zdravo na site Gi citav vasite dopisuvanja okolu izmamata za dobivanje na dokumenti za vo stranstvo so mazenje ili zenenje...pa sakam sega da go vidam vaseto mislenje za mojata situacija..vaka da pocnam: edni luge dojdoa od australia vo skopje i se rasprasuvale(barale)maz za nejzinata kerka koja sto zivee i raboti tamu..se zapoznav jas so niv preku eden prijatel i posle razgovorot so niv stapiv vo kontakt so nivnata kerka..bevme vo kontakt preku internet,telefon skoro 3 meseci i ona resi da dojde vo mak. Za da se vidime licno i da finalizirame so vencavanje..i dojde..bevme zaedno skoro sekogas,no ona ostanuvase kaj nejzini rodnini..bese tuka skoro 3 nedeli..mozebi i nedovolno vreme za naseto megusebno podobro zapoznavanje..no toa e toa..i pred da si odi mi kaza vaka:jas ke si odam bez da se vencame tuka,daj mi gi site tvoi potrebni dokumenti,jas od tamu ke te pobaram preku ambasadata za da se vencame tamu..taka e podobro za da mozes pobrzo da ja dobies vizata..jas se soglasiv so toa..i ona si zamina..ottogas pomina 2 nedeli..mi se ima javeno nekolku pati i kazano deka gi spremala da gi dade dokumentite..a jas znam deka dokumentite bea veke gotovi uste koga ona bese tuka.samo trebase ona da gi predade vo ambasadata..zosto i treba uste vreme za toa?? Ne znam kako i na koj nacin da go doznam toa.. |