Dobiv eden policiski lap-top Fujitsu- Siemens i neshto zaribalo so virusi i normalno za mene avastot e praviot anti virus skoro dve godini go koristam i ne promashil, i sea policiskiov laptop nekoj pameten instaliral ushte eden antivirus i se naprajlo partali konflikti pa ignoriraje na trojani i slicno i mi go nosat da go sredam go vadam edniot antivirus no symantec mu pravam uninstal i na nekoj si polovina uninstaliranje mi se pojavuva dialog box i veli vmetni ja unistal password, shto ne probav prashuvav luge nishto nikoj ne znae i pred da pojdam da zemam dijazepami pishuvam
"symantec" kako pass i raboti "horrayyy" no toa e uspeshno vo 98% od client verzijata, ali za toa potoa kako i toj problem da go reshite ako ne raboti, i se uninstalira se slucuva reboot i potoa odite vo
"program files" i se shto naogate da izgleda vaka delete
- c:\Program Files\Symantec AntiVirus (ili c:\Program Files\Norton) folder.
- c:\Program Files\Symantec folder.
- c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared folder
no ako ne ne zavrshi rabota ova togash :
1)
Start ->
Run i kucaj
regedit
2) Odi do
Цитат:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\INTEL\LANDesk\VirusProtect6\CurrentVersion\Administrator Only\Security\
3) dvapati klikni na “
UseVPUninstallPassword” ai smeni ja vrednosta od
1 vo
0
4) Zatvori gi registrite i probaj povtorno da unintalirash so passot.
crveniot zbor INTEL go belezav eka samo na takov procesor probav mozda e isto i so amd ali neznam zatoa kazuvam da ne pcue nekoj po mene