![]() |
| |||||||
| Вести и Политика од Македонија Дневни случувања во Македонија. |
![]() |
| | Линкови | Алатки за темата |
| | #1 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jun 2007 Локација: Kumanovo, Macedonia, Macedonia.
Мислења: 32
Се согласил: 0
Се согласиле 0 пати во 0 мислења
| Drugari i drugarki, sakam na transparenten i prigoden nacin vo ova traorno vreme na post-tranzicija, jasno i glasno da ve informiram deka denovive, po dolgo i tesko boleduvanje od rak na mozok umre nedelnikot FOKUS. Iako podolgo vreme go lekuvaa, nedelnikot ne moze da se spasi od Nikolce Mladenov Princ od Govedar Kamen i Jadranka S. Kostova NICIM IZAZVANA, Jadranka S. Kostova vo ponedelnik (27. Okt., okolu 15 h.) po dva nesupesni obidi, me najde vo stranstvo kade od neodamna ziveam so semejstvoto. Sakase da dobie od mene odgovor na nekolku prasanja, povrzani so likvidacijata na mojot prijatel Ivo Pukanic i so apsenjeto na mojot DUSMAN Bajrus Sejdiu. I pri prviot telefonski razgovor i po vtoriot, malku podolg SKYPE razgovor so nea I NAGLASIV deka so Nikolce Mladenov sum vo katastrofalno losi odnosi posle NEGOVATA licna i klucna minatogodisna kurvinska uloga vo mojata javna profesionalna egzekucija posle istoriskata emisija BISERI!!! Jadranka S. Kostova bese energicna vo zastapuvanjeto na svojot stav: "JAS SUM GLAVNA UREDNICKA NA FOKUS, JAS BIRAM SOGOVORNICI I NIKOLA NEMA STO DA MI SE MESA!!!" breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjj... Me "legna" istiot moment. Ama posto znam deka pozelenetata SVINJA ima svoi drugi planovi i matematiki. Pa i pisav i eden podolg sms, za da ima pishana traga. Vo toj sms i naglasiv deka NIKOLA E PIZDA i deka PORANO ILI PODOCNA JAS I TOJ JAVNO CE SE PRESMETAME, DEKA NASKORO CE SE VRATAM VO MAKEDONIJA ZA DA MU EBAM SVE PO SPISOK!!! Imav edna ednostavna ideja. Da ja testiram Jadranka S. Kostova (koja otrcala da ja pokaze sms porakata na pozelenetata SVINJA, koja potoa se izbezumila!). Sepak, (NE)zavisnata Jadranka S. Kostova ne izdrza, kako i SVINJATA, pa vecerta okolu 22 h. Me pobara na SKYPE, pak razgovaravme i pak mi naglasi deka saka od mene odgovori na prasanja koi ce mi gi prati na mojata mail adresa za eden cas najvece. Znaev deka SVINJATA sto se krie pod nejzinata i suknjata na Biljana Mladenova (Mirka Velinovska si zamina od FOKUS letovo!) - e ZAVISEN od moite cetiva i deka edvaj ceka da vidi sto ce odgovoram. Taka ja goltnaa OTROVNATA JADICA...Do 04 h sloziv odgovori na prasanjata koi ne smeat da gi objavat bidejci SVINJATA (kako izdavac!) nema muda za takvo nesto, a Jadranka S. Kostova padnala vo koma uste posle prvoto citanje... Jordan Ristovski Livada go "izmislija" sledniot den. Ustvari, go izmisluvale cela noc. Bidejci od prviot den koga bese uapsen Bajrus Sejdiu, na Jordan Ristovski Livada mu najaviv da se sprema za PRITVOR, deka na svadbata vo Kumanovo ima nevesta (BAJRUS) ima svatovi (drugarite od mafijaskiot klan i cela ekipa od SVR Kumanovo!), ima kum (Miodrag Georgievski Ben), ima starosvatica (Svetlana Zivko Popova) ama - NEDOSTASUVA MLADOZENJA!!! Livadata e od boga daden za ulogata na MLADOZENJA. Se razbira deka na ovaa svadba ima i RUCHNI DEVERI: specijalnata policija. Gi imase vo malku pogolem broj. Ama pusti merak... Jordan Ristovski Livada povece od mesec dena intenzivno komunicira so sportskiot novinar na FOKUS, Boban Nonkovic. Maliot Boban, inaku vo slobodno vreme perac na cashi zad shank vo edno poznato skopsko kafule (kade gazduva interesen lik od mkd politicko milje!), transparentno sto telefonski sto niz ziv razgovor na sredbi vo poznati skopski restorani, go izvestuvase Livadata za slucuvanjata vo Fokus. Bese predvideno Nonkovic da mu pomogne na Livadata za objavuvanje na edna druga tema, ama ne uspeaja zaedno da go "izmenadziraat" Zoran Dimitrovski Zoro, koj od Livadata se distancirase uste posle prviot obid vo restoran "Kaj GINO"...taka ostana Jordan Livadata i Mali Boban da bijat bitka ponatamu sami. No, beljata se sluci koga bese uapsen Bajrus Sejdiu. Odednas vodenicata pak se svrti na moja voda. Kako i da ja svrtis prikaznata vo Makedonija, za tutunskata mafija i za Bajrus Sejdiu moras da se javis kaj Zoran Bozinovski. Mislev deka SVINJATA OD GOVEDAR KAMEN ce se javi preku Zoro Dimitrovski (so kogo ostanavem drugari i posle BISERI!) ili deka ce zloupotrebi dvajca moi prijateli. Ne ni sonuvav deka ce ja upotrebi Jadranka S. Kostova. Se razbira deka igrata ja prifativ. Se odbiva li takov podarok. Da ti serviraat na posluzavnik nekoj koj ti se podsmeva deset godini nanazad po razni kokteli, priemi, sluzbeni patuvanja, krstarenja po jahti, i tako dalje. Zasto da ne i tako blize. SVINJATA mi ja podari Jadranka S. Kostova!!! Ostanatoto e istorija. Pocekav samo da ja lapnat jadicata dokraj. Go ostaviv Nonkovic da go pali Livadata, pustiv i ponekoja zaebantska sms poraka do Jordan Livada kao: "OJ LIVADO PICHKIN DIME, TKO TI DADE TATVO IME!?" ili "NIKOLCE PEDERCE!!!" (pa sleduvase trcanje kaj Mladenov GOVEDAR KAMEN, a ovoj poluduvase!)... Se razbira deka vece vo sreda predpladne ovaa selska dramoletka dozivea svoe finale. Jadranka S. Kostova mi se javi po telefon da me isprasuva za gluposti okolu Livada, iako i naglasiv deka nasa tema se nejzinite prasanja, moite odgovori, deka tema se Bajrus i Pukanic i deka e najdobro Fokus da odi vo pecat bez zbor od mene, bez spomenuvanje od Livada i deka e podobro da si odi vo objavuvanje na prikazna koja mene i Livada ce ne ekskomunicira...duri posle toj telefonski razgovor i pisav i eden mail (lici na katilj ferman!) i i predlozuv da napravi intervju samo so Jordan Livada. Covekot so godini place da kaze sve sto znae vo nekoj mediumi. Mu zboktisalo da kodoshi samo vo policija kako doushnik... Ama znaev deka Jadranka S. Kostova nema toa da go stori, deka ce odi na kompromis, deka ce slozi nesto rogobatno na koe ne mu e mesto ni vo ZELKIN LIST a ne vo cenet nedelnik koj od petok do petok objavuva storii za NESTATA DA BIDAT POJASNI...(kako sto dramaticno se dere SVINJATA na reklamata na A1 TV!!!). Posle vcera objavenoto objasnuvanje vo zolto antrfile eli RAMCE, nestata ama bas nikako ne se pojasni. Ce vi stanat epten pojasni koga ce gi procitate odgovorite od ZOKI BOZINOVSKI (ej taa me vika ZOKI!!!) na prasanjata na Jadranka S. Kostova. Togas ce sfatite deka pozeleneteta SVINJA (izdavac) ne samo so moite, tuku so godini kalkulira i so vasite odgovori na prasanja. Deka ne ednas ste dale intervju za FOKUS i bilo izostaveno nesto BITNO i SUSTESTVENO. Ete, mene toa mi se sluci i koga mu dadov intervju na Boban Nonkovic za slucuvanjata vo Rakometnata Federacija. Pa vo kade barot Espresso duri i isprintano, strana po strana, mu gi ispotpisav za da mu go avtoriziram iskazanoto. Toa mu go dadov na Nonkovic vo prisustvo na pet svedoci. Od ona sto go objavija vo petokot, izostana eden pogolem del, vo koj za Vanja Bojkov tvrdam deka e PEDOFIL, deka siluva rakometarki i deka ima slucai na dva abortusi. Se razbira deka SVINJATA MLADENOV nekoj den podocna, napladne vleze vo liftot na TC PLAZZA, se kaci kaj Trifke Kostovski, si ja naplati nagradata, a Trifke toj petok dade i vrlo ekskluzivni intelektulni intervju!!! Eto, to je moje iskustvo...ima jos, ama trpenie spasenie... Ova sto pogore go procitavte e malo zagrevanje ili samo otvaranje na temata za tragicnata smrt na nedelnikot FOKUS. Jas ne se plasam ni od smrt ni od posledici. Ne se plasam ni od Buchko, ni od Branko, od Mijalkovi i Gruevski uste pomalku. SVINJATA i Jadranka S. Kostova imaat sansa vo slednata sreda sproti cetvrtok da slozat nova zolta govnjarska prikaska za mene i site kako mene sto im precat da pojasnuvaat nesta onaka kako sto tie mislat deka treba da gi pojasnat. Stojam na raspolaganje na makedonskata javnost, ocekuvam na ovaa mail adresa da go iskazete svoeto mislenje ili gadenje od seto ova. Ocekuvam i da me napadnete so seta sila. Trpam napadi. Spremen sum vece vo cetvrtok navecer, koga slednata brljotina na FOKUS ce se pojavi na skopskite ulici, otkako ce vidam sto sve nabrljale, da dopolnam so moj nov odgovor. Togas naucno ce vi prikazam i kako vsusnost reketiraat NIKOLA i BLIJANA MLADENOVI??? Ce vi prikazam so prakticni primeri i ce vi dokazam deka jas, Zoro, Nonkovic, porano Teo Blazevski i taa ekipa, sme bile ili suste sme samo pioni vo taa SICILIJANKA na MLADENOVI. Vo sekoj sistem ima greska. I mashinata ima dusa, tvrdat Germancite. Greskata vo REKET SISTEMOT na SVINJATA MLADENOV se vika Zoran Bozinovski. Jas ostanav prviot i posledniot neosvoen trofej na kriminalnata bracna dvojka MLADENOVI. So godini ja posakuvaat mojata glava... So pocit Zoran Bozinovski, bravar p. S. JAVNO ja povikuvam Jadranka S. Kostova da si podnese neotpovikliva ostavka na funkcijata glaven i odgovoren urednik na Fokus. Toa e najmalku sto moze da stori posle ovaa blamaza... VO PRODOLZENIE CITAJTE GO PRASANJATA NA JADRANKA KOSTOVA I MOITE NEOBJAVENI ODGOVORI: Prasanja za Zoki Bozinovski: KOSTOVA: Bese prv novinar koj uste pred nekolku godini vo Fokus pisuvase za somnitelnite biznisi na Bajrus Sejdiu. Kako denes go komentiras apsenjeto na negovata grupa vo operacijata Pepel? Dali ocekuvas da se pofacaat site kraci na kumanovskiot oktopod? BOZINOVSKI: Za prvpat, za Bajrus Sejdiu vo Fokus pisuvav vo 1999. Godina. So pomos na izvor od ,,ZOIL Makedonija,, (denesno KJUBI), najprecizno go objavivme popisot, po tip i registracija na site luksuzni vozila na Sejdiu i negovite braca i cicko mu Jetis Sejdiu (se cudam zosto uste e na sloboda!?). I na nivnoto kriminalno organiziranje. Nikoj od togasnata Vlada na Promeni so mal prst ne mrdna da go spreci Sejdiu vo kriminalniot pohod. Denes sum neiznenaden od negovoto apsenje. Znam sigurno deka preblisku dojde do Gruevski. Sejdiu samo posakal posle dvete premierski marioneti, Hari Kostov i Vlado Buckovski, da si go vpise vo tefterot i Nikola Gruevski. Sepak, akcijata ja definiram kako zadocneto apsenje na taze kolegi tutun-sverceri, od strana na nivni postari i iskusni kolegi. Koi denes gi predvodi Nikola Gruevski, kako iskusen domicilen veteran na tutunskiot sverc. Gruevski kako glaven blagajnik, ima svercersko-falsifikatorska ,,duhanska spomenica,, 1998. - 2002. Godina. Poseduvam materijalni dokazi na ovaa tema. Ako Gruevski saka da mu gi zaboravime, pa duri i da mu gi prostime tie grevovi, negovata policija treba da gi privede kaj istrazen sudija i: eks premierot Vlado Buckovski, pratenikot na VMRO DPMNE Petar Pop Arsov, pretposledniot likvidator na ,,Makedonija Tabak,, Jordan Ristovski Livada, profesorot Nikola Tupancevski, eks stecajnite upravnici Zoran Stojankic i Marjan Cvetkovski, advokatite Zvonko Josevski, Viktor Bozinovski i Radovan Cesmadziski, obvinitelkata Valentina Stojanovska i nejziniot zamenik Goran Pesevski, pa sudiite Musa Sulejmani, Vite Donevski, Mile Popovski, Slavica Spasic, Julijana Garevska, pa policiskite nacalnici i inspektori Mile Andonovski, Zoran Aleksovski, Goran Manevski Belco, Zivko Popov, pa eks direktori na kumanovski firmi i pogonski direktori kako sto se Dragan Stefanovski Bibrok, Blagoja Mitkovski Macor, Dragi Cvetanovski Vuk. Site ovie se za ,,peenje,, kaj istrazen. Nekoi se za dolgotraen pritvor i malku podolgotraen zatvor. Takvi se Marina Diskovska i nejzinite koleski od stecajniot sudski sovet. Tie so NAMERNO doneseni kriminalni odluki, motivirani od licen profit, go vnesoa Sejdiu vo site kumanovski firmi vo koi posaka. Sramota e denes Kumanovo da jade leb, kifli i burek od narkodiler, ubiec i siluvac na maloletnici. Za pusewe ne mi e krivo, denes pusat samo neinformirani. Inaku, odredeni lica od ovoj moj spisok denovive grcevito se borat za spas na sopstvenata koza. Najglasen e Jordan Ristovski Livada. Toj za mene e glaven sovetnik na Sejdiu za bankarskite transakcii vo Tutunska banka pri kupuvanje na akciite na TKK, a vednas potoa i licen zastapnik na Sejdiu vo akcionerskoto sobranie na ovaa banka kade TKK imase 9,75% od kapitalot. Ristovski e i glaven inicijator, menadzer i operativec na krazbata na 340 toni tutun od ,,Makedonija Tabak,, koi zavrsija vo TKK, za proizvodstvo na fals brendovi. Ne mozam da bidam precizen, ama znam deka Carinskata uprava 5 ili 6 pati pracase kompletna dokumentacija za ovoj slucaj, ama od Gordana Jankulovska nemase povraten odgovor. Ako ovaa bagra od mojata licna ,,Sindlerova lista,, koja malku pogore ja nabrojuvam, bide privedena i bide isprasana, ako eden del od niv bidat procesuirani, ovaa vlast ce ima sansa da se izbori so organiziraniot kriminal vo Kumanovo. Pa ce moze i do Skopje da stigne. KOSTOVA: Kako novinar koj vo Makedonija ima najmnogu pisuvano za tutunskata mafija, dali veruvas deka Gruevski ce se presmeta so site vakvi grupirovki? Iako sudskiot proces protiv obvinetata grupa za kriminalot vo TK Prilep nekako sporo se dvizi? BOZINOVSKI: Gruevski nema da se presmeta so uapsenite od akcijata Pepel i so korumpiranite funkcioneri i nositeli na javni funkcii, se dodeka prvo ne se presmeta so kumanovskiot pratenik Petar Pop Arsov (kadar na Dragan Daravelski!!!), a vednas potoa i so negovite bratucedi Saso i Vlatko Mijalkovi. No i so prviot i se nadevam posledniot ,,templarski vitez,, vo Makedonija, Ljupco Todorovski (NE)Radnik. Ne mu sovetuvam da se presmetuva so Mijalkovi i so Todorovski. Samo neka gi prasa kolku pari im trebaat za da ja ostavat Makedonija na mira. I neka gi isplati. Ce gi spasi i niv od nas i nas od niv. Site ce bideme spaseni. Petar Pop Arsov (zaedno so obvinitelkata Valentina Stojanovska!) posle padot na Buckovski i SDSM vo 2006. Godina, go dozivuvam kako glaven terenski logisticar na Sejdiu. Neka bide iskrena i cesna Jankulovska, pa i ministerot Konjanovski, pa javno neka kazat za lanskata proletna sredba vo Vlada so pretepanite, maltretirani i ograbeni mali akcioneri i rabotnici od kumanovskite firmi. I neka kazat za kolku nedeli vetile deka akcijata ce pocne. Konjanovski neka bide cesen i neka kaze javno sto mu kazal Petar Pop Arsov na sredba vo Kumanovo, pred svedoci od OK na VMRO DPMNE. Pa posle Pop Arsov neka kaze koj od Skopje mu dal sila da ne ferma nikoj, a toj ne se vika Nikola Gruevski. Ako ova Gruevski sega ne go napravi, Kumanovo naprolet pak ce dobie kockar i kriminalec za gradonacalnik. Ist kako ovoj segasniot, drugarce na Zoran Zaev, koj za vreme na ovoj mandat za kockarski dolg gol go soblekuvaa vo selata okolu Bujanovac, pa Bajrus Sejdiu so crni pari go otkupuvase od tamosnata lokalna albanska ekipa. Posle kompenziraa. Se dodeka glavniot Glumac ne umre od ,,infarkt,, vo belgradskiot hotel ,,Moskva,,. Od togas druzbata na dr Cic i Sejdiu malku krizirase. E koga Gruevski ce si rascisti po doma, so bratucedite, Makedonija zaedno so nego ce trgne napred. Jas ova mu go kazav i licno na Vlatko Mijalkov, koj preku posrednik me povika na kafepienje edna dozdliva noemvriska vecer vo 2006. Godina, na vtoriot kat na kafe barot ,,Barselona,,. Posrednik bese Rade Mitevski, sef vo Carinska Uprava. Ni togas a ni denes ne mi e jasno sto sakaa od mene. Bese toa vecerta koga na A1 TV, kaj Zane Lupevska go objaviv slucajot ,,Angatera,, za kriminalot vo TKP. Na Vlatko Mijalkov koj na sredbata prezrivo i od visina me gledase, kratko mu rekov deka Gruevski, brat mu Saso i site od Vladata na VMRO DPMNE za mene ne se vlast dodeka narkodiler i ubiec go drzi pod opsada mojot stoiljaden grad. Mu rekov deka javno ce im cestitam duri koga ce go eliminiraat Sejdiu. Eve im cestitam... Inaku za TKP nemam sto da kazam osven deka procesot e promasen od pocetok. Apseni se i pritvoreni sosema pogresni ludje: Kosta Mladenovski od Makosped i Dimitar Bogdanoski Tapano. A ne se pritvoreni Dada Popovska, direktorkata na Makosped koga cutese svercot na cigari i Dime Momiroski Momiro, generalen direktor koj licno ima svrteno sverc cigari vo vrednost od 75 milioni evra (ja imam kompletnata knigovodstvena dokumentacija po godini!). Ama zaebot e vo toa sto Nikola Gruevski togas bil minister za finansii, a Toni Dimitrievski bil direktor na UJP, a pak cigarite se svercuvani preku firmi na Kosta Jankovski, Bojana Bajrusevic Tref i Marko Milosevic. Od druga strana pritvoren e i Toni Micajkov Cvanciko, covek blizok do Branko Crvenkovski, inaku cuvar na edna neprijatna javna tajna na nasiot ni pretsedatel. Ako otvori usta Toni Cvanciko, ,,otide precedatelo,,, ako pak ,,zapee,, Momiro otide Gruevski i pola Vlada. Zatoa, najdobro e site da se drzat do ,,tutunskiot bos,, Bajrus Sejdiu i negovite 15 tona cigari . . . Duri mislam deka do denes odlicno im odi. A i mediumite odlicno se drzat. Glavna dilema im e dali Sejdiu e zet za sestra na Hasim Taci ili pak ovoj e sura na zetot za sestra na Sejdiu. Ima nesto vo ovaa mitska dilema!? Ama se oblozuvam vo zivot deka nikoj nema fokusot da go nasoci kon eden golem broj siluvani devojki, medju niv i maloletnici. Eve da prasam, znae li nekoj koja e maloletnata devojka fatena so Sejdiu za vreme na begstvoto!? Maloletna li e? Pominala li ginekoloski pregled denovive!? Nikoj ne istrazuva kolku ubistva se izvrseni od strana na Sejdiu i negovite banditi!? Nikoj da se svrti kon narkodilerstvoto kako glaven izvor na negovite prihodi!? Site mediumi kako papagali so denovi povtoruvaat edna ista glupava prikazna za 15 toni cigari, kako i za ekskluzivniot vozen park prepoln so luksuzni vozila. Nikoj da podseti deka Sejdiu i negovata banda so znaenje na nacalnikot Mile Andonovski, so kalasnikovi upadna na sednica na bord na direktori vo moment koga sopstvenik na TKK bese amerikanskiot biznismen Vasilis Morfopulos. Los-aren, Morfopulos na makedonskata berza, kako stranski investitor, go kupi kontrolniot paket na akcii na TKK od Tutunska Banka. E denes nieden medium ne se secava na ovoj kriminalen upad. I na nacinot na koj togasnata Vlada ne zastiti stranska investicija. Verojatno ne sakaat da go navredat eks premierot Vlado Buckovski i profesor Tupancevski i negoviot prijatel Zoran Stojankic. Ispadna denovive kako Bajrus Sejdiu od nebo da padnal vo dvorot na TKK!? KOSTOVA: Zosto nitu edna vlast vo Makedonija, pa i ovaa na Gruevski, ne saka da go rascisti svercot so cigarite od vremeto na 90-tite godini i embargoto, iako vo Srbija i vo Hrvatska se otvoraat del od ovie voeno-profiterski dalaveri? BOZINOVSKI: Zatoa sto vo Makedonija, Crna Gora, Hercegovina i delumno vo Srbija, seuste ,,banka,, drzat eks generali pripadnici na KOS i na UDBA. Centarot na ovoj kriminal e ,,Makedonija Tabak,,. Od tuka sve pocnuvalo I tuka sve zavrsuvalo. Dali se secavate nekoja makedonska vlada da istrazuvala kriminal vo ,,Makedonija Tabak,,!? Pa jas se ubiv od pisuvanje na ovaa tema. Vo Fokus, Start, Forum Plus, Vreme. Pisuvav so nadez deka NEKOJ od Vlada ce stavi kraj i ce gi spasi tutunarite vo Makedonija od kriminalci. Abe gi izbrkaa ludjeto do eden od fabrikite, od polinjata so tutun, gi isponizija, gi izberbatija najcesnite makedonski rabotnici. I sto ako sum napisal, sum se proslavil ete, sum napravil nekoe bedno novinarsko ime. A koj na tie ludje da im ja vrati denes cesta? Koj da im ja vrati izgubenata verba vo niv od strana na nivnite deca i vnuci? Koj da gi ubedi denes deka ne trebalo da gradat, da rabotat, da se macat? Trebalo da kradat, da svercuvaat, da pravat fals cigari, da stavaat radioaktiven tutun kojznae od koja vukoebina donesen!!! Gruevski ja ima sansata nesto od nesto da spasi. Pod uslov da gi razbrka poltronistata okolu nego, mediumskite megafoni i polupismenite i pijani portparoli. Za pocetok, neka se opkruzi so cesni profesionalci. Inaku, site pretstavnistva na ,,Makedonija Tabak,, vo SFRJ i vo stranstvo bile istovremeno i razuznavacki kelii. Danco Suturkov izmaltretiran od Ljube Boskovski i Ljubco Georgievski, predaden od Branko Crvenkovski, Straso Nelkovski i Ljupco Nastevski Supa - umre razocaran. Ostavi zad sebe milijardi neevidentirani dolari, sopstvenost na ,,Makedonija Tabak,,. Toj kesh so godini vece pliva niz Evropa, se investira i reinvestira. Preku banki kako ,,LHB,, i ,,NLB,, eve tie nasi dolari, denes ni se vracaat kako cist kapital na Balkanot. So niv raspolagaat finansiski strucnjaci kako Mitre Kolisevski, bracata Milo i Aca Djukanovic, Srdjan Kerim i Bodo Hombah, Kosta Jankovski, Ekrem Lukaj, Plinio Kukurin, Ante Vlahovic, Cane Subotic, Hrvoje Petrac, Djordji Jancevski i mnogumina drugi slicni na niv. Vo takva atmosfera ne mozete da ocekuvate od nitu edna vlast rascistuvanje so kriminal od minatoto. Pa eden Kosta Jankovski pred sekoi izbori nosi ponuda kaj dvete pobednicki strukturi onolku kolku sto ce se pobara od nego. Kaj Crvenkovski ja ima instalirano i svojata vnuka Natasa Savova. Znam samo deka kaj Gruevski nema ,,probieno,, ama somnicav sum ako znam deka obezbeduvacite na ,,Lupus,, vozat motorni vozila kupeni od Jankovski. A nekogas i milosta od Urko e dovolna. . . KOSTOVA: Imase li zakani od tutunskite bosovi? BOZINOVSKI: Zakani nemav. Imam direktni napadi. Preziveav dva atentati, naracani bas od toa milje. Prviot od Bajrus Sejdiu, edna noc pred lokalnite izbori, na 8. Septemvri 2000. Za toj napad toj od SVR Kumanovo dobi krivicna prijava, a sudskiot proces zaglavi kaj sudijkata Meri Manaki. Vsusnost, nikogas ne zapocna. Vtoriot atentat, vo Radio Tumba, naracan od Dragan Daravelski i tatko mu Tome Stojanovski, zaglavi kaj presudata na Goran Trajkovski Tajto. Ama toj ne gi kaza soizvrsitelite. Eden korumpiran policiski inspektor denes bogat sopstvenik na nekolku ekskluzivni parfimerii, Caslav Stojanovic, gi zataska site dokazi od toj slucaj. Den denes ja nema vrecata so dokazi. Ni oblekata ne mi ja vracaat. Ne mozele da ja najdat. Vo medjuvreme go rasvetliv atentatot sam, ama Jankulovska i Ivo Kotevski tolku mnogu me mrazat sto ne sakaat ni da cujat za preotvoranje na slucajot. Od zakanite imam edna audio snimena, vsusnost toa se nekolku zakanuvacki povici od Kosta Jankovski. Glavno se zakanuva deka, citiram: ,,ce mi gi ebe cerkite u usta,, me sovetuva ,,da gi odnesam na stomatolog za da im iscisti karies,, pa jasno i glasno priznava i potencira deka e PEDOFIL, a mi se zakanuva i vo ime na Milun Narandzc Limun (navodno belgradski mafijas, pripadnik na t. N. Surcinski Klan!?). Snimeniot materijal so prijava go dadov vo SVR Kumanovo. Nikomu nisto. Posle ovie povici zaminav vo Belgrad, posetiv nekolku adresi, se rasprasav za Limun i go pronajdov. Me odnese na rucek, zaedno so Predrag Rankovic Peconi, ja slusaa snimkata, pa posle Limun mu se javi na Kosta. Razgovorot ne bi go preraskazuval, ama znam deka denta i slednite nekolku dena zaedno so Kosta, voznemiren bil i Buco Lazov. Den denes ne znam koi se pricinite za toj voznemir. KOSTOVA: Go poznavase sega pokojniot Ivo Pukanic, koj za nekoi e najhrabriot novinar vo Hrvatska, za drugi reketar. Najcesto go pretstavuvaat kako kontroverzen zaradi negovite vrski so podzemjeto. Za TV Nova denovive ti izleze so tezata deka ubistvoto na Pukanic ima pecat na tutunskata mafija. Spored koi elementi dojde do vakva edna smela pretpostavka? BOZINOVSKI: Pukanic imase sreca, vo najcrnite vreminja vo Hrvatska, pod vlasta na Tudjman, da ima golem prijatel. Piter Galbrajt, togasniot amerikanski ambasador na SAD vo Hrvatska go zema vo zastita. Den denes vodeckite hrvatski, srpski, crnogorski, pa i makedonski novinari, koi svoite profesionalni uslugi gi davaat na VAC, ne mozat na Pukanic da mu ja prostat ovaa izborena novinarska sloboda. Od druga strana, koga Pukanic e vo prasanje stanuva zbor za golem hedonist. Pukanic morase da ja kupi najdobrata kola, dzip, najnov fotoaparat, se sto bese ultramoderno morase da pomine niz negovi race. Tocno e toa deka bese reketar. Gi reketirase hrvatskite citateli so po 12 kuni nedelno. Morase da gi izreketira za sekoj broj na ,,Nacional,, za da go izdade sledniot. Pa i vie od Fokus ste reketari. Neli e reket koga nekoj namesto da kupi dva leba vo petok, parite ce si gi dade za Fokus. A vas potoa ve reketira pecatnicata bidejci morate da i platite za da go otpecati sledniot broj. E televiziskite novinari ne se reketari. Niv gi gledate od sto morate i od sto nemate druga rabota. Ne im placate. Licno go poznavav Pukanic, a pokraj mene go zapoznaa uste nekolkumina kolegi i prijateli od Makedonija. Mu otvorav oci so kogo si ima rabota. Vo negoviot nedelnik objavuvase raboti za Subotic, Djukanovic, Andrija Draskovic, Kosta Jankovski, za tutunski bosovi cij mentalitet voopsto ne go poznava. Lani objavi ekskluzivno i edna strashna fotografija na koja se gleda crnogorskata ekipa okolu Marovic i Djukanovic, so Cane Subotic. I nas Srdjan Kerim e na taa slika. Vo hotel ,,Montenegro,, sopstvenost na Cane Subotic. Mu pisav meil vo maj godinava deka taa ekipa nikogas nema ova da mu go prosti. Znam komu se ne prostija vo godinite zad nas. Inaku, toa sto jas go tvrdam mozam i da go dokazam. Go poseduvam kompletnoto ,,crno,, knigovodstvo na ,,Makedonija Tabak,, od 1977-2002. Tamu sve pisuva, vo detali. Ama ima eden problem. Nacijata ne e spremna toa sega da go vospriemi. Ako go objavam toa sega, ce bide kako so temata za Bajrus Sejdiu vo 1999. Godina. Ce me smetaat za naludnicav. Vo sekoj slucaj, ona sto go znam e za vo rubrikata ,,Na srce mi lezi, na srce mi tezi,, na MTV kaj Slobodan Tomic. Ama treba da imam sreca da dobijam telefonska vrska. Segata na strana. Pukanic ne bese nikakov reketar. Samo bese ultrainteligenten mediumski izdavac koj vo eden moment pomisli za sebe, deka moze da vojuva so juzniot krak na balkanskata tutunska i politicka mafija, deka moze da prijateluva so ekipata od TDR Rovinj, paralelno da prijateluva so mafijasot Hrvoje Petrac, ama istovremeno da im deli politicki lekcii na Sanader, Milanovic i na ostanatite. Pukanic, opien od slavata i mocta, opien od glamur, ne ni pocuvstvuva deka TDR tajkunite Kukurin i Vlahovic se simnale ,,tamu dolu,, vo Srbija, Republika Srpska, na Kosovo, vo Crna Gora, Makedonija. Negovite dovcerasni prijateli od Rovinj preku noc se zdruzija so balkanskata tutunska mafija. Vsusnost, samo go pokazaa svoeto vistinsko lice. A nego go ostavija na cedilo. KOSTOVA: Serijalot napisi za balkanskata tutunska mafija sto Pukanic gi objavuvase pred nekolku godini vo Nacional vperija prst direktno vo Cane Subotic kako glaven bos podrzan od Milo Djukanovic ama i Zoran Djindjic. Spored svedocenjeto na Beba Popovic na sudskiot proces protiv zemunskiot klan Pukanic bil covek na sluzbite, serijalot bil finansiran od TD Rovinj, imal odredeni politicki i biznis motivi, i uspeal da ja podgree atmosferata vo Srbija za Djindjic kako svercer na cigari, neposredno pred negoviot atentat. Sto spored tebe e pozadina na napisite vo Nacional? BOZINOVSKI: Pukanic e bogat daleku pred da se zbogatat tajkunite od TDR. Kukurin i Vlahovic se zbogatija duri koga pocnaa da svercuvaat na Kosovo, vo Albanija, Crna Gora i Makedonija. Degutantno e po mene da se komentira bitanga kako Beba Popovic. Sovetnik na Premier koj e brutalno likvidiran. Da go sovetuval malku podobro denes bi bil ziv. Toa za mene e isto kako da go citirate Stevo Pendarovski, sovetnik za bezbednost na Trajkovski. Tolku dobro go sovetuval sto Trajkovski zavrsi kako sto zavrsi. Prvo, ne mi e jasno zosto potencirate Pukanic, pa Pukanic. I pukate na pozadina. Imaa tema i ja otvorija. Taa tema gi lansirase nadvor od Hrvatska. Nivnoto web izdanie na angliski jazik e obvrzno cetivo za sekoj diplomat. Pa celiot feljton vo Nacional go rabotese vrvniot novinar-istrazuvac Berislav Jelinic. So moja najminimalna pomos. Pa zar ne e idiotski da se kaze deka zad napisite na Zoran Dimitrovski ili Jadranka Kostova, pa i zad moite nekogasni vo Fokus stoi nekoj naracatel od nekoi sluzbi!? I deka ima pozadina. Zad mene stoese Teofil Blazevski, pa Ljupco Palevski, Saso Ordanovski i Aleksandar Damovski. Imaa licna steta. I mediumite koi gi vodea imaa steta. Gubea sponzori zaradi mene. Pa jas licno bi se ubil da stoi nekoja sluzba zad mene. Pa toa se najneinformirani i najnepismeni delovi od sekoja vlast. Postrojte gi na dnevna svetlina onie grevcinja od DBK vo dvorot na MVR, donesete TV kameri i snimajte gi nivnite odgovori na odredeni moi prasanja. Prikazete im nekoj triler vo kino sala, pa dajte im da napisat pismena rabota, sto zapomnile. Pa dajte gi tie ,,radovi,, vo mediumi. Makedonija ce pukne od Inaku, nekolku pati so Pukanic zestoko se raspravav vo negovata kancelarija zaradi upornoto pocetno forsiranje vo feljtonot - Djukanovic, pa Djukanovic. E presvrt se sluci koga vo Italija prebega i dobi status na zastiten svedok, budvaninot Srecko Kestner. Toj bese eden od cetvoricata bazni igraci na Dedo Danco vo Skopje, bea nosaci na kesh: Vanja Bokan, Cane Subotic, Miki Pesic, Srecko Kestner. Tocno znam vo koi stanovi ziveele i vo koi kreveti spiele. Kestner vo svojot iskaz za Nacional, na Berislav Jelinic mu ja kaza klucnata recenica: ,,Novac od cigareta smo helikopterima MUP-a Crne Gore, u crnim vrecama nosili u KREDITNU BANKU Skoplje!!!,, Posle ova Pukanic mi poveruva. I go ostavi Berislav da si ja dovrsi brilijantnata novinarska serija. Po ova mu go odnesov na Pukanic 11-nedelniot feljton za Makosped od Fokus. Se ubi od citanje i preveduvanje. I na kraj sfati deka Suturkov i Makosped se osnovaci na Kreditna banka. Bankata na Grcite, posle smrtta na Dedo Danco, im ja prodade Dosta Dimovska. Denes e ,,Alfa Banka,,. Taka Pukanic sfati deka Djukanovic samo e organizator (priem i plasman kon Italija!) na tranzitot na cigarite sto doadjaa glavno od Skopje i Kipar. Problem e sto suetnite Hrvati, kako i Srbi, kako i Makedonci, ne sakaat da cujat sto tamu pisuva nekoja Jadranka vo Fokus ili nekojsi Curuvija vo Telegraf ili nekojsi Jelinic vo Nacional. Site se najpametni sami za sebe. E sega koga im eksplodira problemot sred Zagreb, crtaat alanfordovski fotoroboti, cekaat gradjanite da im kazat, kutrite... KOSTOVA: Ocekuvas li istragata vo Hrvatska za negovoto ubistvo da dade rezultati? BOZINOVSKI: Ne ocekuvam. Ne moze da se ocekuva rezultat od policija i obvinitelstvo, dokazano nesposobni da rasvetlat nekolku svezi slucai na pretepuvanje na novinari i direktori na javni pretprijatija. Hrvatska ima problem so etablirana mafija od BiH, Srbija, Kosovo i Makedonija koja poseduva nivni pasos. Toj aparat so godini e treniran da se koncentrira glavno na Srbija kako opasnost. Sega odednas, pred vratite na EU, bukvalno e nevazno koj od koja nacija e. Ispadna deka sekoj kriminalec so malku povece pari moze da kupi hrvatski pasos. I Hrvatite imaat slicen problem kako Gruevski. Treba da si rascistat po doma, so svoite bratucedi. I da si proverat kolku ,,Bajrusi,, shir Lijepa Nasa kreiraat zivot i politika. Zoran Djindjic zadocni so SABJA tri dena i izgubi glava, Sanader posle ubistvata na Ivana Hodak i Ivo Pukanic e premier sam na sebe. Za mene, Gruevski ima najvece sansi od site trojca. Denovive imase ,,madina,, da zasece najdlaboko...
__________________ Zoran Bozinovski Последно изменето од Bozinovski; 01-11-2008 во 19:47. |
| | |
| | #2 (Линк до мислењето) Најгоре |
| ...sweet poison... Регистриран: Oct 2008 Локација: elsewhere
Мислења: 160
| Eh. Zorane, Zorane, ushte imash obraz da pishuvash za nechij profesionalizam, zasrami se! I uste ke napishesh: ..."NEGOVATA licna i klucna minatogodisna kurvinska uloga vo mojata javna profesionalna egzekucija posle istoriskata emisija BISERI!!!"...no ne si chovek da ti zameri, tolku ti e pametot!!! Patem sam izvrshi harikiri na tvojata novinarska profesija, leshinaru eden!!!...i podobro sam shto se egzekutirashe, polesno za tebe a i za nas polesno i podobro, im olesni na prijatelite koi gi sozdade so svoeto otrovno i perverzno pero i um... A i onaka mnogu se nakotija takvi kako tebe vo makedonskata sedma sila i ja zatruja! Pozdrav
__________________ ...Seduce my mind and you can have my body, find my soul and I'm yours forever!... Последно изменето од leona; 02-11-2008 во 00:42. |
| | |
| | #3 (Линк до мислењето) Најгоре |
| _________ Регистриран: May 2005 Локација: Германија
Мислења: 6.601
Се согласиле 6 пати во 5 мислења
| не би било лошо ако постираш некои додатни работи во таа насока, се разбира според лична твоја проценка. поздрав
__________________ home sweet home |
| | |
| | #4 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Mu reklo magareto na zajakot lele kolkavi ti se usite.
__________________ Тошо Мачорот |
| | |
| | #5 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jun 2007 Локација: Kumanovo, Macedonia, Macedonia.
| Te obozavam leona. Bi sakal sto povece vakvi kako tebe da se javuvaat. Jas vece godina dena (posle biseri!) za nikogo i nikade ne pisuvam vo makedonija. Bas deka sum najzasluzniot za truenjeto na sedmata sila. Najlosiot, najperverzniot, najnepismeniot "novinar". ama ne ja tepav po usinja jadranka s. Kostova da me bara i tripati da insistira da odgovoram na nejzinite prasanja. Ima strucnjaci novinari, eksperti vo makedonija,. Visokoobrazovani i specijalizirani i educirani po ameriki - sposobni da i go objasnat i fenomenot bajrus sejdiu i fenomenot ivo pukanic. Taa mi se zapna leona: zoki te molam! Ti si najbolji, ti si jedini, ti si ekspertot!!! Demek, posle mene bilo potop vo makedonija. A ne e. Si zaminav letovo od makedonija, so nekolku patni torbi vo koi ni go sobra celiot imot na soprugata, mojot, na cerkite. Si zaminavme so radost, ne so gorcina. Zaminavme vo podobar i poubav svet. I tamu ne cveta cvece, ne e najidealno, ama barem ne ne "jadat" kako vo makedonija sto ne jadea. i taman se smiriv, taman zaboraviv na organiziraniot kriminal vo makedonija, na celata ludnica sto se sluci posle biseri, taman se izraduvav deka okolnostite pod koi se sluci nesrecata na toshe ste gi ispitale i bez mene i ste podignale obvinenie protiv vozacot i bez mene, taman...koga ete ti ja jadranka: zoki ti si najbolji!!! A znam leona deka ne sum najbolji. Duri po ime i prezime znam koi se bolji od mene u makedonija. Ama ne im davate sansa. I nema da ima ja dadete nikogas. Znam deka barem trojca od petminata podobri od mene vece se gotvat da si zaminat od makedonija. Samo ne znam dali nivnite deca ce gi ispisat od uciliste pobrzo od moite dve cerki. Moite gi ispisaa za osum minuti. edvaj cekaa... te ljubam leona...
__________________ Zoran Bozinovski |
| | |
| | #6 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија Регистриран: Mar 2005 Локација: .
Мислења: 925
Се согласиле 1 пат во 1 мислење
| Eh. Zorane, Zorane, ushte imash obraz da pishuvash za nechij profesionalizam, zasrami se! I uste ke napishesh: ..."NEGOVATA licna i klucna minatogodisna kurvinska uloga vo mojata javna profesionalna egzekucija posle istoriskata emisija BISERI!!!"...no ne si chovek da ti zameri, tolku ti e pametot!!! Patem sam izvrshi harikiri na tvojata novinarska profesija, leshinaru eden!!!...i podobro sam shto se egzekutirashe, polesno za tebe a i za nas polesno i podobro, im olesni na prijatelite koi gi sozdade so svoeto otrovno i perverzno pero i um... A i onaka mnogu se nakotija takvi kako tebe vo makedonskata sedma sila i ja zatruja! Pozdrav |
| | |
| | #7 (Линк до мислењето) Најгоре |
| te obozavam leona. Bi sakal sto povece vakvi kako tebe da se javuvaat. Jas vece godina dena (posle biseri!) za nikogo i nikade ne pisuvam vo makedonija. Bas deka sum najzasluzniot za truenjeto na sedmata sila. Najlosiot, najperverzniot, najnepismeniot "novinar". ama ne ja tepav po usinja jadranka s. Kostova da me bara i tripati da insistira da odgovoram na nejzinite prasanja. Ima strucnjaci novinari, eksperti vo makedonija,. Visokoobrazovani i specijalizirani i educirani po ameriki - sposobni da i go objasnat i fenomenot bajrus sejdiu i fenomenot ivo pukanic. Taa mi se zapna leona: zoki te molam! Ti si najbolji, ti si jedini, ti si ekspertot!!! Demek, posle mene bilo potop vo makedonija. A ne e. Si zaminav letovo od makedonija, so nekolku patni torbi vo koi ni go sobra celiot imot na soprugata, mojot, na cerkite. Si zaminavme so radost, ne so gorcina. Zaminavme vo podobar i poubav svet. I tamu ne cveta cvece, ne e najidealno, ama barem ne ne "jadat" kako vo makedonija sto ne jadea. i taman se smiriv, taman zaboraviv na organiziraniot kriminal vo makedonija, na celata ludnica sto se sluci posle biseri, taman se izraduvav deka okolnostite pod koi se sluci nesrecata na toshe ste gi ispitale i bez mene i ste podignale obvinenie protiv vozacot i bez mene, taman...koga ete ti ja jadranka: zoki ti si najbolji!!! A znam leona deka ne sum najbolji. Duri po ime i prezime znam koi se bolji od mene u makedonija. Ama ne im davate sansa. I nema da ima ja dadete nikogas. Znam deka barem trojca od petminata podobri od mene vece se gotvat da si zaminat od makedonija. Samo ne znam dali nivnite deca ce gi ispisat od uciliste pobrzo od moite dve cerki. Moite gi ispisaa za osum minuti. edvaj cekaa... te ljubam leona... ...да, знаеме Зоки дека си "најбољи"...се докажа и покажа како таков...иако искрено и јас бев една од заблудените кои ги голтаа твоите текстови, но ме просветлија некои твои писанија и ја сфатив заблудата, особено последните твои текстови во неделникот на кој плукаш, фамозното твое харикири во Бисери и твојот обид да се оправдаш со испраќање на ПП до мене на еден друг форум... ...да Зоки најдобар си,особено те бива за рекет новинарство и безочно бркање на сензационализам по секоја цена во обид за самопромоција и хранење на сопственoто его...но те разбирам, тешко ти е, неразбран си, а потребен ти е публицитет, гладен си, а сите врати си ги затвори па ти останаа само форумите во надеж дека ќе најдеш место за задоволување на своите болни страсти и амбиции и нормално сега ќе плукаш и на оние кои те промовираа и те подржуваа, секако додека не прогледаа... Браво Зоки и ти благодарам што уште еднаш ми потврдуваш дека не сум погрешила во однос на твоите ментални перформанси... ...with love... leona
__________________ ...Seduce my mind and you can have my body, find my soul and I'm yours forever!... |
| | |
| | #8 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумџија Регистриран: Apr 2006 Локација: Macedonia, Macedonia.
Мислења: 987
| Leona !!! - Mozebi i Zoran igral "prljavo" zaradi informacii ili zamisleni negovi misii, ama da go stavash "Fokus" t.e Nikolcheta pred nego e toa nikako ne mozam da ti go sfatam ?! ...Zoran Bozinoski ako igrashe kako Nikolche nema da bide zatvaran, pljachkan i se do progonuvan od sopstevnata si zemja, barem nemashe da dozvoli... ...No Nikolche zivee vo ovaa nasa zemja Makedonija a ja pljachka i pluka po site nejzini istoriski vrednosti, Toj e pred se bolno i skapano - BUGAROFILCHE !!! ...I naparvi go esapov te molama na Nikocheta nedelen mizeren tiraz po cena od 50, den. Soberi se pa podeli na : - redakcija za plati, honorari i ostanati davachki kon drzavata, - trosoci za dizajn,pechatenje i sl. - transportni troshoci, - prodazba-kolporteri, dukani i sl. - izgubenite sudski sporovi vo iljadnici evra kako onaa od B.C a kamo li site dr. - UDARNI TERMINI PO MEDIUMITE DA GO slushame KRESHTAVOTO glasche od Nikolcheta (znaesh li kolku e minuta vakva reklama i kolku vesnici vo drzavata si ovozmozuvaat vakov luksuz ?!) ...Leona se nmetnuva samo prashanjeto - OD KADE MU SE PARITE ? I dvata edinstveno vozmozni odgovori : 1. Reket za koj neshto spomnuva Bozinovski ili 2. Tatarite od taa " slavna strana- B`lgarija" go keshiraat za da ni re-tushiraat makedonskata istorija preku na NIkolcheta perata - negovoto, Zoki Dimitrovski, Zoki Todorovski, Vlado Perev i ostala bagra... Pozdrav
__________________ Nema dela bez vera, nitu vera bez dela |
| | |
| | #9 (Линк до мислењето) Најгоре |
|
| | |
| | #10 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Toni... - Od reklamite ?! ...Daj te molam !!!! ...Velija so gotovi novinari od A1, so kompletna oprema i isti informacii samo na hartija, so svoja pechatnica, pa zaglaven e so dvata svoi sekoj-dnevni vesnici (Vreme i Spic) i vo niv sekoj-dnevni (a pobrojni od na Fokus) reklami...duri mu pretat ke mu ja zemat.. ..Fokus se pojavuva 4 pati mesechno i go konsumira samo mal i eden te isti broj chitateli, t.e nema propaganden efekt za da nekoja kompanija frla pari kaj nego... ..Zatoa, edinstveniot logichen odgovor mi se vrti okolu dvete moznosti- reket i Tatarite (moze i kombinacija od dvete)
| | |
| | #11 (Линк до мислењето) Најгоре |
| יְהֵא שְׁמֵהּ רַבָּא מְבָ Регистриран: Oct 2006 Локација: selo CER - Kicevsko Возраст: 35
Мислења: 10.079
| Bozinovski ! Pred nekoe vreme beshe marioneta na sdsm! Sega so kogo si? Koj ponudi poveke?
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
| | #12 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Apr 2008
Мислења: 38
| Рекламите кај Велија се или од неговите фирми или многу малку пари од рекламите одат кај печатените медиуми, тој нуди пакети, за помала сума него реална, нуди рекламирање на А1 (сега и А2), Време и Шпиц. Плус еден весник е бесплатен, а другиот најмалку три пати помалку од реална цена која што би требало да ја има еден дневен весник. А, кога ќе се земе и поголем број на вработени се доаѓа до тоа зошто толку лошо им оди на неговите весници. И убаво напиша ’Velija so gotovi novinari od A1, so kompletna oprema i isti informacii samo na hartija’, зошто некој би сакал да купува весник и да го прочита она што веќе го слушнал бесплатно најмалку два пати на ден?! Не сум некој голем стручњак околу маркетинг и за тоа во кои медиму се исплати да се рекламира, но, сепак, Фокус е најтиражен и највлијателен неделник и немаме друг пример во Македонија еден неделник да издржи толку време да биде на врвот. Кога сум зборувал со стручни за маркетинг ми кажувале дека кога некој се рекламира во неделник оди со логика дека неделници купуваат луѓе со поголема куповна моќ и луѓе кои што се повеќе едуцирани, па таму некој си ја препознава својата целна група. И колку што знам, токму поради овие работи ’реклами-притисоци’ Фокус еден период излегуваше без реклами, односно живееше само од тиражот. И сега кај нас нема друг неделник кој што може да му парира. Глубус сакаше да изгура на хрватскиот бренд, но не му успеа, народот не го прифати, Форум со Чашуле прави нешто и само за нив може да се каже дека се некаква конкуренција, но еден голем период немаше никој да им биде конкуренција. А, тоа што го има Фокус е ништо за разлика од тоа што го има Национал - Иво Пуканиќ, од феноменални простории до новинарска академија, да не зборуваме како луксузно живееше Пуканиќ. Можеби чесно си ги заработил и маестрално се снашол во тие води. Но, ако тој се тоа го достигнал на професионален начин, незнам зошто барем мал дел од такво богатство не би можел во Македонија да заработи човек кој што деценија и нешто е на врвот во својата професија. |
| | |
| | #13 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Драги мои, особено Леона. Научете еднаш во овој живот да не ме гледате мене него моите дела. Исто и Никола Младенов. Гледајте ги неговите дела. Исто гледајте ги и останатите во македонското новинарство. Уредници, новинари, колумнисти. Можете за мене да мислите што сакате. Не сум ни гладен за публицитет, ни болен за слава, ни пак за многу големи пари. Сакате верувајте сакате не верувајте. Имам горе-долу да ви кажам јавно некои работи. Еве точка по точка: 1. Никогаш не сум бил член на ниту една политичка партија почнувајќи од Сојузот на комунистите. Роден сум 1966. Значи не сум од скоро на овој свет. Не сум виновен што сум од 6 години активно во медиумите а син сум на новинар кој е активен од 1967. Значи (ин)директно и јас сум новинар цел живот. Виновен сум што од првиот ден на осамостојувањето на Република Македонија јавно застапувам теза дека со оваа држава и овој народ владее нераспаднат Сојуз на комунисти т. е. екс функционери кои никогаш во оној СК не би добиле шанса. Денес се распоредени во 39 политички партии со македонски, албански, турски, ромски,српски и којзнае уште не каков предзнак. Сите тие партии денес се демократски ама со лидершип и потесно раководство кое нема ни промил демократски капацитет. Оваа теза ја застапувам од 1990 година наваму. Денешните премиери, претседатели, министри, директори, од Словенија до Македонија како мои современици ги имам запознато на младински слетови по повод 25. мај, на Универзијади, Медитерански игри, по младински работни акции и сл. 2. Никогаш не сум работел во државна установа и не сум примал плата од Буџет. Истото важи и за мојата сопруга. Во мини бизнисот што се обидовме да го стабилизираме не успеавме поради спрегата на СДСМ-ВМРО ДПМНЕ и ДПА од Куманово да не уништат по секоја цена. Во момент кога сопругата заработи воспаление на белите дробови ставивме клуч на бизнисот. И пуштивме све да иде у фину лепу материну. СДСМ се распадна, ДПМНЕ од Куманово одамна не постои а хомосексуалците од ДПА кои се настрвија на бизнисот на сопругата заминаа со нивниот лидер хомосексуалец Илир Селмани. За 17 години брак од Македонија, освен двете ќерки од 14 и 12 години и неколкуте патни торби, на заминување не понесовме ни кеш, ни тапија од куќа, ни наследство, ни кола. Велосипедот остана во Скопје. Заминавме со кредит подигнат од една банка, за што сме им благодарни. Исто сме благодарни на сите што не малтретираа сите овие години наназад. Излеговме од овој мрачен и темен вилает посилни и посвесни, поцврсти и порешени од било кога таму некаде да успееме. Македонија не ја мразиме, не ни е виновна. Не го мразиме ни овој народ. Не ги мразиме ни нашите прогонители. Сопругата и ќерките им одбиваат на глупоста и наивноста што се впуштија со мене да си имаат работа. Што го одбраа најпогрешниот начин да се справат со мене. Нашите душмани се душмани на моите сограѓани или на македонскиот народ во глобала. Ама јас за мојата борба против нив не барам никаква награда. Верувам дека не сте ме виделе никогаш како примам Ноемвриска награда на град Куманово. И не сте можеле бидејќи таа награда сегашниот градоначалник коцкар и алкохоличар др Зоран Дамјановски Циц му ја врачи на Бајруш Сејдиу...а новинарска награда имам уште помалку шанси да примам бидејќи таквите ги даваат на педери како Стојан Тренчевски. Знае политичката багра дека не смее да ме награди бидејќи на доделувањето ќе се случи скандал каков не е виден во историјата на осамостоена Македонија. 3. Не сум јас екскомунициран од медиумската заедница до степен да немам каде да работам или да пишувам. Или да немам каде да кажам што имам. Па сега ете пишувам по форуми. Ова е само форма каде што нема цензура. А овде имам и пријатели кои заслужуваат да им се обратам. Доказ дека има простор за мене во македонските медиуми е обидот на Јадранка Костова да ме има во последниот број на Фокус. Ама од формата „да ме има“ до слободната новинарска форма „да ги направи достапни моите ставови за јавноста“ има огромна разлика. Таа сакаше да манипулира со моите одговори, сакаше да има нешто за Иво Пуканиќ од мене, ама и да ги пренесе сите плуканици против него од интернет медиумите од Хрватска. А сакаше да пренесе и ставови на залижаното белградско педерче Беба Поповиќ. Јас само одбив да бидам зачин во турли тава од која сега се испотруени. Јас ви тврдам дека Фокус од вчера, после моето обраќање до јавноста никогаш веќе нема да биде „неделник кој појаснува факти“. Во таа игра влог е мојот живот и мојата глава. Два атентати преживеав. Го очекувам и третиот. Ама мојата борба нема да престане. И свињата Николче нема да го оставам на мира. Не го бранат десет полициски ескадрони...освен овде, обраќањето го пуштив на уште 850 мошне битни маил адреси. 4. Веројатно не ви е јасна мојата врска со Фокус. Па ќе ви ја појаснам. Таму почнав да пишувам од денот (мај 1999) кога уредник стана Теофил Блажевски. Си заминав на денот кога си замина Блажевски (ноември 2002). Теофил бираше екипа, Теофил ме „регрутираше“ за Фокус. Заедно дојдовме заедно си отидовме. Со писмен отказ. Никола Младенов го гледав еднаш месечно на пет минути кога ми даваше плата. За три години ниту еднаш не му го потхранив егото, ниту му се додворував, ниту се исплашив од него. Единствено еден професор на правниот факулет кој извонредно ги познава односите во Фокус го дефинираше мојот ангажман во тој неделник: „Николче никогаш нема да сфати дека ти уствари го користиш неговиот излог за јавно истакнеш свој новинарски производ. Тој само мисли дека те има...“, ми објаснуваше професорот. Сфатив дека тоа е вистина кога минатата година, во ова исто време, иако ме мрази, Николче прати човек да ме моли ексклузивно да го објавам текстот за „Будванска Ривиера“ (што му го продаде тој број на Фокус за 48 часа!). И тогаш не беше свесен дека јас неговиот излог сум го искористил по којзнае кој пат!!! Ама пошто е наивен, затворен во четири ѕида и лесен за манипулација, после „Бисери“ ми даде отказ по смс. Немаше муда да седне и да ме погледа во очи. Таа мушка пизда со човеколик изглед, до лани само мислеше дека вечно ќе не распродава неказнето. На смс разделбата само му најавив дека ќе го казнам, ама кога тоа ќе биде ќе определам јас. Инаку, мојата „продажба“ ја договорил во една државна институција, предпладнето на денот на емитување на снимката на „Бисери“ (среда предпладне). Влегол на спореден влез за да не го видат (а го снимиле на надзорни камери глупавиот!) и ме „продал“ како живо месо!!! 5. На Бисери не извршив харакири. За некоја година јавноста ќе сфати дека само сум авансирал за иднината. Повлеков потези кои вечерта ги ковертирав. Поставив прашања кои никому освен на мафијата не и беа јасни. Ако добро резонирам сеуште година дена после сообраќајката немате одговори на многу нејасни прашања. Јас знам зошто отидов на емисијата, јас знам што точно таму се случи. Знае и Николче, знае и Бане Томато и сопругата му Ирена. Знае и Јован Илиевски и Сашо Мијалков. Уште некој знае. Најгнасното од све таму што се случи, беше проѕирната местенка да се повикаат новинари на прес конференција, а пет минути пред почеток да им соопштиш дека све што ќе биде снимено ќе биде и емитувано. Три саата траеше таа кланица. Организирана од Ирена и Бане Поповиќ кои знаеја дека сум дојден заради нив и нивното долгогодишно учество во затајување данок, во перење Буџетски пари (кои и денес ги перат преку владини проекти!!!), во исчезнување на продуцентот Доби Тасев и многу, многу, други гнасни работи. Ама, ќе дочекам ден и таа приказна да ја отворам. И да го прашам Јован Илиевски зошто кривичната пријава од 2005 за даночно затајување на Ирена Поповиќ, која ја поднел како тогашен полициски инспектор - ден денес стои неактивирана!!!??? Може рекет е во прашање!? 6. Не сум рекетар и не знам како тоа се прави при живи Никола Младенов, Драган Павловиќ Латас, Ивона Талевска, Слободан Томиќ и остали. Треба да имаш уредничка или сопственичка моќ за да изрекетираш не само во Македонија. Било каде. Вие не ли сте свесни дека Николче Младенов не го измислил Фокус за да рекетира Зоран Божиновски за свое конто? Како јас да изрекетирам полициски кодош и шарлатан како Јордан Ристовски Ливада, преку смс пораки, во име на Никола Младенов, со кого сме на смрт скарани? Научна фантастика!!! Ама во таа клопка се фати Јадранка Костова, ми го сервира Младенов и ме врати на јавна сцена во Македонија. Каде народот ме доживува како рекетар, ама тоа е релативна работа. Ама никако ниту една институција да ме процесуира за рекет или обид за рекет. Никако да ме фатат. Толку ли сум способен? Или они се неспособни? Точно е само дека имаше обид од страна на Љиљана Петровиќ на почетокот на оваа година, да ме смести во притвор па во затвор, со пријава за вознемирување со смс пораки. Арно ама, има неписмена будала за адвокат кој ја наговарал, Мики Вујиќ (адвокат на криминалната организација СДСМ!). Поднеле пријава во МВР, ги подучувал како да ја напишат началникот за сузбивање на брутален и насилен криминал Цветан Божиновски. Е кога ме повика на „информативен“ едно интересно инспекторче, ми соопшти дека не следи медиуми, не чита весници, дека во папката нема на увид какви се тоа вознемирувачки смс пораки за кои сум пријавен. И на крај ме праша: „Може ли пријателе ти на мене да ми кажеш што јас тебе уствари треба да те прашам!?“ Да не е трагично би било комично. Искористив прилика да пријавам кај истиот инспектор перење на пари, дадов фотокопија од она што го имав и си заминав. Се разбира дека до денешен ден месеци и месеци подоцна, нема истрага за испрани 3, 8 милиони евра од случајот што им го дадов на послужавник. 7. За вечерва толку...
__________________ Zoran Bozinovski Последно изменето од Bozinovski; 03-11-2008 во 00:27. |
| | |
| | #14 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Apr 2008
Мислења: 38
| Значи, сакаш да кажеш дека Малденов го ’рекетирал’ Ливада со твоите одговори? |
| | |
| | #15 (Линк до мислењето) Најгоре |
| ... Регистриран: Apr 2008
Мислења: 1.160
| |
| | |
| | #16 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | ..... Научете еднаш во овој живот да не ме гледате мене него моите дела. Исто и Никола Младенов. Гледајте ги неговите дела. Исто гледајте ги и останатите во македонското новинарство. Уредници, новинари, колумнисти. Можете за мене да мислите што сакате. .... За 17 години брак од Македонија, освен двете ќерки од 14 и 12 години и неколкуте патни торби, на заминување не понесовме ни кеш, ни тапија од куќа, ни наследство, ни кола. Велосипедот остана во Скопје. Заминавме со кредит подигнат од една банка, за што сме им благодарни. ..... Znaci toa ne se vazi. Za covek roden 1966, znaci 43godisen, so raboten vek od 15>godini, fakultetski obrazuvan, so svoj familijaren biznis (vo eden period), da zarabotis samo nekolku patni torbi, velosiped i nenamenski kredit mislam deka e katastrofa i deka treba sam sebe da se zaprasas kade si gi spizdil site godini unazad. Ili si navistina nesposoben ili navistina, navistina nesposoben. Drugo ne mi doaga na pamet. sorry. ps Postuem ako patnite torbi ti bile polni so vrzopcinja evra naredeni edno do drugo, onaka filmski, a ti ovde sega ni letas gulabi.
| | |
| | #17 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2008
Мислења: 2
| Pocituvani drugari i drugarki, taka Vi se obraca Zoran Bozinovski pa go pocituvam negoviot stav. Mojata profesija e advokat. Diplomiran pravnik so polozen pravosuden ispit. Dodeka rastev i sozrevav kako licnost i profesionalec so godini gi citav i seuste gi citam tekstovite potpisani od nasiot prijatel i smetam deka jasno i glasno treba da kazam deka go podrzuvam celosno i izrazuvam gadenje od seto ona sto se slucuva i sto moze da se sluci i od toa kako celata makedonska javnost, policija, novinari , javno obvinitelstvo so godini molci. Nastrana sto samata novinarska fela napagja svoj kolega namesto da se zainteresira i podistrazi dali covekot e vo pravo. Ona sto go gledam vo tekstot e dovolno da se pokrene istraga koe soglasno so Ustavot i zakonot go ima kako dolznost Javniot obvinitel. Jadranka Kostova treba da se zamisli dali i ponatamu sebesi treba da se smeta za novinar, posle takviot napis vo Fokus vo koj otvoreno napadna licnost koja so godini javno pisuva za tutunskata mafija, organiziraniot criminal i za ona sto tokmu denovive e tolku aktuelno-Pepel...I da podrazmisli dali sebesi ne se stava vo funkcija tokmu na istite koi se gonat. Od Kumanovo sum , go znam Zoran Bozinovski od dete i go smetam za edna od najpozitivnite licnosti koi so svoite dela pokazuvaat kolku im znacat Makedonija i lugjeto vo nea. Zborovite se mnogu prazna rabota. Bez ogled na toa sto dobrite dela sekogas se kaznuvaat, na posledicvite koi gi cuvstvuva so svoeto semejstvo, toj i ponatamu uspesno ja turka svojata prikazna I pisuva za nea, prikazna koja ne samo na tloto na Makedonija tuku e regionalno ne dava na naroot balkanski da izleze od svojata apatija i popusto gi bara denovite ...koga Tito bese ziv.. Ne ni treba Tito, ne ni e potreben nikoj za da digneme glava pocituvani, treba samo da pogledneme dlaboko vo sebe i da se preispitame koi sme i sto sakame vo zivotot. Sakame li navednata glava, brzi pari, prazen zivot ili cesno i trudoljubivo napred. Sakame li postojano da ne gazi grupa od nekolku lugje koi zivotot ni go unistija na najgolem del od nas, pa se cudime kako utre ce se razbudime i kako li ce preziveeme. Seto ona sto go mislam ne moze da stane vo nekolku reda, megjutoa isprovocirana I ne nicim izazvana tuku so povod go pisuvam ova pismo do vas, kako makedonska inteligencija. Najdobar nacin da preziveeme e da se borime. Da se borime profesionalno I privatno, pa maker I so agrar da prezivuvame, zatoa sto znaeme deka eden den seto to ce dovede do poinakov zivot, ako ne za nas togas za nasite najmili. Dosta e od porakite od tipot taka bilo taka i ce bide. Glupavi se onie koi se borat, I samo heroite ginat. Pa ako bilo taka i taka i ce bide, coveckata civilizacija ne bi bila denes tamu kade sto e. Poedincite se tie sto na grbot go nosat napredokot na sekoja civilizacija, pa iako procesot e makotrpen sepak nesto se dvizi. Dajte bidete makar na marginite na ona sto se slucuva, na pozitivnite promeni, pocuvstvuvajte deka ste del od nesto golemo i neka se isturka prikaznata Pepel do kraj. Neka ostane samo Pepel od ona sto nekogas bilo. Od site kriminalni privatizacii, unisteni zivoti, propadnati mladosti. Mozebi ona sto go pisuvam ce vi zazvuci premnogu poeticno, megjutoa smetajte na toa deka vo Rusija vo vremeto na Stalin poetite bile najgolemi neprijateli. Od ona kolku sto go poznavam Zoran, veruvam i 100 % sum sigurna deka seto ona sto go kazuva vo intervjuto e vistina i ne zboruva bez fakti. Vo ova pismo mu ja izrazuvam svojata podrska i pocit kako na golem covek. Golem covek zatoa sto zboruva od imeto na onie sto toa ne go mozat, sto e glas na narodot, glas za site sto istoto go misat i go gledaat a nemaat hrabrost ili se premnogu uplaseni za svoite semejstva pa ne smeat da go kazat glasno, a toa soglasno so site megjunarodni dokumenti za covekovi prava go pravi Branitel na covekovite prava. Bez ogled dali e bravar ili novinar, toa nesto nikoj ne moze da mu go odzeme.Nitu na nam. Pozdrav I pocit do site, Olivera Docevska |
| | |
| | #18 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Mnogu vistinito... Znaci sega, ce se potrudish da ja ima istragata koja sto tvrdish kako pravnik deka moze da ja ima? Ili ce ostaneme pak na strani i strani internet tekst, koi jas i bash ne sakam da gi citam so utrinskovo kafe ama ete, ste se trudele da gi iznapishete. |
| | |
| | #19 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2008
Мислења: 2
| I ova e mnogu vistinito pocituvan reader55.Ako toa zavisi od mene, ce se potrudam da ja ima. Otvoriv da procitam dali ima komentari.I tuka ce zavrsi seta moja polemika na ovaa tema. Navistina nemam vreme za prazni zborovi.I povelete predstavete se drug pat so Vaseto ime barem, za da javnosta znae so kogo razgovara. Ne pocituvam lugje sto se krijat zad tajni iminja, i zatoa i ne gi sakam vakvite forumi. Leona, Reader, itd....Pozdrav do site. I vece nema da ucestvuvam. Olivera |
| | |
| | #20 (Линк до мислењето) Најгоре |
| יְהֵא שְׁמֵהּ רַבָּא מְבָ Регистриран: Oct 2006 Локација: selo CER - Kicevsko Возраст: 35
| i eve poshto javno povikuvash na iminja i preziminja eve ti moe Aleksandar Zmejkovski od skopje naselba aerodrom
__________________ I am that which grips the heart in fright, hearkens night and silence the light!! Peace is lie, there is only a passion, Trough passion i gain strength, Trough strength i gain power, Trough power i gain victory, Trough victory my chains are broken. The Force shall set me free |
| | |
| | #21 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Bozinovski... 1. Ne se reketira samo tuka, ushte podobro toa se pravi od nadvor pa trebashe da go dobroish ushte - Biljana Sekulovska, Svetle Jovanovska i Tanja Milevska od Brisel... ...Naivno si gi plakaat tukashnive gazdi na TV-ii so godini ( kako neli "najspremni") a tie tamu se zaboravija pa edni te isti Evro-parlametarci ni vrtat i eden te isti muabet kako da toa Brisel od nas go bara - "Prodajte si go imeto"... ...Niv grchkite pari ubavo gi dvizat. Sigurno ima ushte vakvi "nadvoreshni' reketari, no.. 2. Ona shto nekako go izbegnuvash i shto barem za mene e vazno e prashanjeto .. ....Dali Nikolche pokraj reketarskite pari od ovoj ili onoj Makedonec tuka, prima bugarski pari za shirenje na najgnasnata propagandna - tatarskata ?!!! ...ne za drugo no za razlika od drzavnite neprijateli kriminalci samo ovde, toj ke so toa i drzaven neprijatel nash ufrlen i - vnatreshen... ..i pak ne za drugo no oti toj se "boreshe" neli protiv - "VNATRESNIOT A BOGAMI I NADVORESHNIOT NEPRIJTEL" ?!" Pozdrav Bozinovski ... - So ova i moeto prashanje... ..Dali i ti se pisha "B,garin po rod" seedno od koi tvoi sekako "opravdani" prichini pa ja zabega vo B`lgarija, ako si go napravil toa... ... Te molam prestani da drzish za drugi moralni predavanja ( mislam shto ne moralno a shto ne ! Pozdrav
| | |
| | #22 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Vo Bugarija imam otideno dvapati na po eden den, do Sofija, cisto turisticki. Nemam poim dali Nikola Mladenov zema pari od Tatarite (Bugarite verojatno se Tatari spored vas!) ili ne zema. Znam samo deka Ljubco Georgievski, Zoran Todorovski i taa opcija mu se epten bliski. Ljubco ima ekskluzivno pravo vo Fokus koga ce posaka da napise nesto protiv Makedonija toa i da go napravi. Reketot na Nikola e razvien na edno sosema drugo nivo. Pocekajte do petok, neka izleze nov broj na Fokus, neka mi odgovori na obvinuvanjata, belkim nema da ja ignorira mojata objava na vojna so nego, pa ce go objavam vo detali nacinot na koj Nikola Mladenov reketira. So prakticni primeri... Ne sum podnel baranje za nikakov drug pasos, osven za makedonskiot lani. Stariot go ispolniv, a neli bev nadvoresen clen na tenderskata komisija (bez pravo na glas!) za novi patni ispravi. Minatata godina go testirav noviot sistem za izdavanje patni ispravi. Od juli 2007 imam nov makedonski pasos. Ne planiram da podnesuvam baranje za nieden drug pasos. Sum se rodil Makedonec i Makedonec ce umram. Imam edna zaebana situacija vo semejstvoto. Tatkoto na mojot tatko, Ranko Bozinovski zaginal 1942 godina na rekata Treska, vo borba so balisti. Dedo mi zaginal za denes jas da mozam da se izjasnuvam kako Makedonec. Barem od pocituvanje kon negovite koski koi ne se ni pogrebani kade sto treba i kako sto treba, ne mi lici da baram pasos od bilo koja druga drzava osven Makedonija. Ete, takva mi bila sudbinata. Mene i kako Makedonec sekade me primaat, a kako novinar nemam nikakov problem da dobijam i Shengen viza. Amerikanska viza ne mi treba, bidejci vo SAD dosega ne sum imal ni potreba ni sansa da patuvam. Tolku na taa tema. Vo Grcija ne sum stapnal od avgust 1982. Ne ni planiram vece da stapnam. Ne gi mrazam. Ednostavno ne odam tamu kade ne sum pozelen. Nekade pogore, da ne se navracam, Jakov me ocenuva kako nesposoben zatoa sto ne sum zaminal so vrzopcinja evra ili taka nesto, zatoa sto ne sum zarabotal ne znam kolku pari. Iako Jakov nema da me razbere, sepak ce se obidam da mu pojasnam deka mene ne mi e voopsto tesko zaminuvanje so nekolku torbi polni garderoba. So sebe ponesov a sekade nosam ogromen kapacitet na intelektualna sopstvenost. Istrazuvam 12 godini organiziran kriminal i jasno sogledav kako toa se pravat brzi i lesni pari i kako uste polesno se strada i se gine za istite. Ima nekolku primeri samo vo Kumanovo, na mladi ludje koi so samoubistvo gi resile svoite dolznicko-doveritelski problemi. Mojata intelektualna sopstvenost, ona sto go imam vo sebe, plus ogromnata arhiva koja svedoci za nesrecata na mojot ograben narod, iljadnici tekstovi koi se odamna objaveni a duri denes na videlina izleguva vistinata - se moeto najgolemo bogatstvo. Toa vredi suvo zlato. Ostanuva nasledstvo za mojata postara cerka. Saka da stane novinarka. Uste sega vi tvrdam deka taa za nekoja godina ce ne nadmine i mene i tatko mi i ce bide mnogu pogolem i podobra novinar od nas dvajcata. Se razbira, so moja ogromna pomos i so semejnoto nasledstvo koe nea ja ceka da prodolzi tamu kade sto jas ce zastanam. Zatoa jas denes svesno i se zrtvuvam, uste posvesno vleguvam vo otvoreni konflikti so djubrinja kako Nikola Mladenov, Dragan Pavlovic Latas i slicnite na nas. Da napravam prostor za nea. Se razbira deka jas ne sum cvece za mirisanje i deka treba da me stigne kaznata i mene. Spremen sum za taa sankcija. Jas najiskreno vi tvrdam deka nie novinarite osven sto ja spodeluvame vinata za nesrecata na nasiot narod zaedno so politicarite sto ne donesoa do ova deredze - treba da se samolustrirame. Odamna predlagam da izlezeme javno i nie dvaesetina glasno da kazeme deka se povlekuvame od javnata scena, deka nema vece da pisuvame i da se pojavuvame na TV, deka im prepustame prostor na mladi i obrazuvani i cisti deca, neinficirani so virusi na politika, intrigi, reket i sve sto ide so toa. Moja nesreca e sto sum osamen so taa moja inicijativa...
| | |
| | #23 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Vo Bugarija imam otideno dvapati na po eden den, do Sofija, cisto turisticki. Nemam poim dali Nikola Mladenov zema pari od Tatarite (Bugarite verojatno se Tatari spored vas!) ili ne zema. Znam samo deka Ljubco Georgievski, Zoran Todorovski i taa opcija mu se epten bliski. Ljubco ima ekskluzivno pravo vo Fokus koga ce posaka da napise nesto protiv Makedonija toa i da go napravi. ... Zosto, O'zosto si rabotel i si tvorel vo vesnik i so luge koi vo sekoj moment se spremni i imaat volja, zelba interes sto i da e da pisuvaat loso protiv tvojata zemja Makedonija??? Tolku bile slatki tie pari pa te kupuvale ili sto....? Mislam mene ne mi e jasno. Germancite koi nisto ne pravele da im pomognat na Evreite se soucesnici vo zlostorot i nisto poveke. Site vraboteni vo Fokus, koi sedat zemaat pari i dremat dodeka Ljubco i kompanija ja rugaat ovaa zemja za mene ne se nisto drugo osven soucesnici vo predavstvata.
| | |
| | #24 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Epa ova e del od problemot so site pod 10 posta. Samo da se bara nesto i op... Pod nivo na shumot... |
| | |
| | #25 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Daj bidi malku posuptilna ako veke sakas da izvleces informacija ne ni ja vregaj inteligencijata i stazot vo postovi i godini na forumov sto go imame.
| | |
| | #26 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумски пензионер | Ми се гади од вакви квази новинари, квази подржувачи на квази новинари, а цревата ми се превртуваат од фактот дека работеле во медиум кој мамето ни го ебава, се поради пари. Не си толку морален и патриот, од самото тоа што си бил дел од тој весник и не се труди да се претставиш како маченик, бидејќи јас и сите останати многу повеќе сме измачени од тебе и од труењата кои ги пушта тој медиум. Убави прашања се надеваме на искрен одговор. Dobro ne te razbiram, ama na edno dqugo nivo ne si mi jasen. Te prasuvam kako covek, Makedonec. Zosto, O'zosto si rabotel i si tvorel vo vesnik i so luge koi vo sekoj moment se spremni i imaat volja, zelba interes sto i da e da pisuvaat loso protiv tvojata zemja Makedonija??? Tolku bile slatki tie pari pa te kupuvale ili sto....? ...
__________________ "Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот" Па како што би рекле во источна Африка: harambee! |
| | |
| | #27 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Dejan, velish ti se gadelo od kvazi novinari, pa jas iskreno vo makedonija ne poznavam "novinari" sve se kvazi eden nema zasluzen shto bi se narekol novinar, sve se platenici
| | |
| | #28 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Izborot e nikade da ne se raboti. Neka cisti sekoj vo svojot dvor. Jas cistam vo svojot dvor. Ni sum moralen, ni sum patriot, ni delam lekcii. Sum se osvestil deka me zloupotrebuvale i sum dal otkaz vo Fokus 2002 vo noemvri. Sekade kade sto sum pisuval sum bil povikan od urednicite ili sopstvenicite. Ako ocekuvate da mi kazete deka ne treba da rabotam nikade eve iskreno sakam da vi kazam deka i ne sakam od lani posle klanicata vo BISERI. I godina dena nikade vo Makedonija i ne pisuvam. NIkade i ne rabotam novinarstvo vo Makedonija. Ili kvazinovinarstvo, kako sakate narecete go. Ama edno treba da vi bide jasno. Jas ne vi go kradam budzetot koj go polnite sekojdnevno i ne sum cekal ni ovaa ni niedna prethodna vlada da mi uplati cash pari od nekoja kampanja. Vo zivot ne sum apliciral za nitu eden NVO proekt. Ednas SOROS dade pari na Radio Tumba Kumanovo i tie namenski pari do posledniot dolar bea uplateni na smetka na Utrinski Vesnik, bidejci pecatevme 11 dena pred izborite 2002 RADIO TUMBARNIK, bidejci egzekutorite na Ljubco Georgievski ni gi zaplenija predavatelite i opremata. Za toj TUMBARNIK podocna Lavovite me pretepaa. Ne barajte od mene da ne rabotam. Uste sinoca iskreno vi napisav deka sum soucesnik so (kvazi)novinarite vo nesrecata na mojot narod. Ama baram za toa javno da razgovarame, javno da se samolustrirame i da si zamineme od javnata scena. Nikola Mladenov i Latasa Pavlovic toa nikogas nema da go prifatat. Makedonija e bavca za niv, bavca od koja neiscrpno barat so godini nanazad. Za plata koja mi ja davale ili honorar (seedno!) sum pisuval za site najbitni mediumi vo Makedonija. Drugo objasnuvanje za mojot novinarski angazman nemam...
| | |
| | #29 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Bozinovski... 1.- Vo red e, sega te sfativ donekade, za mene e najvazno deka vo vakov za tebe "izgnanichki" moment ne si ja prodal i nacionalnosta kako shto toa nekoi pri prva teshkotija go pravat zemajki B`lgarski pasosh (kaza vo stranstvo si pa pretpostavuvav deka toa e "najlesnata" opcija - B`lgarija).. 2.- I bliskosta na Nikolcheta so "naj-Bolgarite" vo Makedonija - Ljubcho, Zoki Todorovski i ostali ja potvrduvash iako za pari ne znaesh shto e razbirlivo zatoa shto dobar si za reketarski pari da namirisash no tugo-drzavni izgleda - NE ! ...Ova poslednovo zashto kolku shto gledam po ne-odgovorot za koleshkite "Briselki" - Tanja Milevska, Biljana Sekulovska, Svetle Jovanovska koi ista pesna izvestitelska peat jasno e na chija vodenica chekaat - GR. (so ova i Nikolche pak na drugata - BULG).. ...a deka ogromni tugo-propagandni pari vo Makedonija se vrtat vidi koi se "naj-politichari i intelektualci" se raskokodakaa odnenadez za nashata makedonska nepopustlivost i grchkata "konstruktivnost"... ...samo shto Nikoche e daleku pred niv, toj e "prvoborec" protiv svojot makedonski narod i makedonska zemja koja kuknala, toa go praveshe ushte koga ovie ne znaeja shto "ubavi parichki"se onie od strana koga ke te pocheshaat.. Pozdrav
| | |
| | #30 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Mozam samo na tebe Karan O. Da ti kazam deka Biljana Sekulovska, Tanja Milevska i Svetlana Jovanovska nikogas vo zivotot ne sum gi zapoznal. Sekulovska ja imam sretnato nekolku pati slucajno, ama ne sme se ni zapoznale. Za nivnata rabota znam kolku sto znaete i vie. Od nivnite izvestai. Od druga strana nadvoresna politika voopsto ne me interesira, nitu pak ja razbiram. Baska, ne sakam diplomatski jazik i kazuvanje na rabotite na nacin na koj obicnite ludje treba da se ubijat od razmisluvanje sto toa nekoj sakal da im kaze. Pa posle cekaat objasnuvanje od ovdesni domicilni objasnuvaci koi pak rabotite si gi tolkuvaat onaka kako sto im odgovara.
| | |
| | #31 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Bozinovski... - O.K se razbravme ne ti e vo "fokusot" nadvoreshnata politika i toa e v ro red. No novinarkive gi spomnuvam kako "aktuelen vrznik" za edna druga interesna strana na Nikolche Mladenov a od koja se doosvetluva negovoto ne-delo a vrzano za samodeklariranata mu borba protiv " vnatreshniot a bogami i nadvoreshniot neprijatel" !... ... Siromaviot, od nego pogolem nadvoreshen a eve i od tvoite fakti i vnatreshen neprijatel, makedonskiot narod izgleda - nema zashto Ljubcho i drugite kako nego peeja i si go otpeeja, no Nikolche najuporen ostana. Tuzbi i oshteti se iznaplaka i pak na B`lgaro-tatarska svirka si pee li pee.. ...ako kaj da e ke dopee, novinarite prvi go napushtija. Jas go kupuvav najiskreno zaradi Prof. Cuculovski , Mirka Velinovska, Prof. Samak na vremeto a i za da sledam b`ugarskite opakovki od Nikolcheta. No sega koga eve site go napushtija retko a veruvam i drugite zashto na trafika kaj shto go zemav gledam i tie nekoj broj shto idea veke ne idat (nemalo kupci spored prodavachkata gi vrakale stalno pa sega otkazala).. ....kako i da e vaka nema daleku veke da odi... Pozdrav
| | |
| | #32 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Bozinovski, onaka laicki i gledano od strana, kolku tezi Nikola Mladenov vo evra?
| | |
| | #33 (Линк до мислењето) Најгоре |
| - Navistina, se pridruzuvam na parashnajeto od Jakov - kolku li tezi bi trebalo nesho da znaesh shtom si poveke za matnive pari vo Makedonija
| | |
| | #34 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2008
Мислења: 83
| Kakvi ne gluposti komunjarski se napisale ovde.. Kako prvo mnogu mi e zal sto citam deka Bozinovski e zivee nadvor od Makedonija.. Kako i sekoj Makedonec i nego go doprel komunjarskiot sindrom 'Izgoreni od Sonceto' pa moral da zamine odevde, strasno.. ovde uste i nekoj napisa, bil doskoresen partner, ili taka nesto, na sdsm.. Ama drski i bessramni gluposti od stilot na udba.. A koj go zatvori Bozinovski.. I za sto.. A komunjarcinja, ajde tresnete uste nekoja bljuvotina vo vas stil.. a odkoga mladenov vo sustina, se poveke i poveke stanuva igrac na ekipata na branko, sto vo svojot nedelnik, od broj vo broj se pojasno go manifestira, normalno deka sega nego ke go branite i velicate ovde.. Osobeno leona e na taa zadaca, pa ke ti recam ne jadi, trici ke recam aj ne drugo, zensko si, makar sto si komunjarka i toa so onaa petokraka so srp i cekan vnatre, stalinistickata, a ne drugata od titovcite.. I toa od onie komunjarki dobro opisani vo romanite na il grande Zivko Cingo prema koi i se snimi eden interesen film, vo koj film komunjarkata ne e ni svesna koj i go opna, za kakov mafijas vo sustina stanuvase zbor, koj se kriese zad partijata.. Prvo preslusaj se sto ke napises, pa napisi.. Ovde na forumov site znaat sto e kako e i koj e koj, a toa go znaat i graganite na Makedonija, barem na izborite go pokazaa toa jasno i glasno.. Dodusa ne glasaja za da gi gledaat sega ovie diletanstski cirkuzi, ama vo sekoj slucaj mu girasturija planovite na komunjarite, kako i da e.. a kolku tezi vo evra mladenov, ke go prasate branko, odkoga vo taa farsa navodna so sudenjata ispraja pari preku smetkite na nedelnikot da legnat na komunjarskite smetki i toa pod itna postapka.. golem pozdrav do Bozinovski i steta sto edinsteveno e aktiven na ovaj forum i sto momentalno mora da bide nadvor od drzavata.. A vie kodosi ajde mars na lustracija, ne go razbirate toa..? Koj zbor ne vi e jasen, toa go saka narodot da go vidi deka se slucuva, a ne da barate vie da ste glavni vo komisiite za lustracija, presedan par exelance.. Последно изменето од aleksandar makedonski; 12-11-2008 во 20:56. |
| | |
| | #35 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Edno ne me razbravte, jas ne sum vo Belgrad. Jas sum nasekade i ne sum nikade. Covek bez adresa. Vo Belgrad zamina moeto semejstvo (soprugata i dvete cerki!) posle desetgodisno maltretiranje zaradi mene. Srpskiot jazik i kirilskoto pismo se edinstvenite bliski i srodni na jazikot i pismoto sto moite cerki go ucea vo Kumanovo. Toa e edinstvenata pricina zosto se opredelija za Belgrad. Denes sum covek bez adresa. Ziv sum, a ne sum ziv. Posle dva atentati sosema mi e seedno. Dali ova mozete da go razberete!? Za mene odamna nema mesto vo sistemot na Republika Makedonija. Za sekoja nova vlast jas sum opasnost od prva kategorija. Zatoa sto vece istiot moment koga ce gi vidam predlog listite za pratenici ili sovetnici (ako izborite se lokalni!) na liderite i na partiite im pisuvam mail so jasno mislenje za KURTONITE i KRIMINIALCITE sto gi nudat na izbor. Koga imav adresa vo Kumanovo, policijata na Republika Makedonija komanduvana od SDSM (malku povece i pocesto!) i od VMRO DPMNE, po nalog na pravosudstvoto i obvinitelstvoto (komanduvani od isti strukturi) mi go napravija slednovo: 1. Na oci na moite dve maloletni cerki, za KLEVETA I NAVREDA, 19 pati vo period od 03-05 h. Me apsea od spienje i me nosea na pravenje zapisnik vo SVR Kumanovo, pa ponatamu na isporacuvanje vo Osnoven Sud Skopje ili Kumanovo, zavisno od kade idese narackata. Od stanicata vo Kumanovo, na ocigled na moi sogradjani redovno so lisici na racete bev sproveduvan vo Sud. Od tie 19 priveduvanja, samo vo dva navrati sum bil apsen pred polnoc, po sto nocta ja pominuvav vo policiski pritvor do sledniot den vo 08 h. Imam 16 pravosilni presudi za KLEVETA I NAVREDA i nikoj ne gi izvrsuva zatoa sto se prakticno neizvrsni. Takvo krivicno delo ne postoi vo normalni demokratski drzavi. Imam preku 80 privatni tuzbi za kleveta. Po niv mi montiraat presudi, tazni sudii od platniot spisok na Bajrus Sejdiu, Dragan Daravelski i ostali slicni na niv. Posle sekoja drasticna merka protiv mene, od strana na kriminalnoto sudstvo i obvinitelstvo (pritvor ili zatvor!), vo moja odbrana zastanuvaat najbitnite svetski organizacii za zastita na slobodata na govorot, zastita na covekovite prava, itn. Zosto e toa taka, nikomu vo Makedonija ne mu e jasno!? Posto nikoj ni ne znae sto navistina se slucuva nadvor od ovoj temen vilaet... 2. Vrv na maltretiranjeto na semejstvoto bese koga za zatvorska presuda od 3 meseci za KLEVETA I NAVREDA, pred izborite 2006. Godina sudijata KRIMINALEC I LOPOV (imam dokazi!) Musa Sulejmani - nalogot za upatuvanje na izdrzuvanje vo Shutka, pred stanbenata zgrada kade ziveevme, preku sudski dostavuvac go bese vracil na mojata maloletna cerka!!! Zamislete, Vasata cerka se vraca od uciliste i pred zgrada kade ziveete ja ceka nekoj i i dava nalog nejziniot tatko da odi vo zatvor! 3. Vo zivotot nemam napraveno nikakov nezakonski preskrsok, osven KLEVETA I NAVREDA. Nemam ni soobracaen prekrsok, posto nemam vozacka dozvola, logicno e deka nemam ni kola. Seuste ne sum faten kako plukam javno za da bidam kaznet so 50 evra. Iako so godini me prozivaat javno i tajno deka sum REKETAR, zamislete uste nema nitu edna prijava protiv mene, iako redovno 12 godini pisuvam deka site nasi premieri i pretsedateli se potrckovci na selskata mafija koja vladee so Makedonija. Gorat od zelba site tie potrckovci i nivnite blagajnici (nekoi gi vikaat i ministri!) da mi zakacat barem edna prijava - ama do denes nisto! Ili ne sum reketar ili pak predobro toa go pravam... 4. Najgolem problem imam od kolegite novinari. Svoite privatni i profesionalni zivoti gi imaat iznajmeno na VMRO DPMNE i na SDSM. Na steta na makedonskiot narod. Ako samo eden den prosetate do Vlada ili do sedisteto na EU ili do MVR koga ima press konferencija, ce konstatirate deka edna tazna kolona od novinari i kamermani se vlecka od institucija do institucija, od sopstvenicite na mediumite i nivnite urednici dobivaat sms poraki sto smeat da prasaat na presot, seto toa se snima i vecerta se emituva vo udarni termini za perenje na mozkot na nacijata. Potoa ponatamu se selat na druga pres konferencija kade postapkata se povtoruva do besvest. Silno mi se luti kolegite sto ne igram vo toj film i sto ne ucestvuvam vo najgolemoto mediumsko zaglupuvanje vo istorijata na mojot narod. Se razbira najtazna od se e vistinata deka Vladata za ovie pres-akcii na sopstvenicite na mediumite im placa debilni reklami od budzetite, za da zemat plata kolegite-zamagluvaci. E za niv sum REKETAR. Vistina e sum si ja izreketiral sopstvenata sloboda. Ja plativ so licno fizicko zdravje. Mojata sloboda debelo si ja plativ so nevideno maltretiranje, so cotek, so pretepuvanje. I barem prividno me ostavija na mira. Taka si go plativ reketot...Vi tvrdam deka vo evropski ramki nema slucaj kako mojot. Ama takva mi bila sudbinata. Treba da znaete deka jas Makedonija ne sum ja napustil i deka kriminalcite ne sum gi ostavil na mira. Sega sum samo duhot koj im dise vo vrat. Predmetot za izivuvanje i maltretiranje (moeto semejstvo!) go nema vece vo Makedonija. Jas sega patuvam od Slovenija do Makedonija i nikade ne se zadrzuvam povece od nekolku dena. Spijam kaj rodnini, prijateli, istomislenici, kolegi... Osven istrazuvanjeto kade se parite na mojot ograben narod, medju drugoto go sledam i dvizenjeto na mojot dusman Dragan Daravelski. Vo onoj moment koga Makedonija ce bide spremna da si gi vrati ukradenite milijardi, spremen sum javno da kazam koj gi ima izneseno, kade se tie pari i koj treba da odgovara. Sto se odnesuva do Daravelski, javno priznavam deka operativno rabotam na negovo priveduvanje vo Makedonija. Ako moite prijateli od Srbija ne se podgotveni da go isporacaat, togas ima i drugi nacini. Osnovna ideja mi e da si ja odsluzi sedumgodisnata pravosilna zatvorska kazna za kriminal i da gi vrati presudenite 108 milioni denari po taa presuda. Vtor, pogolem motiv mi e da gi vrati ukradenite 320 milioni evra, sto denes gi kontroliraat zaedno so Ljubco Georgievski i Dosta Dimovska. Vo taa igra vlog e mojata glava...ili ce me bide ili ic nema da me bide...
| | |
| | #36 (Линк до мислењето) Најгоре |
| kakvi ne gluposti komunjarski se napisale ovde.. Kako prvo mnogu mi e zal sto citam deka Bozinovski e zivee nadvor od Makedonija.. Kako i sekoj Makedonec i nego go doprel komunjarskiot sindrom 'Izgoreni od Sonceto' pa moral da zamine odevde, strasno.. ovde uste i nekoj napisa, bil doskoresen partner, ili taka nesto, na sdsm.. Ama drski i bessramni gluposti od stilot na udba.. A koj go zatvori Bozinovski.. I za sto.. A komunjarcinja, ajde tresnete uste nekoja bljuvotina vo vas stil.. a odkoga mladenov vo sustina, se poveke i poveke stanuva igrac na ekipata na branko, sto vo svojot nedelnik, od broj vo broj se pojasno go manifestira, normalno deka sega nego ke go branite i velicate ovde.. Osobeno leona e na taa zadaca, pa ke ti recam ne jadi, trici ke recam aj ne drugo, zensko si, makar sto si komunjarka i toa so onaa petokraka so srp i cekan vnatre, stalinistickata, a ne drugata od titovcite.. I toa od onie komunjarki dobro opisani vo romanite na il grande Zivko Cingo prema koi i se snimi eden interesen film, vo koj film komunjarkata ne e ni svesna koj i go opna, za kakov mafijas vo sustina stanuvase zbor, koj se kriese zad partijata.. Prvo preslusaj se sto ke napises, pa napisi.. Ovde na forumov site znaat sto e kako e i koj e koj, a toa go znaat i graganite na Makedonija, barem na izborite go pokazaa toa jasno i glasno.. Dodusa ne glasaja za da gi gledaat sega ovie diletanstski cirkuzi, ama vo sekoj slucaj mu girasturija planovite na komunjarite, kako i da e.. a kolku tezi vo evra mladenov, ke go prasate branko, odkoga vo taa farsa navodna so sudenjata ispraja pari preku smetkite na nedelnikot da legnat na komunjarskite smetki i toa pod itna postapka.. golem pozdrav do Bozinovski i steta sto edinsteveno e aktiven na ovaj forum i sto momentalno mora da bide nadvor od drzavata.. A vie kodosi ajde mars na lustracija, ne go razbirate toa..? Koj zbor ne vi e jasen, toa go saka narodot da go vidi deka se slucuva, a ne da barate vie da ste glavni vo komisiite za lustracija, presedan par exelance.. ...od takvi kako tebe, kvazi patrioti i seznajkovci koi svojot ego-trip go bildaat po forumi delejki kvalifikacii pritoa ni samiot neznaejki zosto, no vazhno e da se istrese svoeto nezadovolstvo od samiot sebe i bes, iskreno se sramam...noooo, najverojatno taka gi lecish frustraciite...aj priberi se, zabrishi se, pa mozhebi i ke dobiesh pokonkretna replika od mene... ...i provetri se, da ne recham lustriraj se...
__________________ ...Seduce my mind and you can have my body, find my soul and I'm yours forever!... Последно изменето од leona; 13-11-2008 во 05:46. |
| | |
| | #37 (Линк до мислењето) Најгоре |
| зошто имам впечаток, личен де, дека „Леона„ е веќе лустрирана? а ти разбра ли дека за такви како тебе нема место во Ф.У.Р.О.М ???
| | |
| | #38 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Магаре | Александар Македонски, ќе те замолам да имаш малку обѕир и да внимаваш на јазикот со кој с еобраќаш на форумов. Овде постојат правила - пишани, но важат и домашните правила на општа култура. Кога некој ќе ги наруши едните или другите најчесто бива казнет. Мене ми е јасно дека и ова ќе биде оквалификувано како комуњарштина од сталинистички маштаб но сепак, те замолувам да ги смириш страстите. Никој овде не е дојден за да некој друг го рани со трици или да ја спомнува мајка му, затоа викај, дискутирај, карај се, но без навреди. Втора опомена обично не даваме.
| | |
| | #39 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Jan 2008
Мислења: 83
| Da.. Toa se slucuva vo Makedonija i denes, istoto sto se slucuvalo vo vremeto inform biroto, za zal iako na vlast oficijalno e VMRO-DPMNE, sepak nitu eden od komunjarskata administracija ne e smenet od funkcijata sto ja imal, pa zatoa sega seuste se odviva istiot film. Bozinovski eve javno go potvrduva toa, a za idejata sto saka da ja ostvari mnogu ke mu se nalutat branko i ljubco. Za drugite novinari nema sto i da se zboruva, ne samo sto tolku i gi razbiraat rabotite tuku i se poveke im se perat mozocite ili eventualno ako e poinaku gi gubat rabotnite mesta, kako na primer sto se slucuva vo MRTV, a za zal drugite novinari od ekipata na branko, javno se ismevaat so vlasta i vlakno ne im fali, kako na primer na citackata na vesti vo Sitel koja bese obvineta za plasiranje na lazni vesti, a istat zapocna kontra procedura protiv nejzinata osuda, iako sudot ne donel nikakva presuda protiv neze, ete toa se nivnite bledi finti. Ili kako onaa ana vo MRTV koja vo emisijata bez pardon se issmevase so gostite pokaneti vo nea, a licno e izbrkana od nekolku televizii dosega.. se nadevam deka administratotorot ke gi predupredi i drugite koi protiv mene istotaka imaat napisano navredlivi zborovi, mnogu poveke od kogo sto jas sum navredil nekogo.. Sekako deka nekoj ne se vrega akko go narecat VMRO-vec, nema i zosto da se vrega toa e Makedonskata istorija, za razlika od zborceto komunjara koe ovde tolku mnogu se brani.. Nema zosto da go narecam toa sto go napisa deka e komunjarsko ili stalinisticko, ako se odnesuva protiv mene koga e veke predupreduvanje, a dali e komunjarsko ili stalinisticko ti sam si znaes najdobro.. Ama se nadevam deka rabotata ke si ja vrsis podednakvo kon site.. Dali jas ke bidam baniran ili ne e najmalku bitno, ili mozi pak nekomu mu e bitno, toa veke mi laska hehe, a od druga strana forumov e vo sopstvenost na luge koi se od SAD i koi go registrirale na tamosna adresa ili web adresa, no izgleda ne vodat evidencija mnogu sto se slucuva vo nego.. i uste ednas, golem pozdrav do Bozinovski, go sledam negovoto rabotenje i mozam da kazam deka e ispravno i mnogu dobro, iako ne im odgovara na nomenklaturata koja seuste komanduva vo avionot bez pilot, a ne im odgovara i ovde na nekoi na forumot.. Ama gledam i deka ne se nadevaa komunjarite deka SAD tolku seriozno ke se zaangazira za da se resat problemite vo drzavata, kako za nikoja drzava do sega na balkanot.. Последно изменето од aleksandar makedonski; 13-11-2008 во 16:06. |
| | |
| | #40 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Dec 2008
Мислења: 1
| Sto se slucuva so temata? Poveke e vazno da znaeme sto se slucuva vo makedonija, otkolku vo fokus, iako temite se povrzani. Mene me interesira povrzanosta na nasite t.n. Eksperti (od bilo koja sfera) so mediumite i politicarite? Eve nekade bese spomnat tupancevski? pozdrav do site |
| | |
| | #41 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2009 Возраст: 37
Мислења: 56
| |
| | |
| | #42 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Ako zoran bozinovski bil primer John Smith novinar vo USA ili sir Michael Crabtree III od anglija i ako pisuval protiv svojata drzava do sega ke go nemase, neka bide sreken sto go priveduvale i potpisuval zapisnici, vo drugi drzavi ubivaat...
| | |
| | #43 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Aug 2009
Мислења: 28
| Novinari = LISINARI Site se isti nema razlika samo se hranat psihicki edni od drugi,tie se lugje koi ja imaat izgubeno verbata vo sebe i mora da slusaat kako nekoj drug im suflira i posle sufliranoto mora da go prikazat,demek tie toa sami od sebe go izmislile i go napisale DRN DRN jarinja se vika to. A za Nikola Mladenov mozam da kazam deka covekot e FENOMEN vo glupavata profesija. Profesija novinar ...hmmmm...Kako bi go narekol toa. -Nemam pravilna definicija dadeno uste za toa novinarite ali bi bilo najdobro da gorat nekade ili da si ja E..t M.....a. ---------- Мислењето е испратено во 03:15 ---------- Претходното беше во 03:12 ---------- Jas na primer kako istoricar koj dobro ja poznava istorijata moze da odam kaj Biljana Sekulovska i taa da se napravi kako povekje poznavanje da ima od mene kako nekoi sto tresea gluposti za Pasko Kuzman duri od premnogu iskompleksiranost na covekot go napravija Albanec i nemalo sto toj pa tolku da se zanimaval so nasata istorija....zamislete sto degeni novinari ima,pa sega zaklucete dali novinarite se za zalenje ili za palenje na sred plostad. ---------- Мислењето е испратено во 03:25 ---------- Претходното беше во 03:15 ---------- Pa posle moze i cela familija da mu ja pokosime zato sto toj se bogatil decata mu se izgoile 100 kg zato sto e stranski platenik,a nekoj sto od se srce si ja saka drzavata decata doma mu gladuvaat. ZATOA neka podrazmislat uste malku dali i ponatamu ke sakaat da mu sluzat na SATANISTOT SOROSS...neka ne se sekiraat novinarite dobro znaeme nie intelektualcite koi gi potplakja za da si ja kritikuvaat drzavata i sopstveniot narod...znaeme mnogu ubavo zato pazete se. Ke kucne i posledniot takt od srceto na MAKEDONECOT no posle od koga ke se oslobodi duhot vnivajte togas sme bezsmrtni. |
| | |
| | #44 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Tipicen primer rusija, taa novinarkata jadese... Jadese... I ja skinaa, sega pred nekoj den i advokatot nejzin go spruzija vo centarot na moskva!
| | |
| | #45 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форумски пензионер Регистриран: Mar 2006 Локација: Пак дома, МК
Мислења: 6.828
Се согласил: 98
Се согласиле 39 пати во 35 мислења
| Поздрав!
__________________ Словените не дошле на балканот, се вратиле Македонците |
| | |
| | #46 (Линк до мислењето) Најгоре |
| nema vrska ova so stariot rezim, vo sekoja drzava sto "drzi do sebe" vakvi raboti ima, i vo "slobodniot" zapaden svet, vo noviot svet bukvalno sekade ako nekoj stane zakana po drzavna bezbednost sledi eliminacija, samo kaj nas ne e taka samo kaj nas gi vodat na info razgovori i posle gi citame kako jadat baklavi po forumi...
| | |
| | #47 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Форум почетник Регистриран: Nov 2009 Возраст: 37
Мислења: 56
| Дома > Македонија Кој е виновен што освен за името се преговара и за идентитетот? Гоце Михајлоски Коментари (9) 17.12.2009 18:58 Лилјана Поповска Во дијалог на глуви се претворија денешните обвинувања меѓу власта и опозиција околу тоа кој е виновен што денеска освен за името се преговара и за идентитетот. По вчерашната изјава на Друцас дека тоа прашање се провлекува од предлогот на Нимиц од 2005, и власта и опозиција заборавија дека во 2005 имаше два предлога од медијаторот - еден во април еден во октомври. Власта, како и Друцас, зборуваше за првиот, кој беше отфрлен од македонска, а прифатен од грчката страна. Во него стоеше дека зборот Македонски може се употребува само на не ексклузивна основа и тоа и од двете држави, согласно меѓународната правна и комерцијална практика, но не и во официјални документи - што во земјава беше протолкувано како не можност за именување на јазикот и нацијата како македонски. Ова според власта, доволно кажува дека СДСМ е виновна што денес се преговара и за идентитетот. „Со кој мандат 2005 година некој си дозволил да го внесе идентитетот во преговорите и со кое право и со кој образ денеска се обвинува сегашната влада, која што со срце, со душа и аргументи се бори“, вели Лилјана Поповска, коалиција За подобра Македонија. Гордан Георгиев Од СДСМ ги отфрлија сите обвинувања, со тврдење дека со предлогот од 2005 не само што идентитетот не бил загрозен, туку бил и потврден. Но тие говореа за предлогот од октомври - кој предвидуваше име Република Македонија напишано на латиница, без можност за англиска транскрипција. „Тоа апсолутно не е точно. Кога зборуваме за предлогот октомври 2005 каде што беше предложено Република Македонија да биде без транскрипција на латиница, таму предлогот што се понуди беше зачувување на македонскиот јазик и нација како македонски. Тоа е едно, и второ да потсетам, дека Груевски во тоа време го одби тој предлог, и тоа жестоко го одби“, рече Гордан Георгиев, потпретседател на СДСМ. Според тврдењата на македонскиот премиер Груевски, на последната средба во Преспа, Папандреу барал нација и јазикот да се преименуваат согласно со новото име што би го добила земјава. Друцас го потврди ставот деновиве, со изјавата дека секој Грк се раѓа и умира како Македонец. OVA da se slucelo da e otvoreno prasanje za identitet vo vreme na NIKOLA GRUEVSKI i da vcera go doznale SDSM i BRANKO CRVENKOVSKI i bratja nasi talibanci , e togas nokeska nakaj 2,30 po polnok ke imavme ofanziva na ONA-UCK so site sredstva a mediumi ke rabotea turbo so pojavuvanje na FRCKO koj ke barase da nie MAKEDONCI na niv familijata im pokazeme im gi skrsime nozete do kolena pa kicmi ali da gi likvidirame , pa ke se pojavese TACI vojvoda da preti deka e ova palenje na MAKEDONIJA oti nemoze za identitet da se razgovara a da toa ne bide nov identitet na MAKEDONIJA vo najmala raka deka sme ILIRI i nie ama ete dosle SLOVENITE i ne sjebale a nie sme izlazani od kominetrna i TITO deka sme MAKEDONCI. PA SOROSOIDI so MILCIN ke protestirase pred dom na GRUEVSKI NIKOLA so frlanje na ponekoj molotovlev koktel so povici za sto treba da mu napravat na NIKOLA GRUEVSKI i na semejstvoto ako toa ne si go stori sam licno NIKOLA GRUEVSKI. KE se raspadnese koalicija so DUI i TEUTA i ERMIRA ke bea gatacki vo pravo deka ne ja biva so ovija burekojadaci na celo so NIKOLA GRUEVSKI. NACELNIK na generalstab so potpisi na dvaica bivsi presedateli KIRO GLIGOROV i BRANKO CRVENKOVSKI ke nardese vojksa naoruzana da se postavi na site institucii na MAKEDONIJA i a VMROVEC proba da vleze bez razlika dal e pratenik il ministar znae se boevim metkom. KE se otovrese front dolz slobodna teritorija otade GRUPCIN i site kriminalci od tuka i balkanite ke se staveja vo boj protiv prodaden NIKOLA GRUEVSKI i VMRO-DPMNE. E izmanipuliran narod vednas LJUBE ke soberese se patriotsko i pravac apsenje na mladicive u pampers , pa TITO,pa STOLE ANDOV, pa UTRINSKI,DNEVNIK,WAC so se KERIM SRKO ke ne obavesteja deka se e razgovaralo so ON , i so site relevantni faktore GRUJAN pasi mora da sabajle . AKO ima otpor togas stapuva na scena DENKO MALEVSKI DEMOS so se LJUBCE GEORGIEVSKI i BUCKO so se tankovi rasklopeni pa HARCO i STERJO so se talibani od site strani abe ima da se iscisti MAKEDONEC i da se dogovori ime , pa FUERE i sve takvi FAKTORE pa ILINKA MITREVA ke dumat so REN,SOLANA so gen.sek u NATO abe ako zatreba ima i strana intervencija da se pobara a za toa e najsoodvetna GRCIJA ona to go znae i umee od vreme na EGEJOT , e sega uste ovde da pozaciste a kak ne bi pa taja e u YEVROPA i u EU. I taka ke se smeni ime i dogovori identitet ke dojde ALEKSANDAR i konjot ke od revolt ke se dade da go iskrsat MAKEDONCI onie predvoeni od SAKIRI ,BEJTA,KOMANDANTI so gumeni opinci i op edna gamija po na cel pjostad za nov identitet i harmonija a to kakvi ke stvat kapi BARANKO i druzina seta gore spomenat to e nevazno bitno e da se drzavnik i da ne primat u NATO i EU i da bide arno za site na BALKNAITE ama se e to mozno bez MAKEDONIJA i MAKEDO |
| | |
| | #48 (Линк до мислењето) Најгоре |
| Administrator Регистриран: May 2005 Локација: Administracija
Мислења: 11.621
| Добро бе мајку му, тоа сум јас, де ако сакаш, почни да ставаш точки и запирки, мајке ти, па човек не може вака да те прочита...еееее вишеееее...стварно ти кажувам. Со мака ти ги читам постовиве. И тие што држат вода, се напорни за читање, а не па тие што не држат. СТАВАЈ ПРАВОПИСНИ ЗНАЦИ, АЛОООООО!!!
__________________ Time flies. And where did it leave you? Old too soon, smart too late. |
| | |
| | #49 (Линк до мислењето) Најгоре |
| admin Регистриран: May 2002
Мислења: 22.593
| Pa ostaj bre sisi . Gledas deka pisuva na glagolica staro slovenski namesto MAKEDONSKI |
| | |
![]() |
| Алатки за темата | |
|
|