![]() |
| |||||||
| Кулинарско Катче Рецепти од традиционалната Македонска и Светските кујни. За готвачите и сите оние кои што сакаат да станат готвачи. |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Z pred X posle C Регистриран: May 2005 Локација: Muenchen, Germany.
Мислења: 7.688
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Koj Caj najmnogu go piete, vi e vkusen? Gi ima mnogu, da ne gi nabrojuvam sega: vo kesicka, tolcen, cel, mesan.... Sami go berete ili kupuvate? Samo na zima ili niz cela godina?
__________________ - - - Never stop thinking - - - Последно изменето од No_One; 23-06-2008 во 18:20. |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| E.Chanel Регистриран: Feb 2008 Локација: Where nobody can come
Мислења: 3.396
| Чајче од нане...најубаво е :) Ама и од оној Jaffa Nice Tea пијам :) |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Macedonia for life!!! | Мајчина душица помешана со чашка рум WOW неверојатно (сам го берам)
__________________ To avoid criticism, do nothing, say nothing, be nothing. |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| #Macedonia Guide Регистриран: Apr 2006 Локација: Кичево,Македонија Возраст: 23
Мислења: 2.071
| Чај од Нане , Леден чај & чај од Жалфија .. Најмногу ги конзумирам
__________________ |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Caj od Sipki Sekogas pijam mlak do laden Caj - nikogas topol: bas obratno- odma pocnuva da mi tece nosot. Crn Caj (turskiot) vo mali cascinja- mnogu jak mi e (od ovoj srce pocnuva da mi lupa :)) od vtorata casicka.
__________________ - - - Never stop thinking - - - |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
Мислења: 16.308
| Пијам секаков и во секое време без оглед топло-студено. Денот неможам да го замислам без чај. Најчесто купен, но и ми даваат моите собран и сушен.
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| E.Chanel Регистриран: Feb 2008 Локација: Where nobody can come
Мислења: 3.396
| |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Lux et veritas. Регистриран: Jul 2006 Локација: Во неговите прегратки. Возраст: 44
| На сабајле обавезно. Ако не пијам со доручекот ( сум пиела млеко, јогурт и сл.) после доручек. А навечер зависи ако излегувам пијам подоцна кога ќе се вратам сакам Мајчина душица или Камилица (фино опуштаат и успиваат), инаку после вечера веднаш. Преку ден сакам овошни чаеви а се случува и Зелен чај да се напијам ама многу ретко...корисен е ептен, ама непријатно ми мириса и го пијам да и праам друштво на комшивката
__________________ The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun. |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
| tetkica of d` forum Регистриран: Jun 2008 Возраст: 48
Мислења: 1.114
| Без зелен чај со лимон не можам да си го замислам утрото. Од кога почнав со таа навика, а трае веќе неколку години, се осеќам многу подобро и имам повеќе енергија. Зелениот чај го прочистува организмот, а лимонот го појачува неговото дејствие. Битно е да се каже и дека не треба да се чува подолго време неиспиен, бидејќи ги губи добрите својства оксидирајќи на воздухот. Зимно време кога сум пред разболување "бапнувам" чај од шипки со малку рум и така загреана легнувам во кревет. Многу пати сум се извлекла да не се разболам на тој начин.
__________________ Насмевката е мерило дека треба некого да викнеш дома |
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Emperor Регистриран: Sep 2007 Локација: Македонија
Мислења: 4.581
| Не пијам јас чај, не ми се свиѓа.
__________________ Plan for the worst, hope for the best |
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jun 2008
Мислења: 81
| Jas go pijam ovosniot caj . |
| | |
| | #12 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Samo napred!!! Регистриран: Jun 2007 Локација: Vo jabana
Мислења: 1.978
Се согласил: 1
Се согласиле 1 пат во 1 мислење
| Најмногу што пијам е црниот чај задолжително секој ден а понекогаш зелен чај со лимон.
__________________ Minatoto e kradec sto ne moze nisto da ni dade, a moze da ni ja ukrade ubavata idnina... |
| | |
| | #13 (Линк до мислењето) Најгоре |
| A da ve prasam: koj e toj zelen Caj? - mislite na ruski Caj?
| | |
| | #14 (Линк до мислењето) Најгоре |
| tetkica of d` forum Регистриран: Jun 2008 Возраст: 48
Мислења: 1.114
| Рускиот е колку што знам црн, а зелениот е грузијски.
__________________ Насмевката е мерило дека треба некого да викнеш дома |
| | |
| | #15 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Aj ako ima nekoj slika neka prikaci - bas me interesira toj zelen Caj od sto e. Mozebi nie podrugo go narekuvame.
| | |
| | #16 (Линк до мислењето) Најгоре |
| ![]() ![]() ![]() Вака изгледа. Најдобриот и најлековитиот зелен чај се бери во Март кога листовите се уште сосема малечки. Во превод од кинески, неговото име значи „пред пролетни дождови„ Интересно е за него, што бил „привилегиран„ долго време во светот. Го немало во слободна продажба насекаде а се користел само за мито и како меѓународен подарок на високо ниво
| | |
| | #17 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Il Padrino Регистриран: Nov 2004 Локација: Sicily (Sicilia) Возраст: 37
Мислења: 720
| Чаеви пијам секогаш, без разлика дали е топло или ладно. Омилени ми се Индиски, зелен, камилица и нане.
__________________ ...I stood in the courtroom like a fool. And those two bastard, they smiled at me. Then I said to my wife, "for justice, we must go to Don Corleone."... |
| | |
| | #18 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник Регистриран: May 2008 Локација: на пауза Возраст: 33
Мислења: 1.532
Се согласил: 2
Се согласиле 3 пати во 3 мислења
| зелен со лимон или нане мешавина.....а сеа летно време Ice Tea на Rauch |
| | |
| | #19 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jul 2008
Мислења: 4
| чаеви само ладни Nestea e најдобар |
| | |
| | #20 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jul 2008
Мислења: 5
| ![]() ![]() ![]() Вака изгледа. Најдобриот и најлековитиот зелен чај се бери во Март кога листовите се уште сосема малечки. Во превод од кинески, неговото име значи „пред пролетни дождови„ Интересно е за него, што бил „привилегиран„ долго време во светот. Го немало во слободна продажба насекаде а се користел само за мито и како меѓународен подарок на високо ниво |
| | |
| | #21 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Buckle up Регистриран: Oct 2006 Локација: Macedonia, Macedonia.
Мислења: 5.215
Се согласил: 5
Се согласиле 5 пати во 4 мислења
| |
| | |
| | #22 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Deneska se prepiv Caevi od Kamilica.
| | |
| | #23 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Сеирџифка Регистриран: Oct 2008 Локација: НеТука! Возраст: 26
Мислења: 16.813
| Планински чај и тоа собран од Галичица И јаболко и цимет и ништо друго!
__________________ There are so many people out there who will tell you that you can't. What you've got to do is turn around and say "watch me"! ![]() |
| | |
| | #24 (Линк до мислењето) Најгоре |
| * otki * | Ne sum mn po caevite..edino letno vreme ko si pijam Ice tea ili pak Uvin caj.Ne deka mn go sakam,moram :(
__________________ He said: " My little one,don't you cry,there was no time for me to say goodbye a force beyond my choice was calling me it was my destiny So many things more i need to do and if it looks like it stealing me from you you gotta know deep down in your heart that we will never be apart." |
| | |
| | #25 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум зависник Регистриран: Jan 2008 Возраст: 28
Мислења: 1.807
| Највкусен чај на светот е оној што јас си го правам со попарување две гранчиња тимус (многу сличи на мајчина душичка) и три-четири ливчиња нане. По стоење од 10 мин. му додавам малку мед. Чаевите ми ги собира дедо ми, ги сушам на сенка и ги чувам во хартиени кеси.
__________________ Where there's smoke there's . . . pollution. |
| | |
| | #26 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Life is so good ! Регистриран: Dec 2008 Локација: negotino
Мислења: 27
| Najmnogu obozavam da pijam caj od sumsko ovosje, a isto taka go sakam i cajot od brusnica isklucivo so med gi pijam. i limon po nekogas sugar-free A zeleniot caj go koristeme za podgotovka na kombuha -
__________________ All we need is love |
| | |
| | #27 (Линк до мислењето) Најгоре |
| karneval | Jas i mojata familija pieme isklucivo domasni caevi. Najmnogu koristam nana, bosilek, tegavec, kopriva, majcina dusicka i nekogas po potreba slupki od kromid i kantarion.
__________________ Na arno e lesno aren da si, na makata covek se poznava. http://www.ourspacer.com/images/grap...stmas-baby.gif |
| | |
| | #28 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Dec 2008
Мислења: 11
| Најмногу го обожавам „планинскиот микс“ од баба ми, неколку природни набрани чаеви помешани, ама исто така сакам и јаболко со цимет и леден чај од праска. |
| | |
| | #29 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2009
Мислења: 1
| Obozavam miks od zelen caj i nane,jabolko so cimet(frank)i banana visnja(cedevita) |
| | |
| | #30 (Линк до мислењето) Најгоре |
| What's Your Name | Мала финта, ако немате лимон турете Цедевита. Инаку оние „чаевине“ од автомати шо се, уствари се Ц(евитана)едевита у жешка вода.
__________________ Ако доам на кафе, ќе стаиш ли по една ракија? |
| | |
| | #31 (Линк до мислењето) Најгоре |
|
| | |
| | #32 (Линк до мислењето) Најгоре |
| What's Your Name | Чај од лимон, мислам логично.
__________________ Ако доам на кафе, ќе стаиш ли по една ракија? |
| | |
| | #33 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Dec 2009
Мислења: 5
| Cajot od sipki e najdobar i toa moze da go potvrdite i sogledate ako go podgotvite od nabereni sipki a ne vo kesicka ili drugi slicni pakuvanja |
| | |
| | #34 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2010
Мислења: 1
| Веќе подолго време наутро пијам зелен чај, некогаш со лимон но без шеќер. Откога го конзумирам се чувствувам подобро со некоја енергија плус. |
| | |
| | #35 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Многу неубав вкус и мирис имат зелениот. Како риба расипана.
| | |
| | #36 (Линк до мислењето) Најгоре |
| lavica Регистриран: Jun 2009 Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
| Pijam caj bez seker...mesavina od zolt kantarion, majcina dusicka, nane, kamilica, kopriva, bagrem. Sekoj den pijam barem po eden sol...ako zasladam so med ili taan obavezno stavam i malku isceden limon i pet kapki propolis(gi ima vo apteka) grrrr |
| | |
| | #37 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Â¥#£ Регистриран: Nov 2008 Локација: Скопје Возраст: 21
Мислења: 5.217
| А некој да не знае кај може да се најде турски чај или како и да се вика?
__________________ Тешко е да останеш нормален во овој ненормален свет!!! |
| | |
| | #38 (Линк до мислењето) Најгоре |
| lavica Регистриран: Jun 2009 Локација: vo postela od svila
Мислења: 2.003
| Cajot e lekar. Obratete mu se, sekogas koga imate nekoe zaboluvanje. Pienjeto na caj-sekojdnevno(a,preoracuvam kupen od bilkarite koi go berat od planina) go namaluva rizikot od sekakvi zaboluvanja, duri go cisti i organizmot od otrovi, ve smiruva.Cajot e nezamenliv .Pravilno e da se zovrie najprvo vodata, pa da se stavi cajot..ili da se stavi mlaka voda so caj i da se ostavi da se svari do vrienje.Se trga od ogan i se ostava da odstoi 5-10 min(poklopeno) Se proceduva i se pie zasladen so med ili samo caj. Mi se dopaga i koga stavam med, limon i malku cimet-doaga kako nekoj sok.Onoj koj pie caj e potencijalno zdrav. I ne mi se dopagaat instant caevite, vestacki vo nekakvi plasticni sisinja..pa, duri so naznaka kolku e toa zdravo!Nikako..nitu ke poveruvam, za mene zdrav napitok-caj e koga se vari doma od bilki(pa, makar i od apteka kupeni) no, onie caevi vo plastika, sigurna sum deka imaat konzervansi-koi ne se dobri za teloto. Dokazano e deka sekoja sostojka koja e konzervans-e stetna za covekoviot organizam-plus plasticno sise -kombinacija koja jas ne ja pocituvam.Pozz |
| | |
| | #39 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2011 Возраст: 27
Мислења: 14
| Руски чај во турска чаршија, за 10 денари. Мераци :-)) |
| | |
| | #40 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Чо'ек во средни години Регистриран: Jun 2008 Локација: Нормално, дома о периодите кога сум без работа Возраст: 49
Мислења: 249
Се согласиле 3 пати во 2 мислења
| Morito Cherry. Го има во Lidl. |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Со што се отрувте денес??? | Sisi | Општо | 1731 | 31-03-2013 14:30 |