali tocniot nacrt obicno mislam deka kosta okolu 2-3evra od kvadrat(od goleminata na kukata) a i moze da diskutirame na temata za se koj gradel kako gradel idei materijali kolku kostaat i se za ova gledam deka nemame tuka takvo nesto kazi sto ti trebam jas?
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| 3/1 | Малце се измешани работите овде кај мене и сеуште не се знае што како. Уствари работата е следна, ако излезе да го земеме тој другиот стан, тогаш ќе ми требаш за да ми направиш преграден ѕид, пошто ќе ми треба екстра соба, разбираш...па ако е изводливо некако тоа, ако не кажуј со време да не се летам по тој стан. Во моментов немам што да преградувам. Така да прашањето беше повеќе за некои планови за понатака. Фала во секој случај.
__________________ Нисам савршена, ал сам изузетак. |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Se e izvedlivo se se pravi
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2007 Локација: . Возраст: 5
Мислења: 242
Се согласиле 2 пати во 2 мислења
| ne e za sorabotka sakam da mi sredat plan za kuka arhitektura i statistika za da mozam da gradam mislam da mi ja nacrta samo idejata ja imam samo mi fali tocniot nacrt obicno mislam deka kosta okolu 2-3evra od kvadrat(od goleminata na kukata) a i moze da diskutirame na temata za se koj gradel kako gradel idei materijali kolku kostaat i se za ova gledam deka nemame tuka takvo nesto kazi sto ti trebam jas? Cigli i materijali neznam kolku kostaat ama ako pravis cela kuka togas podobro ti e da odis so firma,inaku epten ke se izmaltretiras a ne veruvam deka mnogu ke zastedis. Ja taka napraviv,go odnesov planot vo 4-5 firmi,mi dadoa ponudi,napravivme dogovor so firmata sto ja odbrav i so malo zakasnuvanje ja zavrsija rabotata..Za da nema zaebancii se dogovoriv da im plakam po zavrsena pozicija a za nadzor go staviv arhitektot sto mi go napravi planot (moj covek).. |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| џабе тегнеш, не се корне Регистриран: May 2008 Локација: skopje Возраст: 37
Мислења: 1.578
Се согласиле 5 пати во 5 мислења
| Кокејн, брат јас градев 2 спрата пред 4 години, и.. остај шо ти вика Баже, МНОГУ ќе ушпараш ако сам си бркаш работа. И јас прашував по фирми за да ми градат и понудите беа од 23000 до 45000 евра САМО ЗА КАРАБИНА да ми изградат. Јас се потрудив, си најдов ок екипа на мајстори, се пазарив ѓутуре со нив.. да ми работат за 5000 евра, а колку дневници.. нивен проблем. За градежни материјали.. најдов еден склад во Ѓорче Петров, мислам дека се викаше Еуро-Актива..?(ако сакаш, ќе го побарам моб.бр. од газдата, СЕФЕР се вика), таму беше скоро се поевтино одколку на други места а имаше скоро се што ти треба и си имаат свој превоз за кој МИСЛАМ дека не се плаќаше дополнително. Значи, му се јавуваш.. ‘‘батка, донеси ми ова толку, она толку.... ‘‘ и ти носи на парцела, му плаќаш на батето.. и фала пријатно. За истовар.. ќе се снајдеш или ќе платиш некој... И... на крај карабината ме кошташе 15000 евра, а тоа е МНОГУ помалку отколку 23000 или 45000 евра! За разликата од најмалце 8000 ќе си средиш бааги други работи. Ај вечер ќе видам низ документите па ќе ти кажам и за архитект.. ако не сум ги фрлил тие работи. Иначе јас(и стариот мој) бев главен надзор, сам(90%) си монтирав гипс-картон на плафонот, сам си местев ламинат, сам ги монтирав вратите...итн, и многу подобро се наместени отколку кај некои луѓе на кои фирма им ги работела. Така да.. не е само за ушпаруење, и квалитетот е по фуш кога фирма ти праи. Ако си се зафатли со градење... потруди се, испоти го газот..шо се вика, ама ВРЕДИ.. ТИ да бидеш вклучен во се. |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Pirej taka sum vo plan firma kaj nas so sekira kolat ne so noz jasno mi e taka sum vo plan mnogu se poskapeni materijalite a i firma da ti pravi od 150evra zavrsena so vrati i prozori ne bi te kostalo poveke pa neka bide i 200evra po m2 ti vikam zavrsena kuka so se komplet osven mebel e sega ako se boris sam ke te kosta mnogu pomalku od ovie cifri se e samo vo materijalot da zastedis a zavrsnicata e veke drugo ako sakas luksuz toa e drugo znam kako odi i jas se zanimavam so gradeznistvo i se mi e jasno sepak sega za sega mi treba prvo arhitekt da sredam dozvola za gradenje komunalni troskovi i posle da gradime so gospod napred posle mart mesec tolku kosta arhitekt 2-3 evra od m2 i toa oni brkaat rabota se dodeka ne ja zemes dozvolata
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| џабе тегнеш, не се корне Регистриран: May 2008 Локација: skopje Возраст: 37
Мислења: 1.578
Се согласиле 5 пати во 5 мислења
| Епа ако си по градежништвото.. знаеш како е, да не те гњавам џабе. А тоа што јас поминав поевтино.. ВООПШТО не штедев на материјал, воопшто, туку едноставно.. не платив ништо отпојќе, т.е. наместо фирмата да ќари...јас тој нивни ќар си го ушпарав. Ај ќе видам за архитект па ќе ти кажам |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Dec 2008
Мислења: 1
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Mnogu ubava tema. I jas istotaka sakam da pravam kuka. Pa me interesira dali moze Pirej da mi kaze dokolku sam ja pravam neli da si najdam majstori i materijali. Kolku bi me kostalo da napravam otprilika 56 kvadrati na eden sprat. Podgnato samo 50 cm od zemja. I kolkava kvadratura ima toj ima napraveno za otprilka kolku pari i vreme. Odnapred blagodaram. Cheers! Cokiane kolku kvadrati paniras da napravis ti? planiras? |
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2010 Возраст: 39
| Zdravo, jas sum nov clen i gi pozdravuvam site na forumov :) Sakam da znam kolku bi me kostalo izgradba na kuca, od 200 m2, gradenje so firma - kluc na raka ili so majstori (so dogovor) |
| | |
| | #12 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Sep 2010
| Zdravo se nadevam deka nekoj ke mi odgovori,planiram da gradam kuca 10x9 dali ke moze nekoj da mi pomogne i da mi kaze kolku e od m2 sistem kluc na raka odnapred blagodaram |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| „Зелената зграда“ во Велес, во изградба веќе 6 години | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 01-12-2008 06:38 |