![]() |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Dali znaete nekoj lek protiv kaslica koja odi zaedno vo kombinacija so slajm,ako znaete ve molam pomognetemi. Последно изменето од No_One; 12-03-2009 во 20:00. |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Алтернативно- чај од босилек. Лекарства нешто како Проспан ,Вентолин(Салбутамол) , со лекар консултација обавезно
__________________ SMILE! It`s free therapy! ![]() |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| 1 пиво (од пола литар) 10 лажици шеќер Се ставаат на тивко да варат и се меша постојано зашто прави пена и може да претече. Ова се вари се додека се преполови течноста. Значи од тоа што ќе го туриш во тенџерето да стане половина со варење. Овој сируп се пие 3 пати на ден по 1 лажица пред јадење се додека го испиеш цел! Поминува гарантирано! Инаку и ова е од доктор.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Administrator Регистриран: May 2005 Локација: Administracija
Мислења: 11.621
| рендаш главица кромид, во пластичен длабок сад (од кисело млеко), го покриваш со 2 лажици шеќер. затвараш со капачето, убаво, за да не ветрее.оставаш до извор на топлина 1-2 часа. отвараш, цедиш во чаша од сокот што го испуштил кромидот, затињаш нос, пиеш, копаш на кромид, али не кашлаш више. делува инстант! постапката ја повторуваш 2 дена, 3 пати на ден. значи од една главица кромид еден ден, другата следниот. ајТ.
__________________ Time flies. And where did it leave you? Old too soon, smart too late. |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| karneval | Primula sirup za iskasluvanje na jaka. Na prirodna baza e. So sreka.
__________________ Na arno e lesno aren da si, na makata covek se poznava. http://www.ourspacer.com/images/grap...stmas-baby.gif |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | Ti blagodaram ke go zemam cajot od bosilek-inaku vi blagodaram na site ka probam da vidam koj najdobro deluva,inaku sum maloleen pivo ne konsumiram-sory |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2009 Локација: мк Возраст: 34
Мислења: 64
| Konvencionalno lekuvanje: amoxiclav + salbutamol + bronles (bitno e da pazis na vreme da ja zemas terapijata spored kilazata so ja imas) domasno lekuvanje: nautro na gladno lazica zejtin, a navecer krpa natopena so zejtin se stava na gradite. sepak za da moze da iskaslas slajm mora da pies sredstva za iskasluvanje kako bronles + salbutamol (koj gi siri disnite patista i go olesnuva iskasluvanjeto) tolku od mene brzo da ozdravis! |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник | konvencionalno lekuvanje: amoxiclav + salbutamol + bronles (bitno e da pazis na vreme da ja zemas terapijata spored kilazata so ja imas) domasno lekuvanje: nautro na gladno lazica zejtin, a navecer krpa natopena so zejtin se stava na gradite. sepak za da moze da iskaslas slajm mora da pies sredstva za iskasluvanje kako bronles + salbutamol (koj gi siri disnite patista i go olesnuva iskasluvanjeto) tolku od mene brzo da ozdravis! |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| lavica Регистриран: Jun 2009 Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
| Jas za kaslica pravam eden babin recept : edna tegla med,edna tegla taan,i od 100 grama refus kamilica da se prosee na sito za caj...onaa zelena smesa sto ke padne od kamilicata se mesa so taanot i medot. Se srka od ova po edno lazice nautro i navecer...grr |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Aug 2010 Возраст: 44
Мислења: 49
Се согласил: 0
Се согласиле 2 пати во 2 мислења
| Во последно време имам проблем со кашлањето.Ми се случува нагло кашлање ми се чини како од стомакат да ми иде.Тоа е многу јако, а после ми стои нешто во грлото. Што да земам? |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|