по сугестија на Мандрак отворам нова тема...
Цитат напишан од:
Mandrak
Ако возиш дибидус пензионерски, да не ти надмине 2000 вртежи во минута, ќе троши 4л/100км. Ако возиш „нормално“ неможе мотор од 1900ццм да потроши помалку од 6,5! Прикаски кажувај на друго место. Ако ти е цел да иницираш дискусија, изнеси реални факти, а што се однесува до потрошувачка кај возилата не е лошо да отвориш засебен топик...
Цитат напишан од:
Mandrak
Не се караме. Само многу е
смешно да тврди дека потрошувачка може да биде 4л/100 км со 1,9мотор и тоа турбо-дизел!

Цитат напишан од:
toni_a
многу е тоа Мандрак...
повеќе од 6 л. на 100 не сум градско - 1,9 тди. просек ми е 5,0 л/100км. со внимавање и шпарање стигнувам до 4/100...
за 4-те литра на 100км имав предвид возење на отворено, „пензионерски“ и шпараџиски...НО, ако мене не ми веруваат,
еве што вели „вградениот статистичар“ во мојот автомобил (специјално за топиков сликано утрово со мобилниот):
возено - 7 часа и 13 минути
поминати - 383,8 км
просечна потрошувачка - 4,5 л/100км
МОТОР => 1,9л. - ТДИ, 90 кс
тие 380+км ми се навртени последниве десетина дена накај работа, а како секој балканец така и јас! без малку брзање не стигнувам навремено
Цитат:
...Прикаски кажувај на друго место...
Цитат напишан од:
cokiane
i da znaes deka e smesno...
незнам, единствена сугестија која можам да ја дадам во моментов е мењајте ја бензиската каде што полните гориво