Прегледајте единствено мислење
Старо 11-08-2007, 19:47   #1 (Линк до мислењето) Најгоре
barba
Ogan pod Zvezdite

Аватарот на barba

Регистриран: Oct 2006
Локација: Skopje, Macedonia.
Знак: Шкорпија
Мислења: 3.998
Блог записи: 3
Популарност: barba Новодојденец
Испратете порака преку MSN до barba Испратете порака преку Skype™ до barba
Стандардно Сакате ли да летате????

Kolku poveke patuvam so avion tolku poveke mi e strav, cudna rabota dali deka odam se poveke so loshi kompanii dali... Neznam, ali eve nekolku od moite strashni letovi:

6 maj 2006 - 05-45 aerodrom skopje, se otkazuva letot na cirius poradi tehnicka neispravnost, nosat nov avion, kompanija "air danish" avion pajper (koj cital stripovi od mistern no znae) vnatre mesto sedishta shkolski klupi pokrieni so malku koza, pilot, pomoshnik i stara stujardesa, koga vidov kade vleguvam priznavam se napukav so benzodijazepami kako magare i za kratko vreme bev izdrogiran pred ispiranje neznaev za sebe, na poletuvanje prva panika stujardesata pocna da se trese i da bledee kako krpa, i kapak na se beshe pred sletuvanje vo frankfurt do mene sedeshe decko koj mislam deka e admin ili moderator ovde na forumov i pocna da se zaebava so mene koga od prozorot vidovme kako izleguvaat trkalata od krilata na avionot - horor... I da mi bide denot kompleten od frankfurt za vashington se smiriv malku gledam djambo na lufthanza sve e vo red do mene sednuva decko od stojakovo (gevgelisko) i neznam kako pomina niz kontrola ali izvade od edno hartieno kese, pashteta i 100 grama sirenje spushti plasticniot potpirac i pocna da jade... Malku potoa vleze vo kavga so stujardesata za da ona ne prijavi kaj pilotot a on na aerodrom vo vashington, ajde dobro go pominav seto toa i na pat za majami ne strpaa vo avion na "united for ted" hehehe pred sletuvanje vo majami pilotot ni raskazuvashe kako brat mu zivee vo majami i kolku interesen grad za na kraj bukvalno da tresne na pista a jas i pokraj toa shto se vrzav zarabotiv golema dzumka na glavata...
27 januari 2007 - se kacuvam vo Alitalia strashno.. Poletuvame od majami za milano i se do nadletuvanje na centralna evropa imashe neverovatna turbulencija bukvalno 7 casa svetea svetlata za pojasi, interesno e toa shto jes da beshe mal avion nekoj si airbus dvapati pomal od dzambo, italianive zaboravia da demonstriraat za nedaj boze kaj se izlezite itn... A dodeka patnicite bea posebna prikazna do mene dvajca bugari go ispraznia bifeto so pijaloci za da na kraj se prelivaat so vino, dodeka pretezno italijani patnici shetaat niz avion so deca si pravat muabet drugi se derat, bukvalno se osekav kako vo nekoj avtobus vo centralna indija samo kokoshki falea... I od milano pak so alitalia odam za skopje avionce malo kako patika, letot traeshe 1h i 45 min i za toa vreme pilotot i se pushtashe na stujardesata a avionot go vozeshe ko-pilotot, pred skopje odluci naglo da se spushti pa po slobodna procenka nekade 500 do 1000 metri ponirashe kako rezultat na toa dobiv obilno krvarenje na desnoto uvo valjda od pritisok, e tek koga sletavme vo skopje ja i sasho od jurumleri sakavme da go tepame ama ovoj se zakluci vo kabinata i javi vo kontrola pa ni dojdoa panduri, sreka zet mi e nacalnik na granicna policija i on me cekashe na aerodrom pa se izvadivme inace posle 2 nedeli istiot pilot so istiot avion vo skopje izleta od pista so eden otkazan motor i dupnati gumi.

Bi sakal da procitam ako nekoj imal slicno neshto...
barba моментално не е присутен   Одговорете со цитат