Астма Ај да кажеме нешто повеќе на темава , искуства , информации ... што знаете за астмата , јас знам дека не можеш да ја стекнеш на друг начин освен со примерот ЛЕЧЕНО-НЕДОЛЕЧЕНО , пр. ако често пати си болен , тешко дишиш ќе се развие астмата , знам и дека постојат лекови кои го олеснуваат дишењето од типот Вентолин и др. Битно е што од астма не можеш да умреш , ама ако не се земе потребниот лек , дишењето ќе престане и после цврц ќе треба да те враќаат од мртвите ... Баба ми има астма и како што ја гледам добро се држи , сепак не може да се направи спореба меѓу неа и дедо ми , таа не може премногу да се заморува , да трча и сл, знам и некои „финти„ што ја подобруваат состојбата пр. дување балон (на тој начин се шири плуќата) или пак маста од ... (леле не ми текнува животното) ок нема врска , астмата е се позастапена болест на 21 век , никој не знае од кога е точно ама битно сеуште ја има , исто како и за сидата научниците не успеале да откријат ефикасен лек за лечење на организмот ...
Ќе пишам уште нешто ај вие малку ;)
__________________ За секое прашање во врска со Вицотека и линкови и Игри без граници контактирај со мене : magical.storm@vmacedonia.mk |