![]() |
| |||||||
| Важни забелешки |
| Култура и Уметност Културни настани и активности, Литература, Сликарство... |
| | Линкови | Алатки за темата | Начин на прикажување |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| GAZ Vegas | Тема која вечно инспирира, независно дали е позитивно или негативно конотирана, односно дали се зборува за среќна, возвратена љубов или, пак, за онаа другата. Многу дела, романи, песни, текстови, есеи... се напишани на оваа тема. Идејата на топиков е да ги обедини таквите текстови без оглед дали се ваши авторски дела или преземени. Ќе почнам со поезијата на Искра Таноди: Sjedni. Ne tu. Preko puta. Moram te vidjeti. Ne, ne prekidaj me. Suti. Pusti me da ti kazem ono sto sam vec trebala reci. Kad trebas doci, bojim se tvog dolaska. Zbog nedolaska. Jer, ako kasnis samo pet minuta srce mi je u dlanu i moja me ljubav ili mozda strah boli. I zato ne smijem kasniti. Vec sutra moze biti kasno. A nisam ti jos rekla kako i koliko te volim. Volim te tijelom, pokretima, pogledom, dodirima, rijecima. Volim te smijehom i suzama. Volim te tugom i brigama. Ne. Ne gledaj me zastraseno. Ljubav, ma kakva bila: neispunjena, sretna, lakomislena i povrsna prava i zauvijek... Boli. |
| | |
![]() | Моменталниот број на испратени мислења: 19 Само регистрираните корисници може да ги читаат темите целосно. Притиснете тука за да се регистрирате. | ![]() |
| Тагови |
| сакан |
| Алатки за темата | |
| Начин на прикажување | |
|
|
Слични теми | ||||
| Тема | Темата е отворена од | Форум | Одговори | Последно мислење |
| Сакам да регистрам НВО | DeviAngel | Образование и Право | 0 | 10-10-2008 17:33 |
| Како да кажеш "Сакам Секс"? | Mara | Љубов и Секс | 69 | 26-09-2008 11:07 |
| Вашиот/та сакан/а е болен/на | guvendija_sk | Љубов и Секс | 39 | 07-09-2008 23:01 |
| Е ова го сакам,ништо повеќе... | Jakov | Дружење и Кафе | 42 | 18-02-2008 09:48 |
| Сакам да се смириме | mona | Љубов и Секс | 17 | 09-01-2008 19:57 |