Виртуелна Македонија Форуми  

Одете назад   Виртуелна Македонија Форуми > Секојдневие > Здравје

Важни забелешки

Здравје Некакви проблеми со здравјето? Ајде да поразговараме!

Одговорете

Линкови Алатки за темата
Старо 15-05-2010, 08:58   #51 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум почетник

Регистриран: Mar 2009
Мислења: 13
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
Стандардно

Pricinite mozat da bidat najrazlicni.
Zatoa sme tuka da eliminirame eden po eden problem pa da vidime do kaj sme :)
wert моментално не е присутен  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Одговорете со цитат
Старо 16-05-2010, 13:59   #52 (Линк до мислењето) Најгоре
lavica

Аватарот на milijana

Регистриран: Jun 2009
Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
Блог записи: 2
Се согласил: 29
Се согласиле 39 пати во 37 мислења
Стандардно

,,zdiv na nikogo ne mu smrdi bez pricina,,
so ova se slozuvam..zatoa sekoj od nas kazuva nekolku pricini i sredstva za otstranuvanje. I neli, nikoj ne se napaga bez da se znae pricinata, ama ,,vo zavrzana vreka-koj znae sto ima??,, Lesno ni e nam koi nemame takov problem da receme-mijte zabi, popravjte zabi,, Imam drugarka koja go rasipa zeludnikot od pienje mnogu lekarstva, pa eve ja sega ima los zdiv-nemozam da opisam kolku e nesrekna poradi toa. Postojano zvaka mastiki, lize mentol bonboni..se tesi sto e mazena i ima dve deca, pa se seguva ponekogas..ama, mnogu i e tesko..nikogas nemala vakov problem,i nema rasipani zabi.Taa veli-Uste toa mi fali, zab rasipan da imam! Sto znaci..se e dobredojdeno kako sovet..ne sme strucni lica, no ete mozebi nesto ke pomogne. Da mozese cimetot i nejze da i pomogne, no dok i prepisa mnogu voda, cesto cetkanje na zabi, namalen vnes na lekovi(koi mora da gi prima) i mnogu zelencuk i ovosje.Lebot, gazirano i suvomesno-celosno otfrli od ishrana. Sto da se pravi, vazno e ziva i zdrava..i ima luge koi se pokraj nea..koi ja sakaat i poddrzuvaat..pozz na site..i nikoj da ne se otkazuva..gr
milijana моментално не е присутен  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Одговорете со цитат
Старо 16-05-2010, 16:11   #53 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум почетник

Регистриран: Apr 2010
Мислења: 4
Стандардно

Se slozuvam deka ne treba da se otkazuvame, ali do koga?! 2 godini vise se boram...so treba da napraam poise?!probuvam so caevi, cimet, propolis, zdrava ishrana...dzabe e.
Македонка! моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 16-05-2010, 18:42   #54 (Линк до мислењето) Најгоре
lavica

Аватарот на milijana

Регистриран: Jun 2009
Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
Блог записи: 2
Се согласил: 29
Се согласиле 39 пати во 37 мислења
Стандардно

Vidi makedonka..zavisi sto podrazbiras pod zdrava ishrana..moras da izostavis po edna namirnica sekoj den i vidi kako ke ima rezultati. Znam deka treba da se pie mnogu voda,a verojatno(neli..neznam 100%) mozebi tvojot zeludnik ne percipra(prima) nekoja od hranlivite sostojki. Mora da ima resenie.Znam deka ne treba da pusis cigari,a za vodata-razlicno e kaj sekogo.Sovetuvaj se so nekoj nutricist, mislam deka tie mnogu poveke znaat za taa problematika i uste nesto. Drugarka mi tokmu pred 1 has mi rece deka proctala vo nekoe spisanie deka trebalo da jade nautro ren-izrendan na malo parce leb.Probaj i so sreka..se sto ke cujam ke vi prenesam,ama sepak sovetuvajte se strucno..pozzz
milijana моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 17-05-2010, 23:14   #55 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум почетник

Регистриран: Mar 2009
Стандардно

Po moja logika ako sostojbata vo ustata e se vo red togas mora problemot da e od zeludnikot ili creveta.
Mislam deka treba da se odrzuva zeludnikot aktiven za da moze hranata da se vari.
Konzumiranje na sto polesna hrana i da ne se prejaduvame
Zdrigavicite od prejadenost znaeme kako mirisaat.
Ovosje zelencuk redovno i sto e najbitno dvizenje
Posle obrok nikako spienje ili gledanje TV tuku nekoja bar minimalna aktivnost

Ako sme mrzovolni i mnogu spieme normalno deka se stvara losh zdiv
Neprovetrena soba smrdi a ne usta...
poveke voda garant deluva ima ustata plaknenje.

Ne znam veke sto da se kaze moze gi vrtime istive raboti 100 pati
Ali sigurno e deka ovie se samo faktori no ne i pricini
Glavnata pricina samo kaj strucno lice.
Pozdrav
wert моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 18-05-2010, 19:17   #56 (Линк до мислењето) Најгоре
Emperor

Аватарот на Wonder

Регистриран: Sep 2007
Локација: Македонија
Мислења: 4.581
Блог записи: 3
Се согласиле 17 пати во 16 мислења
Стандардно

Цитат напишан од: wert Видете го мислењето
Po moja logika ako sostojbata vo ustata e se vo red togas mora problemot da e od zeludnikot ili creveta.
Mislam deka treba da se odrzuva zeludnikot aktiven za da moze hranata da se vari.
Konzumiranje na sto polesna hrana i da ne se prejaduvame
Zdrigavicite od prejadenost znaeme kako mirisaat.
Ovosje zelencuk redovno i sto e najbitno dvizenje
Posle obrok nikako spienje ili gledanje TV tuku nekoja bar minimalna aktivnost

Ako sme mrzovolni i mnogu spieme normalno deka se stvara losh zdiv
Neprovetrena soba smrdi a ne usta...
poveke voda garant deluva ima ustata plaknenje.

Ne znam veke sto da se kaze moze gi vrtime istive raboti 100 pati
Ali sigurno e deka ovie se samo faktori no ne i pricini
Glavnata pricina samo kaj strucno lice.
Pozdrav
По твоја логика главна активност ќе ти биде одржување на здивот. Не може главна преокупација во денот да е тоа. Самиот нема да издржиш.
Одговорете со цитат
Старо 19-05-2010, 08:42   #57 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум тинејџер

Аватарот на Lady M

Регистриран: Oct 2008
Мислења: 343
Блог записи: 8
Се согласил: 1
Се согласиле 10 пати во 9 мислења
Стандардно

Дали проблемот е објективен, дали и другите го забележале тоа? Или можеби е се во твојата глава па ова е само некоја опседнатост? Треба да размислиш и за таква веројатност.
Lady M моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 19-05-2010, 10:31   #58 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум почетник

Регистриран: Jan 2010
Стандардно

Točno!
Postoi i vakva verojatnost objektivnosta na problemot.
Losiot vkus vo ustata i ne znači losh zdiv.
Medjutoa ima ludje sto ne ni osekaat deka zdivot im "korne"
znači obratno.

Vo sekoj slučaj dobro e da se obrati vnimanie i da vidime na što sme.
Ako ima problem treba da se reši.
retro моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 27-05-2010, 02:27   #59 (Линк до мислењето) Најгоре
Форум почетник

Регистриран: Jan 2010
Стандардно

Gi zamoluvam administratorite ako moze ovoj profil da go blokiraat ili izbrisat mi e probien paswordot.ke se registriram pod drugo ime ve molam ova izbrisite go!ako moze na p.m. Izvestuvanje.blagodaram
retro моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Старо 19-11-2010, 21:28   #60 (Линк до мислењето) Најгоре
Сеирџифка

Аватарот на Betonka

Регистриран: Oct 2008
Локација: НеТука!
Мислења: 16.813
Блог записи: 1
Се согласил: 154
Се согласиле 178 пати во 164 мислења
Стандардно Како да го спречите лошиот здив?

Како да го спречите лошиот здив?

Лошиот здив е многу непријатен и засегнува многу луѓе низ целиот свет. Како што постојат повеќе причини кои го предизвикуваат лошиот здив, така има и разни начини како да се спречи. Со овие совети ќе си помогнете околу превенирање на лошиот здив, а во исто време ќе направите вашата усна шуплина да биде здрава во секој дел од денот.

1. Одете редовно на преглед кај вашиот забар
Посетувајте го вашиот забар за редовни прегледи и чистења на забите. Тоа е најдобар начин да бидете сигурни дека одржувате добра орална хигиена.

2. Четкајте ги забите два пати во денот
Најважно е да ги четкате забите правилно (горе-долу со четката, а не лево-десно како што повеќето луѓе прават).

3. Користете забен конец еднаш дневно
Задолжително е да користите забен конец еднаш дневно. Со негова помош внимателно ќе ги отстраните остатоците од храна кои се наталожиле помеѓу непцата, а со четкичка за заби не можат да се отстранат.

4. Користете течност за плакнење на усната шуплина
Оваа течност во никој случај не смее да биде замена за пастата за заби. Важно: ако имате расипани заби не користете течност за плакнење, бидејќи така само ќе го „замачка“ проблемот со расипаните заби, а нема да го отстрани непријатниот здив.

5. Четкајте го јазикот
Најголем број бактерии се таложат на јазикот додека спиете. Четкајќи го, ќе ги отстраните.

6. Избегнувајте го тутунот
Тутунот е причина број еден за вашиот лош здив. Тој ја суши вашата уста и остава многу непријатен мирис. Затоа, избегнувајте ги цигарите и производите од тутун.

7. Не дозволувајте вашата уста да биде сува
Пијте многу вода и течности. Осум чаши на ден се доволни за човековиот организам. Под течност не се подразбираат тетрапак соковите, туку природните цедени сокови и чаевите.

Betonka моментално не е присутен  
Одговорете со цитат
Одговорете

Алатки за темата

Правила за одговарање
Не можете да отварате нови теми
Не можете да испраќате мислења
Не можете да прикачувате додатоци
Не можете да ги изменувате вашите мислења

BB кодот е вклучен
Смешковците се вклучени
[IMG] кодот е вклучен
HTML кодот е исклучен
Trackbacks се исклучени
Pingbacks се вклучени
Refbacks се вклучени

Директно отидете до:

Слични теми
Тема Темата е отворена од Форум Одговори Последно мислење
Предлогот Северна Македонија не е лош предлог - смета Никодин Царкњас BorisVM Дневни Вести 0 13-06-2009 23:50
Фуере: Инцидентот во Кондово е лош знак што наметнува лош имиџ на државата BorisVM Дневни Вести 0 11-05-2009 04:51
Пушењето е штетно по здравјето nikolovski_1 Здравје 125 08-06-2006 18:39
Данска нe покани, но во лош термин a-pin-dim Останати Спортови 1 14-04-2006 20:11

Времето е според зоната GMT +2. Моментално часот е 20:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47