![]() |
| |||||||
| Здравје Некакви проблеми со здравјето? Ајде да поразговараме! |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C Регистриран: May 2005 Локација: Muenchen, Germany.
Мислења: 7.688
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Zdravo na site Eve pak sum tuka vo Forumov. Dali nekoj znae/slusnal kako se zgusnuva kosa. Nesto vo posledno vreme nemozam ni frisura da si napravam, ne da mi e retka kosata, nego vlaknoto mi stanuva se potenko i potenko :(. Samponi, ampuli i vitaminski inekcii nisto ne mi pomagnaa, nekogas sakam i na babinite recepti da veruvam. Iskustvo????? Posdrav na site eva2marija |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Feb 2006 Локација: Skopje, Macedonia. Возраст: 29
Мислења: 20
| Jas imam retka kosa i jas sakam da ja zgusnam sea ne mnogu i isto taka probuvav mnogu preparati, ali pak isto, mislam ne sum bash bez kosa ali sepak sakam pogolem volumen. Probaj i napraj ja smesava, mozebi nema da ti se zgusne kosata ali ova e dobra hrana za nea. 1 maslinovo maslo( ne obicen zejtin) ili mozesh lazicka majonez 2 ocet ( za pogolem sjaj) 3 mislam deka treba belka od jajce 4 i mozesh caj od div kosten( podobro ke bide da e priroden)
__________________ <font size=\"1\">When I am with you, and hugging you, time stops and I leave this earth and I am in heaven.</font id=\"size1\"> |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Eva Braun Регистриран: Apr 2006 Локација: sydney, nsw, Australia. Возраст: 32
Мислења: 1.055
Слики:
1 Се согласил: 0
| Jagotke ovie sive trebit da se meset zaedno i kolku vreme trebit sedenje?i jas imam retka kosa ne znam od so vaka godinava,na esen mi pagjat mnogu.
__________________ We come to love not by finding a perfect person,but by learning to see an imperfect person perfectly! |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C Регистриран: May 2005 Локација: Muenchen, Germany.
Мислења: 7.688
| Jas za ovoj "recept" imam slusnato, ama ne za volumen nego za sjaj na kosata, posebno posle farbanje. Nikoj ne znae nesto od "baba":-)
__________________ - - - Never stop thinking - - - |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Apr 2006 Локација: Wien, Austria, Austria.
Мислења: 9
| I jas mozam da vi se pridruzam so problemot retka kosa, pogotovo posle poragajot edno 5 meseci konstantno mi pagase, se prasuvam kako li uste imam. Se poveke me plasi koga vo posledno vreme gledam na ulica mnogu zeni prokelaveni, i mi e strav da ne mi se sluci istoto. Nemamm nekoj konkreten sovet, mnogu golema uloga igraat i genite, jas i brat mi ja imame nasledeno na tatkomi kosata dodeka majkami ima gusta kosa. Napravete i krvna slika za da proverete dali vi falat nekoi minerali, kako na primer, zelezo, magnezium itn. Jas momentalno pijam B Kompleks vitamini- koi se navodno dobri za kosata. Na vestacki nacin ako sakate da ja zgustite kosata , zemav brosura od eden frizerski salon, ima edna metoda koja se vika Microlines System, mozebi poveke informacii ke najdete na stranicata na www.hairdreams.com |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: May 2006 Локација: Skopje, Macedonia.
Мислења: 5
| Ima periodi koga kosata pagja i nie ne mozeme da go sprecime toa . Ako imame sreka ke imame pogusta kosa a ako nemame ke morame da se prifatime takvi kakvi sto sme !
__________________ Aleksandra |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Sep 2009
Мислења: 2
| Lele i jas stravuvam od pagjanjeto na kosata.vo posledno vreme vekje navistina nemam volja da ja sreduvam kosata zasto i ja nemam vo takov volumen kako porano..navistina stravuvam od prokelavenost i ne mozam da podnesam da gledam kolku zaguba imam so pagjanjevo na kosata ..ponekogas duri me plasi denot koga treba d a si ja izmijam kostaa zasto znam sto me ocekuva - dve race polni so kosa ....se 4udam kako seuste imam nesto na glavava .. |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Sep 2009 Возраст: 31
Мислења: 17
| Za opagane na kosata ima mnogu da se zbori a i zavisi od mnogu faktori.kako prvo normalno e ednas do dva pati vo god.da imame naglo opagane na kosata obicno toa se slucuva naprolet,bidejki organizmot e istosten od zimskiot period pa nema dovolno vitam.za korenot na vlaknoto ---------- Мислењето е испратено 11-10-2009 во 14:26 ---------- Претходното беше 10-10-2009 во 22:49 ---------- drug faktor za pagane na kosata osobeno kaj zenskiot pol e poslem bremenosta t.e.po poroduvaneto bidejki togas opsto site hormoni se poremeteni t.e.nepravilno rabotat pa potrebno e 6-7meseca dodeka naseto telo da se vrati vo red.Toa moze da se sredi i so dovolno vnesuvane na vitamini,no najdobro e da si napravime ispituvane na hormonite koj tocno ne funkcionira pravilno,a toa moze da go ispitate na endokrinolgija. |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| Визуелниот ефект е битен. Најчесто си знаеме да си испаничиме повеќе од што треба. Косата нормално се менува и паѓа малку повеќе одредени периоди, природно. Не е исто кратка и долга коса. Кај кратката коса 10 влакна нема ни да ги забележиш, кај долгата 10 влакна ќе ти изгледаат како цела да ти паднала.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Природна козметика | The`bItCh | Мода и Убавина | 15 | 22-03-2010 21:00 |
| Цаки и финти !!! | Sisi | Мода и Убавина | 26 | 03-02-2009 11:25 |
| Едноставни совети против мрсна коса | The`bItCh | Мода и Убавина | 1 | 10-07-2008 11:12 |