![]() |
| |||||||
| Останати Спортови Кошарка, ракомет, одбојка, екстремни спортови и др. |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #51 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Feb 2006 Локација: orid, Tuvalu. Возраст: 26
Мислења: 20
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Цитат: quote:Originally posted by rina A shto velite za limonovata dieta, odnosno taa so javorov sirup? :) Od 5 do 7 odnosno 10 dena se pie samo 6-12 chashi podfotveni so dve lazici javorov sirup, dve lazici limon i malku gjumbir i voda normalno! Ako se drzi kako sto treba se slabee kilo na den!
__________________ i\'m in you |
| | |
| | #52 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија во години | Ubava e dietata so javorov sirup...mnogu se slabee...ubava e i za oraganizmot,se procistuva...ali posle duplo se vrakaat kilata.... edna drugarka oslabna so ovaa dieta za dve nedeli okolu deset kila...ali posle 15kg si vrati nazad... inace sirupot drzi sitost,taka da ne e teshko,se izdrzuva...pojaki rezultati ima i ako vezbas...
__________________ |
| | |
| | #53 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Apr 2006 Локација: Macedonia.
Мислења: 1
| Прашање ама само за оние кои знаат да одговорат. Кои препарати можат да помогнат во процесот на слабеење?? Аминокиселини, сок од јаболка? Чаеви? |
| | |
| | #54 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум тинејџер Регистриран: Feb 2005 Локација: skopje, Macedonia.
Мислења: 317
| Цитат: quote:Originally posted by kolumbo Прашање ама само за оние кои знаат да одговорат.
__________________ <font size=\"1\">izguben den e onoj vo koj nema da se nasmeete:)</font id=\"size1\"> |
| | |
| | #55 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2005 Локација: Macedonia.
Мислења: 83
| Цитат: quote:Originally posted by feverly Цитат: quote:Originally posted by rina A shto velite za limonovata dieta, odnosno taa so javorov sirup? :) Od 5 do 7 odnosno 10 dena se pie samo 6-12 chashi podfotveni so dve lazici javorov sirup, dve lazici limon i malku gjumbir i voda normalno! Ako se drzi kako sto treba se slabee kilo na den! Sekoj moment koga ke pochuvstvuvash glad piesh od toa. Vo megjuvreme e dozvoleno samo voda, eventualno chaj od nane, no i chaj Alkalax (ili chaj za prochistuvanje). Kafe ne se preporachuva, no moze i toa bez sheker. Ubava e za prochistuvanje od site otrovi natalozeni vo organizmot vo tekot na zimata, zatoa e najdobro da se drzhi na prolet. Isto taka ne smee da se drzi poveke od dvapati godisno mislam.... |
| | |
| | #56 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Eva Braun Регистриран: Apr 2006 Локација: sydney, nsw, Australia. Возраст: 32
Мислења: 1.055
Слики:
1 Се согласил: 0
| Jas procitav edna doeta i pisit deka mozis vo tekot na denot da jadis so sakas ama ponacesto i pomalku,namesto desert 2 jabolka ili bilo kakvo ovosje,do 7 navecer posle mozis 1 saaat da trcas ili pesacis pa taka sekoj den ke si ja zgolemviz vizickata aktivnost.Isto ke namalis alkohol i gazirani sokovi ali se po malku mozis znacit i so moderacija na se.Zasto vo sekoj produkt imat hranlivi materii koi mu se potrebni na organizmot.Ne e vo red koga ke prestanis so zemanje na nekoi vazni nutricioni elementi koi pomagaat na organizmot.Se sto jadme meso, zelencuk mleko se e potrebno mozite da go jadete ali po malku vnimavajte da imate golem pojadok sreden rucek i malku vecera.Bidete poveke aktivni i ke vidite deka ke izgubite na kilaza,ako samo vnimavate so jadite.Taka ke jadite sve a ke izgubite kilaza.Gubenjeto na vazni sostojki od hranata so dieti razni mozite da se izlozite na Diabet,ili drugi zaboluvanja bilo na kardiovaskularen sistem ili drug sistem.Se zabranuvaat i mnogu masni jadenja radi holesterol.ajde bidite pozdraveni
__________________ We come to love not by finding a perfect person,but by learning to see an imperfect person perfectly! |
| | |
| | #57 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Цитат: quote:Originally posted by Natasa Jas procitav edna doeta i pisit deka mozis vo tekot na denot da jadis so sakas ama ponacesto i pomalku,namesto desert 2 jabolka ili bilo kakvo ovosje,do 7 navecer posle mozis 1 saaat da trcas ili pesacis pa taka sekoj den ke si ja zgolemviz vizickata aktivnost.Isto ke namalis alkohol i gazirani sokovi ali se po malku mozis znacit i so moderacija na se.Zasto vo sekoj produkt imat hranlivi materii koi mu se potrebni na organizmot.Ne e vo red koga ke prestanis so zemanje na nekoi vazni nutricioni elementi koi pomagaat na organizmot.Se sto jadme meso, zelencuk mleko se e potrebno mozite da go jadete ali po malku vnimavajte da imate golem pojadok sreden rucek i malku vecera.Bidete poveke aktivni i ke vidite deka ke izgubite na kilaza,ako samo vnimavate so jadite.Taka ke jadite sve a ke izgubite kilaza.Gubenjeto na vazni sostojki od hranata so dieti razni mozite da se izlozite na Diabet,ili drugi zaboluvanja bilo na kardiovaskularen sistem ili drug sistem.Se zabranuvaat i mnogu masni jadenja radi holesterol.ajde bidite pozdraveni dieta na baza na ananas e najefikasna: jadis sve,samo ananas ne!!!!rezultatite se poveke od vidlivi
__________________ <font size=\"1\">Sanity is a MadnesS put to good use! </font id=\"size1\"> |
| | |
| | #58 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија во години | Prirodna dieta! Iako prethodno se imam izjasneto na temava, deka najdobrata prirodna dieta za mene e dobar sex, neodamna naletav i na ushte edna. Ako imate problemi so debelinata i ste vo losha fizichka forma, kupete si kuche! :D
__________________ <font size=\"1\">Made on earth</font id=\"size1\"> |
| | |
| | #59 (Линк до мислењето) Најгоре |
Слики:
| Na pr aku pies vo denot 2 do 3 casi gaziran sok ke pies edna na nedela,ili zameni go so ovosje so pojke ovosje jadis a ne blago pojke ke sogoris materii,a grajpfrut da probas da jadis na 2 do 3 dena ama cel ke vidis kako ke pocnis da slabejs ama normalno da si jadis plus to.Zs mozis da mu nastetit na zelusnikot od kiselinite.
__________________ We come to love not by finding a perfect person,but by learning to see an imperfect person perfectly! |
| | |
| | #60 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Pak za alkoholot ne kaza mori natasho
__________________ <font size=\"1\">Sanity is a MadnesS put to good use! </font id=\"size1\"> |
| | |
| | #61 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Цитат: Originally posted by RaGeAnGeL pak za alkoholot ne kaza mori natasho
__________________ <font size=\"1\">izguben den e onoj vo koj nema da se nasmeete:)</font id=\"size1\"> |
| | |
| | #62 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Bezveza thank u but NO thank u
| | |
| | #63 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија во години | Цитат: Originally posted by dalila ...neli sakash da slabeesh?!...nemaaaaa alkohol pienje
__________________ |
| | |
| | #64 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Nemat vrska
| | |
| | #65 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Yep yep
| | |
| | #66 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Цитат: Originally posted by VeGaS Da videte kako se slabee od pijanchenje sekoja nokj, nespienje... Celo leto sum si jas na dieta. A ne kazhuvash i deka maksimalna fizichka aktivnost imash pri toa, a?
| | |
| | #67 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум тинејџер Регистриран: Apr 2006 Локација: Gostivar, Macedonia, Macedonia.
Мислења: 175
| Pred da pocnes da jades leb... Ako pies 3 casi voda toa nekako go isklucuvat apetitot i ne ostavat da jadis dovolno leb dali e ova vistina mislam kako dieta moze li da se upotrebuva,,?>
__________________ i love those who love me ! |
| | |
| | #68 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија во години | Цитат: Originally posted by GiTaRiSt Pred da pocnes da jades leb... Ako pies 3 casi voda toa nekako go isklucuvat apetitot i ne ostavat da jadis dovolno leb dali e ova vistina mislam kako dieta moze li da se upotrebuva,,?> inace si greshka..ne se tri,tuku edna casa voda pred sekoj obrok..a vo denta treba do 2 litra voda da se pijat...toa ne e nekoja dieta,tuku taka se preporacuva na sekoj,bidejki e zdravo,pobrzo se vare hranata,organizamot se procistuva a i za kozata e vazna vodata... a 3 cashi pred jadenje
__________________ |
| | |
| | #69 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум тинејџер Регистриран: Apr 2006 Локација: Gostivar, Macedonia, Macedonia.
| Tanja19 ako sakas verujmi ako sakas ne mi veruvaj ama i 15 casi voda da pijam mene ne moze da mi go zatfori apetitot nisto :D:D:D::D:D
| | |
| | #70 (Линк до мислењето) Најгоре |
Слики:
| Pij sok od isceden limon i grajfut pojke ovosje namesto slatki raboti i ke vidis a alkoholov nemat vrska.
| | |
| | #71 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Natasa bas kje probam da vidam no jas mislam deka bes sport nisto ne mozis da pravis..ni dieta ni nisto..:(
| | |
| | #72 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија | Mene ne mi treba dieta slab sum.. Mi treba nesto za da se krenam malu :)
__________________ You The Public Make The Stars |
| | |
| | #73 (Линк до мислењето) Најгоре |
| E.Chanel Регистриран: Feb 2008 Локација: Where nobody can come
Мислења: 3.396
| На диетите им викам НЕ !!! Имаше еден период во 4одд имав 45 килограми и бев ептен од ептен дебелка ама во 5 одд почнав да тренирам баскет , да јадам по 3 оброка - понекогаш и по 2 да јадам овошје повеќе и да практикувам здрава храна ..... сега сум 7мо одд и имам 40 кила :) |
| | |
| | #74 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија Регистриран: Feb 2008 Возраст: 25
Мислења: 504
| Диети ни под разно. |
| | |
| | #75 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Пролетта е на прагот, а со неа доаѓа и желбата за витко тело без вишокот килограми. Едно од најстарите тврдења е дека за брзо губење на килограмите не треба да се мешаат јагленохидратите и протеините. ![]() Мастите се дефинираат како најголеми непријатели на телото. Но, нутриционистите укажуваат дека исфрлување на мастите целосно од исхраната ќе доведе до сериозни здравствени проблеми. Според некои диети, за појадок е доволно само едно овошје. Но, оваа правило не е точно. Овошјето не се препорачува на празен желудник, бидејќи киселоста смета при негово работење. |
| | |
| | #76 (Линк до мислењето) Најгоре |
| יְהֵא שְׁמֵהּ רַבָּא מְבָ Регистриран: Oct 2006 Локација: selo CER - Kicevsko Возраст: 35
Мислења: 10.079
| Od 8 do 10 kg mesecno slabeenje! - shishe "el carnitine" (ne na testosteronska baza, karbohidrat i kislorod vrzan so 5 kreatina) 800 denari - vozenje tocak ili vo sala so steper (vozenje niz ulica ili teretana maksimum 1000 denari) - normalna ishrana (znaci nema slabeenje na krvta) ne samo shto se slabee nego dobivash i zategnuvanje na koza, odstranuvanje na trajniot celulit, podobra cirkulacija na srceto (posebno dobro za zeni nad 35 g.), gubenje na masni naslagi (od kreatinot) okolu srceto...
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free Последно изменето од barba; 19-04-2008 во 22:26. |
| | |
| | #77 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Никакви диети и гладувања , само честа и здрава исхрана , витамини и минерали , спортување - во здраво тело здрав дух .... Belive it , пробајте ја ова го применувам :) Спортувам и јадам здрава храна = не ми треба никаква диета |
| | |
| | #78 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: May 2008
Мислења: 3
| Zdravo...Nov clen sum na ovaa stranica imam problem so tezinata.Imam samo 15 godini a sum 67 kilogrami.Mi se nablizuva polumaturskata vecer i jas sakam da oslabnam nekoe kilo. Veke sum probala baagi dieti no..nikako nemozam da gi izdrzam..samo ponedelnik, vtornik i sreda...ponatamu nemozam.Golem obozavatel sum na trcanjeto..Sekogas potpagam na moeto omileno cokolado KINDER BUENO..ednostavo nemozam da mu odolem. Vie kako poiskusni clenovi dali bi mozele da mi preporacate nekoja dieta so koja bi mozela da oslabnam edno 8-9 kilogrami..Odnapred blagodaram:D |
| | |
| | #79 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Emperor Регистриран: Sep 2007 Локација: Македонија
Мислења: 4.581
| Zdravo...Nov clen sum na ovaa stranica imam problem so tezinata.Imam samo 15 godini a sum 67 kilogrami.Mi se nablizuva polumaturskata vecer i jas sakam da oslabnam nekoe kilo. Veke sum probala baagi dieti no..nikako nemozam da gi izdrzam..samo ponedelnik, vtornik i sreda...ponatamu nemozam.Golem obozavatel sum na trcanjeto..Sekogas potpagam na moeto omileno cokolado KINDER BUENO..ednostavo nemozam da mu odolem. Vie kako poiskusni clenovi dali bi mozele da mi preporacate nekoja dieta so koja bi mozela da oslabnam edno 8-9 kilogrami..Odnapred blagodaram:D Кога ќе ти понуди некој јадење, ти лево десно со главата само, и ќе ослабиш за неколку недели.
__________________ Plan for the worst, hope for the best |
| | |
| | #80 (Линк до мислењето) Најгоре |
| |
| | |
| | #81 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Daj be dadete mi nekoja brza dieta za 2-3 nedeli...Ve molaaaammm:) |
| | |
| | #82 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| Читај ја темата од почеток, ќе најдеш нешто што ти одговара http://forums.vmacedonia.com/f95/dieti-45/
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #83 (Линк до мислењето) Најгоре |
| tetkica of d` forum Регистриран: Jun 2008 Возраст: 48
Мислења: 1.114
| Esse oportet ut vivas, non vivere ut edas -Треба да се јаде за да се живее, а не да се живее за да се јаде Кога ке почнете да размислувате така, дијетите нема да Ви бидат потребни. Ииии, да... мрднете малку!! |
| | |
| | #84 (Линк до мислењето) Најгоре |
| יְהֵא שְׁמֵהּ רַבָּא מְבָ Регистриран: Oct 2006 Локација: selo CER - Kicevsko Возраст: 35
| Zdravo...Nov clen sum na ovaa stranica imam problem so tezinata.Imam samo 15 godini a sum 67 kilogrami.Mi se nablizuva polumaturskata vecer i jas sakam da oslabnam nekoe kilo. Veke sum probala baagi dieti no..nikako nemozam da gi izdrzam..samo ponedelnik, vtornik i sreda...ponatamu nemozam.Golem obozavatel sum na trcanjeto..Sekogas potpagam na moeto omileno cokolado KINDER BUENO..ednostavo nemozam da mu odolem. Vie kako poiskusni clenovi dali bi mozele da mi preporacate nekoja dieta so koja bi mozela da oslabnam edno 8-9 kilogrami..Odnapred blagodaram:D nemora dieti samo sledi ja programata nemorash se kako shto e prikazano barem pola i ne e bitno dali gi imash spravite... 300 Spartan Workout - home version
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
| | #85 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Администратор Регистриран: Nov 2005 Локација: .
Мислења: 3.795
Се согласиле 9 пати во 9 мислења
| Dosega, ne postoi ni edna edinstvena dieta sto trajno go resila problemot na debelina koj veke dobiva razmeri na epidemija. |
| | |
| | #86 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник Регистриран: May 2008 Локација: на пауза Возраст: 32
Мислења: 1.532
Се согласил: 2
Се согласиле 3 пати во 3 мислења
| диета никава....се јаде се во умерена количина, комбинирано со тенис или трачање на кеј... |
| | |
| | #87 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Oct 2008
| DALI NEKOJ JA ZNAE TOCNATA ATKINSOVA DIETA |
| | |
| | #88 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Oct 2008
| Znae li nekoj kade mozam osven vo Zegin vo SK da go kupam kafeto za slabenje Vita Gold ? Edna drugarka go piese i oslabe duri 6-7kg, no zamina vo stranstvo i sea nemozam da ja prasam :( |
| | |
| | #89 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2009
| Itno mi treba lesna no i brza odnosno delotvorna dieta |
| | |
| | #90 (Линк до мислењето) Најгоре |
| citaj pogore slabeenje so l-carnitine, prvi rezultati za eden mesec se shto e pobrzo od toa imash rizik da ti oslabe krvta
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
| | #91 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Кето Диета Кетогена исхрана – Што е тоа? Дали е успешна? Што би кажале ако ви речам дека можете многу силно да го засилите нивото на енергија со менување на начинот на исхрана? А што ќе кажете на ставање на маса или топење на масти со користење на иста исхрана? Овде зборуваме за кетогена исхрана или накратко кето. Безбројни книги се напишани на оваа тема и сеуште светот не ја разбира вредноста на оваа исхрана. Постојано слушам исти коментари: „Човече таа исхрана е лоша за тебе,“ „Ќе добиеш голем холестерол и најверојатно срцев-удар.“ Од каде доаѓа сето ова? Од заеднички недостаток од знаење! Повеќето време се плашиме од тоа што не го разбираме, па затоа сме овде да фрлиме малку светлост врз оваа тема со надеж дека ќе ве оставиме со подобро разбирање за оваа исхрана. Јас и „Fitnessman“ сфативме дека е време да ве „подучиме“ некои од вас на ефектите и леснотијата на оваа исхрана. Ова е прв пат да направиме вакво нешто заедно па треба да испадне интересно. Fitnessman е високо образован на темата Кетогенична исхрана. Тој има диплома по нутриционизам и е главен придонесител на форумот на Bodybuilding.com. Кога Fitnessman зборува ние сите застануваме и слушаме! Да продолжиме со текстот... Проблемот Најчестиот проблем денес е она што го јадеме. Современиот човек изгледа толку многу се заплетка во преработувани нешта што стана лошо за нас да јадеме. Пред многу години човекот јадеше месо! Тоа беше неговата исхрана. Тој ќе се поздравеше со фамилијата и ќе одеше во лов по диви животни за месо. Немаше обработена пченка, рафиниран шеќер или пораки за исхрана со кои ќе се ограничува. Придобивките Најпрвин ќе покриеме неколку аспекти на придобивките од користењето на кето исхраната, иако ги има многу. Fitnessman и јас ќе покриеме неколку овде, оние кои ни изгледаат најинтересни. Зголемено топење на масти Зголемено ниво на енергија Намалена глад додека намалено јадете Претпоставувам дека цели томови може да се напишат за ова но во овој текст ќе покриеме само дел. И како што вели Fitnessman, „Ќе пробаме да го напишеме овој текст со обичен, разбирлив јазик.“ Основната механика на топењето масти со кето исхраната Целта на кето исхраната е да се присили вашето тело да влезе и да остане во состојба лишено од гликоген и да одржува слаба форма на кетоза (горење масти за енергија). Со цел ова да се постигни ќе треба да го наголемите внесот на масти и да ги ограничите хидратите на минимум. Кога исхраната е базирана на хидрати, хидратите се претворени во гликоза и тоа е она што телото ќе го користи како основен извор на енергија. Гликозата која не е искористена за енергија се претвора во гликоген и се складира во црниот дроб за искористување во иднина. Е сега, еднаш штом овие резерви се наполнат добиваме еден вид на „преливање“ и вишокот е складиран како дебело ткиво или масти, како што сме запознаени со изразот. Знаете дека тоа околу половината го викаме резервна гума или страшното „љубовни рачки“. Сега сметаме дека ова е позитивен доказ за тоа зошто станувате дебели, не затоа што јадете масно, туку заради одвишните хидрати. „Но јас не јадам многу храна и пак се дебелеам!“ Ова е најверојатно од нетолеранција на инсулин. Ќе бидете изненадени колку многу луѓе се шетаат наоколу, а се на границата со пред-дијабетичари. Колку дебели луѓе гледате во последно време? Прашајте неколку од нив што јадат и по колку, се обложувам дека ќе се изненадите од одговорите. Открив дека повеќето луѓе се борат со својата тежина заради оваа нетолеранција на инсулин, посебно кога процесот на стареење ќе почне да си го наплатува своето. Еден интересен факт е дека можете да го контролирате проблемот со инсулинот со ова исхрана. Ние се соочуваме со премногу проблеми поврзани со хидрати, како дијабет, срцеви заболувања и висок крвен притисок, кои наголемо се заради хипер-инсулинизам. Во последните 10-15 години научниците сфатија дека метаболичките пореметувања кои обично ги има кај дебелината се причинети од еден вид отпор кон инсулин. Инсулинот е хормон кој постојано се подигнува и опаѓа во зависност од храната која ја јадеме. Подобро е да се контролира инсулинот во наша корист, а тоа ќе биде покриено покасно. Зголемено ниво на енергија Верувале или не, гликозата не е препорачливиот извор на енергија за телото. Постојано приговараме на хидратите и проблемот е што хидратите не се ефикасно и чисто гориво. Можете да споредите со вашата кола. Дали би сакале да ставите во резервоарот од колата гориво со најниски октани, а треба со највисоки октани? Што ќе се случи? Тресење, малку одмината километража, валкани вентили, наскоро моќта ќе се намали. Истото е и со телото, после неколку дена по повлекување на хидратите, многу од студиите на Fitnessman покажуваат зголемена енергија до степен кога се „маваат во ѕидовите.“ Со густата хранлива енергија во еден грам масти (складиран или од храна) дали е воопшто чудно? Масните киселини со слободна форма се претпочитаат како извор на енергија. Но со исхраната базирана на хидрати телото ретко успева да ги искористи (мастите) заради фактот дека гликозата не само што е попристапна туку е и полесна да биде искористена. Телото ќе го прифати најлесниот, но не секогаш и најдобриот начин за енергија. Навистина е едноставно. Ако го храниме со хидрати, ќе користи хидрати. Во суштина потребно е помалку енергија да се изгорат хидратите т.е. 4 калории на грам, наспроти 9 калории на грам за мастите. Па доколку телото не е присилено напрво да ги искористи масните наслаги, нема да ги искористи. Повеќе за ова во следниот дел. Намалена глад додека намалено јадете Навистина е доста едноставно. Мастите се хранливо погусти од хидратите. На мастите ќе им требаат подолго да се сварат и затоа даваат чувство на ситост подолго време. Кога ќе го нахраните телото со масти тоа ви кажува дека е среќно и задоволно. Кога јадете храна базирана на хидрати скоро се чувствувате гладни за кратко време. Ова можете да го споредите со старата поговорка, „Како да јадете Кинеска храна за носење, еден час покасно повторно сте гладни.“ Брзото зголемување на инсулин во стварност ќе направи неколку работи. Ќе предизвика зголемена безволност, мртвило (прекумерен умор) и ќе причини да сте гладни за кратко време. Дали некогаш сте забележале после оброк од хидрати, како длабока чинија со тестенини, веднаш после тоа се чувствувате уморни? И дали после еден час ви се каснува уште нешто? Ова е вообичаено со исхраната основана врз хидрати. Се доаѓа назад на едно исто, инсулин. Да бидеме попрецизни, хемиското пореметување кое претходно го нарековме хипер-инсулинизам. Тоа во главно е заради шеќерот и повеќето прости хидрати што ги користиме денес. И пак, човекот не е замислен да јаде шеќер и високо рафинирана храна која ја јадеме денес, и по мислење на овие автори тоа е она што сите нас споро не труе. Се сеќавате на последниот пат кога бевте на диета? Се сеќавате на чувството на глад кое ви се чинеше дека постојано го чувствувате и на маките кога никогаш не бевте задоволни од тоа што го јадете? Можеби постоеле моменти кога сте сакале да ја прекратите таа мизерија со диета и само да си почнете да јадете. Сигурен сум дека сите ние сме биле во оваа ситуација порано или покасно. Еве овде влегува во игра исхраната. Размислете малку... сочна масна храна да го засити нашиот глад. Паѓате во искушение? Бидете тука за следните делови за кето исхраната кога ќе разговараме за соодносот и храната што треба да ја јадеме. До следниот пат, верувајте во себе! Крај на делот број еден. Текст: Dorian and Fitnessman, Bodybuilding.com
| | |
| | #92 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Mar 2009
Мислења: 2
| Napisete ja ta keto dieta ve molam |
| | |
| | #93 (Линк до мислењето) Најгоре |
|
| | |
| | #94 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ja znae nekoj Atkinosnova dieta??? (Atkinson Diet)
| | |
| | #95 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Mar 2009
| Atkinonova dieta : smees: meso,jajca ,zelencuk .dzigeri .kolbasi ,kromid , luk. od zacini. Sol piper crvena i crn biber.mozi kiela voda ,kafe bez seker i caj.vino mozi posle 6 den |
| | |
| | #96 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
|
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #97 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C Регистриран: May 2005 Локација: Muenchen, Germany.
Мислења: 7.688
| Pa ova e se Proteini
__________________ - - - Never stop thinking - - - |
| | |
| | #98 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jul 2010
| Брза диета "3 дена" - план на оброците по ден. Прв ден Појадок: * Црно кафе или чај (малку засладено) * 1/2 грејпфрут * 1 парче тост леб * 1 супена лажица путер од кикиритки Ручек: * 1/2 шоља туна * 1 кришка тост * кафе или чај (малку засладено) Вечера * 100 грама варено не многу масно месо (било кое) * 1 шоља варена боранија * 1 шоља морков * 1 шоља сладолед или крем од ванила * 1 јаболка средна големина * кафе или чај (малку засладена) или вода Втор ден : Појадок: * Црно кафе или чај (малку засладено) * 1 варено јајце * 1 парче тост леб * 1 банана Ручек: * 1 шоља немасно сирење * 1 кришка тост леб * кафе или чај (малку засладено) или вода Вечера: * 2 виршли * 1/2 шоља моркови * 1 шоља сладолед или крем од ванила * Кафе или чај (малку засладен) или вода Трет ден Појадок: * Црно кафе или чај (малку засладено) * 50 грама сирење * 1 кришка тост леб * 1 јаболка Ручек: * 1 тврдо варено јајце * 1 кришка тост леб * кафе или чај (малку засладено) Вечера: * 1 шоља туна * 1 шоља морков * 1 шоља карфиол * 1 шоља сезонско овошје * 1/2 шоља сладолед од ванила * кафе или шај (малку засладено) Замени во диетата "3 дена": * Портокал наместо грејпфрут * Туна наместо сирење и обратно * Ладен јогурт наместо сладолед * Боранија наместо брокула * Карфиол наместо брокула * Цвекло наместо морков. Заклучок Како што веќе напоменавме, оваа диета не влегува во редот на здравите диети, но од друга страна носи брзи резултати. Ќе ви помогне брзо да намалите некој килограм. Исто така оваа диета препорачливо е да ја применуваат само здрави особи и да се придружуваат на неа колку што и самото нејзино име кажува 3 ДЕНА! ---------- Мислењето е испратено во 11:13 ---------- Претходното беше во 11:08 ---------- 1. Навечер јадете помалку, бидејќи во текот на спиењето се успорува метаболизмот, би било пожелно вечерата да ја изоставите, но доколку неможете, изедете нешто сосема лесно и некалорично. 2. Вежбајте. Истражувањата покажаа дека жените што секојдневно вежбаат по половина час, губат 15% повеќе масно ткиво околу појасот, отколку кај оние жени кои што воопшто не вежбаат. Исто така, ја намалуваат целокупната телесна маса за 4%. 3. Користете зачини, а не сол. Ќе почувствувате помалку подуеност. 4. Добриот сон го намалува апетитот. Да, токму така. Експертите заклучиле дека оние кои ноќе спијат само четири саати, во текот на денот имаат зголемен апетит за 23%. Затоа тие советуваат дека навечер е доволно да се отспијат најмалку 7 саати. ova go probav i namaliv 5kg za 9 dena...navistina funkcionira. Sekako da ima i fizicka aktivnos trcanje pesacenje vozenje velosiped ---------- Мислењето е испратено во 11:17 ---------- Претходното беше во 11:13 ---------- Придржување кон правилата на Аткинсовата диета Повеќето лица што наводно се на диета сиромашна со јаглехидрати, каква што е Аткинсовата, не се придржуваат кон правилата и всушност јадат премногу јахлехидрати. Истражувањето во кое биле испитани 11,000 лица покажало дека дури секое четврто лице, кое е на таква диета, навистина значително го намалува внесот на јаглехидрати. Но, лицата што го намалуваат консумирањето јаглехидрати, јадат околу 128 г. рафинирани јаглехидрати на ден, иако диетата предвидува помеѓу 20 и 50 г. Според процените, приближно 10 милиони Американци се придржуваат кон диетата што препишува намален внес на јаглехидрати. |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|