Zosto nie Makedoncite sme tolku sebicni,se izbegnuvame,ili poednostavno se krieme od sonarodnicite????
Eve edno moe iskustvo,pred nekolku godini dojdov vo Germanija.Imav luge koi se isto tuka i normalno sakas da iskontaktiras.Moja drugarka od mladosta zivee poveke od 15g,pred nekoj mesec od nejzina familija vo Mk go najdov nejziniot br.
I se javiv,prvo kao nemozese da se seti koja bev,a se imame druzeno na 15-16 godisna vozrast,otkako i se izbistri vo glava koja sum mi zvucese radosno praveveme muabet skoro 2h,i kao se dogovorivme da se slusame a bidejki i ne sme mnogu daleku koga ke ima moznost i da se vidime da si poprikazeme.
Pominaa 3 meseci od nasiot prv razgovor,mojata nekogasna drugarka voopsto ne se javi,da napomenam se javiv samo da se slusnam so nea ne pobarav a i ne mi treba nekoja usluga ili bili sto.Me razocara mnogu,se uveriv licno deka nie Makedoncite sme proklet narod.
Dali nekoj imal slicno iskusto???????
P.S. Ke i se javam povtorno za da i kazam deka sakav samo da se slusneme,da ne se plasi deka ke i baram nekoja pomos.