![]() |
| |||||||
| Здравје Некакви проблеми со здравјето? Ајде да поразговараме! |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Jas sum na ovaa terapija i me interesira dali nekoj znae nesto poveke za ovie lekovi ....se obidov na internet no tamu mozes da procitas se i sesto. Zato ve prasuvam vas dali znaete nesto poveke za ovie apcinja? Znam i mnogu luge koi se imaat navleceno na ovie lekovi iako doktorite velat NE, a isto taka poznavam i luge su news efekti koi doktorite ne gi priznavaat. Slozeno e vaka vo edna recenica da objasnam.... Zatoa ve prasuvam vas dali nesto znaete za gorenavedenive apcinja? Thanks! |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумски пензионер Регистриран: Feb 2006 Локација: Los Angeles, California, USA. Возраст: 35
Мислења: 7.094
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Fibi, Ne zemam tableti od nikoj vid, a i koga mi e nesho kako proletni alergii, sinusi...posho jas od toa si patam, poveke sum po homeopatija i drugi alternativni raboti. E sega ako ima situacii kako pred nekoe vreme me ukasa pajak i malkucka se komplicira rabotava togas morashe da se reagira. Ne sum struchno lice, ali veke koga ja otvoti temava me interesira slednovo...Ovie gi zemash site naednash? Pricinata za koja te prashuvam e kako shto citam na net ovie se premnogu jaki za osoba koja ima problemi so ishranata i koja e slabicka. Shto ke reche toj zeludnik. Zar ima potreba da zemash Risperidon? Dali si probala alternativna?
__________________ |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Celava terapija bese prepisana od ist psihijatar. 1.oktomvri.2005 Bev na Helex (3x3 od 0,25) 2 nakaj februari 2006 ..... Recisi ne gi piev, samo pola pred spienje 3. Mart, april me vratija na Helex (3x3 od 0,25) 4. Juni 2006 Helex (3x3 od 0,25) plus SEROXAT 20mg 5 Avgust Helex (3x3 od 0,25) plus SEROXAT 30 mg 6. Septemvri 2006 Zaradi pojava na kosmari i panicni napadi mi dadoa Lorsilan 2,5 - 2 x 1/2 , seroxat 30mg a helexot mi go isklucija naglo. 7. Edna nedela podocna na slednata kontrola mi napravija nekoj test so 200 prasanja i mi vklucija plus edno apce pred spienje Risperidon 1mg |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумски пензионер Регистриран: Feb 2006 Локација: Los Angeles, California, USA. Возраст: 35
| Jasno, nego ti kako se osekash, ima li nekoi SIDE EFFECTS, licno kaj tebe kako se toa manifestira
__________________ |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Koga bev samo na seroxat i heleh prvite denovi mnogu mi se losese, posle izvesno vreme bev super no kon krajot na avgust pocnav da imam kosmari....mnogu cudni sonista ...povrzani so decinja,bebinja, kucinja nivno rastenje i jas. Pocnav mnogu da se zatvaram da nemam energija, da se plasam da rabotam, da iskacam.....nemozev da placam.....racete i nozete odvreme navreme gi osekav kako od zelezo im i tezea.....posle kratko vreme osven racete pocnuvase srceto silno da mi cuka , nemozev da go skoncentriram pogledot i morav da odam na mesto kako toalet, plakar...koe e malo i bez dnevna svetlina....Ako bev izlezna na kafe ili sl. Nemozev dolgo vreme da sedam .... I koga ke gi pocuvstvuvav simptomite sakav da izbegam da trcam .... No vleguvav vo toalet racete brzo gi mrdam kako da tresam od voda, gi vadev site snoli od kosa i ja busavev meguvreme celo vreme si povtoruvam na glas deka se ke bide vo red..... Ili pak silno vikam vo parce obleka. Koga sum doma.... Bas pred 4-5 dena dodeka piev kafe so tetkami bese utro i me fati pak istiot strav(obicno koga ke stanam sama sum i odam posle na rabota, no toj den odluciv da pijam kafe so drug) i istrcav doma otidov vo toalet. Se sklupciv na plockite, i ne plavev.... Nego se sekavam ispustav krici kako povredeno zivotno....ne bese ni plac, ni zborovi.... Se sekavam ...otprilika deka izgledav kako vo sok koga ke doznaes deka nekoj sto go sakas nenadejno zaginal.......Jas vo toj moment se oplakuvav sebe si..... Barav od sebe na glas da bidam silna....kazuvav deka nemozam...... Sakav da umram.....se posegnav po dolga marama i se obidov da se ugusam......pocnav da ja gubam svesta..... I se isplasiv..... Togas rekov ...NE jas nejkam da umram......no sakam da sum ziva.... A sega sum mrtva odvnatre....trula sum...i bolna i bez prestan prodolziv vo plac i krik ....na set glas da vikam.....Pomognete mi .....nesto mi se slucuva....... P>S OD koga sum na terapija..... Vaka se razviva se.....neznam dali e na podobro....poloso....ili side effect. Neznam. |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Epa toa e vo osnova, mislam deka ovaa terapija e prejaka za tebe. Ne se baziraj na toa shto ke kaze samo eden lekar. Muabetot mi beshe dali si probala alternativna, nesho drugo, NE tableti? Pishi, idam jas na fax ke ti odgovoram pokasno.
__________________ |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Se obidov so biofeedbak, joga se toa go pravam na svoja raka. I mnogu mi pomaha. Kontaktiram preku internet so psiholoska ordinacija vo Skopje,koja raboti so grupni terapii i gestalt terapija...... No nemam podrska vo smisla ...Od opstestveni -soc. Ustanovi koi ke ne nasocat....... Da ima grupi so anoreksicari ili bulimicni, ili nekoj koj go pominal seto toa.... Ili pak nekoja grupna terapija so zlostavuvani maloletnici...Ama ovde ako si bolen ...pogotovo ako e nesto kako moevo anoreksija,.... Ili pak nedajboze alkoholizam,zavisnik od droga i sl. Odma te tretiraat kako ludak. Prvo na psihijatar, posle``leksiumite`` moze i da te hospitaliziraat vo Bardovci i ajt u k...c. ....... Neznam ....prostete za slednava recenica i jas si ja sakam i pocituvam makedonija....no moram da kazam deka e bez vrska, bez pocetok, kraj....bez idea i e s...e Ovde nema nikakov kvaliteten socijalen zivot. A toa samo sozdava novi formi na delikvencija....tolku.... |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Apsolutno te razbiram sto sakash da mi kazesh, ubavo bi bilo da ne se bazirash na edno mislenje od eden lekar. Jogata ti e odlichna rabota, jas sum po toa epten. E sega tableti kako Seroxat ke gi konzumirash da receme i privremeno ke ti pomognat, a mozebi i ne. Medzutoa, loshata rabota vo tie se sostoi vo otkazuvanjeto. Mislam deka luge imaat golemi "Withdrowals" so prekinuvanje na istite.
__________________ |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Veke 15 tina dena sum bez gorenavedenite apcinja. Prvite 5 dena bez seroxat i ostanatoto.... UF!!! PEKOL!!! Nemam zborovi da objasnam.... Imav eden vid neznam kako elektricni sokovi,(slicni kako koga ke se udrite na lakt od raka vo kvaka od vrata, prost primer....ama slicno e) Eksremitetite mi bea najosetlivi....Znaci nemozev da odam, levata raka mi bese celo vreme vo tupanica t.e zgrcena..... Pod jazikot stalno osekav kako da imam nekoja zica so struja.... Isto i vo glavata.....Nemozam da objasnam....ODVRATNO!!! Bidejki morav da odam na rabota (voedno imam i mnogu odgovorna rabota) se ova go cuvstvuvav no disev dlaboko i ne pokazuvav i kazuvav nikomu na rabota......Ne deka ne me primetuvaa i ne me prasaa no velev deka sum malku nastinata. Kako i da e.... Koga se vrakav vecerta doma i kako se opustav ....taka pocnuvase zateganje na muskuli, srceto mi go cuvstvuvav vo vrat, glava , zeludnik...... Sledno panika , strav...... Na kraj veke ja gubev svesta, teloto mi dobivase forma na topka....nemozev da disam....samo placev..... Se tresev kako zavisnik od droga..... Posle 2-3 saati koga ke se namlea simtomite povrakav uste pola saat.... I na kraj....zaspivav vo sekunda...... Ne se ni sekavav kako..... Poleka poleka..... So samokontrola i zelba da si pomognam sebe..... Pocnav da naogam nacini za da ne dogam do takvi panicni attaci.... Prosetki, mentalna okupacija, iako doktorite ne mi dozvolija da patuvam jas sepak na svoja raka zaminav na nekolku dena na viken vo praga..... I poleka pocnav da naogam mir ......Veruvav vo sebe i pravev samo ona sto navistina sakav.... (mislam deka mi pomogna toa sto si dadov slobodno vreme za sebe i moite potrebi) Daka da..... Sekoj den mi e podobro.... Veke sum 3ti den na rabota i sum MNOGU podobro...... Drago mi e sto poveke osven vitami ne zimam nisto drugo...... P.S najmnogu me naluti soznanieto od doktorite deka mi dale gresna terapija....t.e oni 1.4 meseci me truea so jaki sedativi me lecea od nervi a jas sum imala problem so izrastok na hipofiza koj se zgolemuval i zgolemuval . |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Цитат: Originally posted by Fibi P.S najmnogu me naluti soznanieto od doktorite deka mi dale gresna terapija....t.e oni 1.4 meseci me truea so jaki sedativi me lecea od nervi a jas sum imala problem so izrastok na hipofiza koj se zgolemuval i zgolemuval.
__________________ |
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2008 Возраст: 32
Мислења: 2
| P.S najmnogu me naluti soznanieto od doktorite deka mi dale gresna terapija....t.e oni 1.4 meseci me truea so jaki sedativi me lecea od nervi a jas sum imala problem so izrastok na hipofiza koj se zgolemuval i zgolemuval -e toa ti e vo ovaa nasa mala drzava zatoa bi trebalo da se posetuvaat povece od eden psihijatar zatoa sto sekoj ima razlicno mislenje.I jas imav slicni takvi panicni napadi pa otkako odev od eden lekar pa kaj drug dojdovme do zaklucot deka problemot bil vo mojata psiha, mada sto edniot psihijatar mislese deka mi e potrebna terapija koja sto ja zemav edno dva meseci i ne se osecav ama nisto porazlicno. Taka da go smenav psihijatarot i toj premina na psihoterapija i pienje vitamin b6 3x2 tableti vo den i plus kapki valerijana 3x15 kapki(valerijanata samo vo predmenstrualen ciklus koga simptomite mi se pojaki) taka da sega funkcioniram nekako samo mozit i podobro-sekogas mozit i podobro |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Бензините поевтини за 2,5 денари а дизелот за 3 | barba | Дневни Вести | 0 | 21-07-2009 05:53 |
| 2,5 денари поевтини бензини, а дизелот за 4 денари по литар | barba | Дневни Вести | 0 | 05-01-2009 15:30 |