![]() |
| |||||||
| Здравје Некакви проблеми со здравјето? Ајде да поразговараме! |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Sep 2009
Мислења: 1
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Kako da se stopi kamen vo bubreg? Sum slusnala za poveke narodni lekovi no iskreno sakam da slusnam za nekoj koj veke e isproban i imal efekt ,imam isfrlano kamenja nekolku pati pred 10 godini ,no ovoj pat mi najdoa kamen so dimenzija 2,5 mm koj ne ja narusuva funkcijata na bubregot (sega za sega), bev na lasersko krsenje 2 pati vo Remedika i 2 pati na Klinika no bezuspesno, sledno sto mi rekoa doktorite e da se odmoram i koga ke se resam da odam na operacija koja mene mi izgleda kako posledna solucija, ako nekoj ima iskustvo ve molam da go spodeli . Последно изменето од JelenaZ; 15-09-2009 во 08:31. |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Гестапо! Регистриран: Feb 2004 Локација: do onaa sho se suncha gola pod palmata Возраст: 41
Мислења: 4.052
| Vo okolinata na Negorski Banji ima edno mesto se vika Smrdliva Voda, vikaat vodata od tamu pomagala na onie so bubrezni kamenja...
__________________ И на Павла му се јави ноќно видение: некој Македонец застана пред него и му се молеше, велејќи: „Дојди во Македонија - помогни ни!” |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Â¥#£ Регистриран: Nov 2008 Локација: Скопје Возраст: 21
Мислења: 5.217
| Свари 50 лешника и водата од лешниците кај што си ги варела пиј ја неколку пати во денот т.е еден саат пред јадење, а исто така можеш да ја пиеш еден саат пред легнување. Јас и двата начина ги имам пробано и најискрено не ми помогна но сепак се зависи од организмот. Инаку функцијата на тоа е дека ти ги прочистува бубрезите а камењата би требало да се исфрлат преку мокрачата.
__________________ Тешко е да останеш нормален во овој ненормален свет!!! |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник Регистриран: Jan 2008 Возраст: 28
Мислења: 1.807
| Јас успеав да ја донесам најблиску 10 см до устата. Не за џабе ја викаат смрдлива вода, верувај ми.
__________________ Where there's smoke there's . . . pollution. |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ведрата страна на животот | Со затнат нос ја пијам
__________________ SMILE! It`s free therapy! ![]() |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум тинејџер Регистриран: Feb 2008 Локација: Скопје Возраст: 26
Мислења: 407
| Сум слушнала дека темјан замотан во срединка од лепче да е голтне го топело каменот скроз. Само треба многу внимателно бидејќи во допир со забите темјанот може да ги стопи.
__________________ Happiness is nothing but the ability to be content |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Skopjanka | Пробан рецепт од една колешка Мембрана од желудник на тазе заклана кокошка или петел Јас пиев чај спремен од еден човек по два литри дневно, во зависност од каменот зависи колку дена ќе треба да пиеш по два литри. Мене ми требаше 4 дена и го исфрлив во форма на песок и лушпи.
__________________ Зошто мора да се сака ретко, за да се сака многу ![]() |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| What's Your Name | И јас знам лек, возење Голф по скопските улици или Лада Нива на Пелистер.
__________________ Ако доам на кафе, ќе стаиш ли по една ракија? |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Rovatinex, ko topcenca se puni so tecnost. Gi ima(se) vo aptekive. Pies mislam 3 na den. Go topat.
__________________ Тошо Мачорот |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| Можит и со точак, само да не се избегнуваат дупките. Шо повеќе тресење тоа поарно.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Feb 2011
Мислења: 1
| Pozz.jas imam kamen vo bubregov od 6mm,i si go nosam vo mene vekje godina ipol.uste sto li ne probav da pijam i pak ne saka da izleze.piev caj od magdonos 3 pati dnevno,piev i od smrdlivata voda,i limon so med,i rovatinex.a toj ni da se pomesti.a za bolki ic da ne zboruvame.skoro sekoja den imam bolki ne tolku jaki i ednas mesecno mi se javuvaat pojaki bolki i togas ne mi begaat inekcii.neznam dali nekoj od vas znae dami kaze nesto drugo da se obidam da pijam ili sto li drugo da bilo samo da go isfrlam.ne sum probala so temjan seuste,a sakam da prasam od temjanot treba da go isfrli i za kolku dena otprilika,ili go rastopuva li?? pozz i se nadevam na vasa pomos i mislenje. |
| | |
| | #12 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Apr 2011 Локација: skopje
Мислења: 2
| Kako da se stopi kamen vo bubreg? Sum slusnala za poveke narodni lekovi no iskreno sakam da slusnam za nekoj koj veke e isproban i imal efekt ,imam isfrlano kamenja nekolku pati pred 10 godini ,no ovoj pat mi najdoa kamen so dimenzija 2,5 mm koj ne ja narusuva funkcijata na bubregot (sega za sega), bev na lasersko krsenje 2 pati vo Remedika i 2 pati na Klinika no bezuspesno, sledno sto mi rekoa doktorite e da se odmoram i koga ke se resam da odam na operacija koja mene mi izgleda kako posledna solucija, ako nekoj ima iskustvo ve molam da go spodeli . |
| | |
| | #13 (Линк до мислењето) Најгоре |
| lavica Регистриран: Jun 2009 Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
| Za kamen vo bubreg se preporacuva caj od magdonos.Velat,, Da znaat lugeto kolku e delotvoren magdonosot na kamen ke go sadat,, Sekoj den trebalo da se pie 1l voda i magdonos(susen ili svez) nemalo vrska.Pozz |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Камен во жолчката | Slavica_Koleva | Здравје | 24 | 28-01-2010 14:55 |
| Прва трансплантација на бубрег кај дете | barba | Дневни Вести | 0 | 11-11-2009 11:03 |
| Охрид доби мост до плажите на Канео | barba | Дневни Вести | 2 | 08-09-2009 19:56 |
| Со поставување на камен - темелникот денеска во Делчево започна изградбата на училишната с | BorisVM | Дневни Вести | 0 | 22-05-2009 06:51 |
| СО СВОЈ КАМЕН | Makedonski | Вести и Политика од Македонија | 45 | 01-08-2007 08:25 |